چرا نباید تماشای فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» را از دست بدهید؟

3

فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» را 2 شب پیش دیدم. بعد از دیدن دو فیلم ایرانی با کیفیت کم در دو سه هفته قبل، این یکی از سطح انتظار من خیلی بالاتر بود.

راستش را بخواهید در وهله اول به خاطر دیدن بازیگران فیلم با خودم گفتم که دیدن فیلم نباید خایل از لطف باشد:  امیر آقایی  – هدیه تهرانی و البته نوید محمدزاده.

گرچه همیشه این طور انتخاب شانسی فیلم، بر اساس عوامل آن، ریسک‌های خاص خودش را دارد و می‌تواند دو ، سه ساعت وقت شما را بی‌جهت تلف کند!

اما فیلم که پایان رسید از صرف وقت برایش اصلا پشیمان نبودم. فیلم توانسته بود از برخی جهات کنجکاوی من را برانگیزد و یک پایان‌‌بندی نسبتا باز هم داشت که این یکی را هم خیلی دوست دارم.

فیلم می‌تواند به سادگی با آدم‌هایی از طبقات مختلف و ساختارهای ذهنی متفاوت ارتباط برقرار کند: با فقرا یا آدم‌هایی که دغدغه اجتماعی دارند – با گروه پزشکان – آنهایی که به دنبال دیدن بازی‌های طبیعی خوب هستند.

فیلمنامه فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء»، گرچه بی‌نقص نبود؛ اما به مراتب از فیلمنامه‌های دیگر این روزها پخته‌تر بود.

باز هم بازی نوید محمدزاده خیره‌کننده، قابل توجه و ستایش‌آمیز بود. البته من امیدوارم که محمدزاده فقط مهارت خود را در ایفای نقش آدم‌های طبقه فرودست جامعه محدود نکند و به زودی او را در کاراکترهای متفاوت بتوانیم ببینیم.

هدیه تهرانی اما بازی ویژه‌ای نداشت. شاید فیلمنامه دست او را بسته بود. شاید هم تنها انتظار از او ایفای مجدد نقش یک زن نسبتا خونسرد بود. در فیلم رفتار او به عنوان همسر کاراکتر کاوه نریمان با بازی نوید آقایی در سمت مقابل زکیه بهبهانی بود. یکی از تعامل و فهم همسر ناتوان بود و دیگری به شدت دردمند و در عین دلزدگی از همسر، عاشق او.

اما پچیده‌ترین علامت سؤال‌ها را در فیلم همان کاراکتر کاوه نریمان ایجاد می‌کرد.

رفتارهای او را از چند زاویه می‌توان نگریست:

1-پزشکان شاید با دیدن کاراکتر او به یاد بیماری‌های فوت شده خود و عذاب وجدان‌های گاهگاهی بیفتند.

همین جا بگویم که به نظر می‌رسد فیلم مشاور یا مشاورهای پزشک خوبی داشت.

ضمن اینکه به نظرم خیلی از پزشکان با دیدن فیلم به نظرم سراغ کتاب‌های پزشکی خود می‌روند تا دوباره موارد Hangman’s Fracture و بوتولیسم را بخوانند و ببینند با تابلوی مطرح شده در فیلم چقدر همخوانی دارد!

2- به این کاراکتر می‌توان از دید روانپزشکی و روانشناسی هم نگاه کرد. آیا نریمان در پی عذاب دادن خود بود؟ چرا در نقطه مقابل همسرش که سعی می‌کرد منطقی به قضیه فکر کند، ایستاده بود. آیا او نمی‌توانست در عین حفظ دلسوزی، منطقی هم عمل کند.

3-فیلم از دید حقوقی هم قابل بررسی است. آیا قاضی پرونده نمی‌توانست مشکوک شود و رویه‌ای متفاوت را برای اطمینان پیشنهاد کند؟

4- از دید اجتماعی هم البته شاید فیلم لایه پنهانی داشته باشد. صاحبان برخی از حرف و مشاغل به صورت ویژه در تماس با غلظت بالا با برآیند پلیدی‌ها، کمبودها و مشکلات جامعه قرار می‌گیرند: ژورنالیست‌ها؛ وکلا، پزشکان اورژانس.

دسته‌ای از آنها که بیشتر اهل فکرند، در تنش دائم برای توجیه نابرابری‌ها، تناقضات و سیاهی‌های جامعه هستند. برخی از همین افراد و نیز آدم‌های آرمانخواه دیگر دوست دارند که مسیح‌وار، باری را که باید افراد مسئول کشور بر دوش بگیرند، بر پیکر نحیف خود بیندازند.

سرنوشت این آرمانخواه‌ها را که شما بهتر می‌دانید. از یک زاویه دید شاید بتوان شخصیت کاوه نریمان را این طور هم توجیه کرد.

به هر حال فیلمی که بتواند اینقدر فکر برانگیزد، حتما ارزش دیدن را دارد. باید به کارگردان فیلم -وحید جلیلوند- تبریک بگوییم. به نظر می‌رسد که او در حال طی یک سیر صعودی است و امیدواریم که کار بعدی او از این هم بهتر شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است.خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…
آگهی متنی در همه صفحات
3 نظرات
  1. مهرداد می گوید

    درود و عرض ادب و احترام خدمت شما
    یک غلط املایی در سطور اول هست که خالی از لطف را خایل از لطف نوشتید.
    دوستدار پستهای شما

  2. Ali می گوید

    امیر آقایی رو نوشتی نوید آقایی 🙂

  3. علی می گوید

    ممنون آقای مجیدی، خیلی خوب بود. به نظرم وقت کردید هجوم و تمارض رو ببینید جفتشون کارای متفاوت و تکنیکی هستند که توی این شرایط سینما جای توجه دارند. باز هم ممنون که می‌نویسید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.