چرا وقتی گوشی موبایل از دستمان می‌افتد، بیشتر صفحه نمایشش به زمین برخورد می‌کند و کمتر با پشت فرود می‌آید؟ یک بدشانسی صرف یا پدیده‌ای دارای یک توجیه علمی

6

بعضی چیزها را ممکن است، یک بدشانسی صرف تلقی کنیم، مثلا بیشتر اوقات وقتی کره روی نان توست خودمان می‌مالیم و نان از دستمان رها می‌شود، نان با سطح کره‌مالی شده به زمین می‌خورد، دیگر نه می‌شود آن را خورد و تازه باید خرابکاری را هم تمیز کرد.

2015-11-27_12-50-33

در مورد گوشی‌های موبایل هم، به تجربه دیده‌ایم که بیشتر اوقات گوشی موبایل با صفحه نمایشش به زمین می‌خورد و کمتر با پشت به زمین برخورد می‌کند. به این ترتیب احتمال ترک خوردن و شکستن صفحه نمایش بیشتر می‌شود.

2015-11-27_12-44-57

 چرا چنین است؟ آیا این یک قانون مورفی است؟

قانون مورفی می‌گوید که «اگر احتمال خطا باشد، خطا رخ خواهد داد.» بر این اساس هزاران مثال جالب و در مواردی مفرح، در مواقعی که کارها خراب می‌شوند، زده شده است و حتی کتاب‌هایی از این بدشانسی‌های ظاهری نوشته شده است.

اما خیلی مواقع خراب شدن کارها به علت این است که ما به اندازه کافی متغیرها را بررسی نکرده‌ایم و از دانش لازم برای تحلیل آنها مطلع نیستیم.

در زمینه سقوط نان کره مالی شده یا گوشی موبایل روی سطح نادلخواه هم توجیه‌هایی عنوان شده است.

یکی از تازه‌ترین و دقیق‌ترین این بررسی‌ها به تازگی توسط یک فیزیکدان انجام شده است. در یک پروژه تحقیقاتی جالب توسط پروفسور متیوز که پشتیبانی مالی آن توسط شرکت موتورولا انجام شده بود، این فیزیکدان با دقت فاکتورهایی که سقوط یک گوشی موبایل را مشخص می‌کنند، مورد بررسی قرار داد. این بررسی نشان دادن که احتمال برخورد گوشی با صفحه نمایش 60 درصد است که به صورت معنی‌داری از 50 درصد بیشتر است. ( در مورد نان توست 81 درصد موارد، سطح کره‌‌مالی شده به زمین می‌خورد!)

او این مسئله را به صورت زیر فرموله کرد:

2015-11-27_12-42-42

از آنجا که احتمالا بیشتر شما میانه‌ای با فرمول ندارید، بیایید به صورت ساده‌تر در مورد مسئله صحبت کنیم:

بیشتر اوقات ما گوشی موبایل را چطور در دست می‌گیریم؟ سطح اتکای گوشی، بیشتر اوقات در زیر مرکز ثقل گوشی است، مثلا در هنگام تایپ کردن. از طرفی نان کره مالی‌شده را باز هم همین طوری در دست می‌گیریم، خودتان را در هنگام مالیدن کره تجسم کنید.

این امر باعث می‌شود که گوشی یا نانی که به صورت سست در دست گرفته‌ایم، یک چرخش یا اسپین پیدا کند و به صورت صاف با زمین برخورد نکند. از طرفی فاصله گوشی یا نان با سطح زمین، معمولا تا حدی است که گوشی یا نان، تا اندازه‌ای بچرخد که جای سطح بالا و پایین‌اش عوض شود.

2015-11-27_12-44-05 2015-11-27_12-48-40

پس فاکتورهایی که تا اینجا بررسی کردیم و باید در معادله جای بگیرند اینها هستند: ابعاد گوشی که مشخص‌کننده مرکز ثقل آن هستند، محل و زاویه گرفتن گوشی، ارتفاع گوشی، شتاب گوشی هنگام رها شدن.

یک فاکتور مهم دیگر، جنس گوشی است، هر چقدر گوشی بدنه لیزتری داشته باشد، میزان چرخش آن بیشتر می‌شود و بر احتمال برخورد گوشی اثر می‌گذارد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…
آگهی متنی در همه صفحات
6 نظرات
  1. رضا می گوید

    به نظر من این محاسبات کلن اشتباه هستن اینکه ما این تصور رو داریم به علت نتیجه این اتفاق هست یعنی ممکنه ما در طول زمان بارها گوشیمون روی زمین افتاده ولی چون اتفاقی براش نیفتاده فراموشش میکنیم ولی وقتی که نتیجه افتادن منجر به شکستن صفحه میشه اینو به یاد داریم

  2. SiGMA می گوید

    فکر کنم کارم ساخته ست. گلکسی نوت ۵ خیلی لیزه مخصوصن وقتی کاورش رو نمیذارم 🙁

  3. انسيه می گوید

    جالب بود

  4. حسین می گوید

    یکای p چی هست؟؟ فرمول با تحلیل ابعادی درست درنمیاد.

  5. فرشاد می گوید

    موتورولا این این تحقیق رو برای کم کردن خسارت افتادن گوشی انجام داده یا بیشتر کردن؟ 😉

  6. محمدرضا عابدی می گوید

    اصن این گوشی های نوکیا ساده با زنگ خور ” مترو ” بهترین گوشی است. اصن شما 10 دور بچرخون بنداز زمین اگر چیزی شد. یکی از اینها را دارم از دست افتاد تو اب و بعد از یه سشوار گرفتن ، دقیقا به حالت اول کار کرد.
    به نظرم باید یه تحقیق کنند چرا این گوشی ها نمی شکنند:))))

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.