معرفی فیلم: میراث جاویدان «هنریتا لکس»

2

همراهان قدیمی «یک پزشک»، شاید داستان بسیار جالب «هنریتا لکس» را به یاد بیاورند. چند سال پیش در مورد این زن برایتان مطلبی نوشته بودم.

به صورت خلاصه، باید بگویم که هنریتا لکس Henrietta Lacks در سال 1920 در ویرجینیا به دنیا آمد. او زن شاخصی نبود در عرصه هنر، سیاست یا کارآفرینی نبود. او تنها و تنها به خاطر بیماری‌اش در تاریخ ماندگار شد.

در ژانویه سال 1951، تشخیص داده شد که سرطان سرویکس یا دهانه رحم دارد.

در طی درمان با این شیوه، قسمت کوچکی از بافت دهانه رحم هنریتا که حاوی سلول‌های سالم و همچنین سرطانی بود، البته بدون اجازه او، برداشته شد. این سلول‌ها به دکتر «جورج اوتو گی» George Otto Gey داده شد.

درمان‌های انجام‌شده روی او پاسخگو نبودند و در سال همان سال درگذشت.

میراث این زن «عادی»، برای تاریخ سلول‌های بدن او بودند. این سلول‌ها سرسخت بودند و برخلاف سلول‌های دیگر، همچنان در شرایط آزمایشگاهی زنده می‌ماندند و تکثیر می‌شدند، طوری که دانشمندان می‌توانستند روی آنها آزمایش انجام بدهد.

دکتر گی نام سلول‌های هلا HeLa را بر آنها نهاد. این نام از ترکیب دو حرف اول نام کوچک و خانوادگی Henrietta Lacks ایجاد شد. این سلول‌ها بعدا یاریگر دانشمندان شدند و هنریتا به این ترتیب ناخواسته، با میراث عجیب خود، ناخواسته زندگی‌های زیادی را نجات داد و ارتقا داد.

پیش از این مستندی در این مورد تهیه شده بود و در سال 2010 کتابی در این مورد نوشته شده بود.

اما حالا به کارگردانی جورج سی ولف فیلمی هم در مورد او ساخته شده است. شاخص‌ترین بازیگر این فیلم اپرا وینفری است.

به گمانم دیدن این فیلم می‌تواند برای پزشکان و نیز علاقه‌مندان به تاریخ علم بسیار جالب و باارزش باشد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند.این کاری است که یک…

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

حومه‌نشینی چرا شکل می‌گیرد و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟ + گالری عکس‌هایی از زشتی‌های این پدیده

مناطق حومه شهر، جوامع مسکونی هستند که در حومه مناطق بزرگتر شهری قرار دارند. آن‌ها ویژگی‌های متمایزی دارند که آن‌ها را ازمحیط روستایی و شهری متمایز می‌کند. شکل‌گیری حومه‌ها و مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند را می‌توان به عوامل متعددی نسبت…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…
آگهی متنی در همه صفحات
2 نظرات
  1. حمیدرضا می گوید

    سناریوی فیلم اقتباس از کتابشه یا غیر اقتباسیه؟؟ چون کتابشو خوندم فیلمش تکراری میشه…

  2. سعیدم می گوید

    عجب … خدمت بزرگی به بشریت کرد …

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.