چرا نباید تماشای فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» را از دست بدهید؟

3

فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» را 2 شب پیش دیدم. بعد از دیدن دو فیلم ایرانی با کیفیت کم در دو سه هفته قبل، این یکی از سطح انتظار من خیلی بالاتر بود.

راستش را بخواهید در وهله اول به خاطر دیدن بازیگران فیلم با خودم گفتم که دیدن فیلم نباید خایل از لطف باشد:  امیر آقایی  – هدیه تهرانی و البته نوید محمدزاده.

گرچه همیشه این طور انتخاب شانسی فیلم، بر اساس عوامل آن، ریسک‌های خاص خودش را دارد و می‌تواند دو ، سه ساعت وقت شما را بی‌جهت تلف کند!

اما فیلم که پایان رسید از صرف وقت برایش اصلا پشیمان نبودم. فیلم توانسته بود از برخی جهات کنجکاوی من را برانگیزد و یک پایان‌‌بندی نسبتا باز هم داشت که این یکی را هم خیلی دوست دارم.

فیلم می‌تواند به سادگی با آدم‌هایی از طبقات مختلف و ساختارهای ذهنی متفاوت ارتباط برقرار کند: با فقرا یا آدم‌هایی که دغدغه اجتماعی دارند – با گروه پزشکان – آنهایی که به دنبال دیدن بازی‌های طبیعی خوب هستند.

فیلمنامه فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء»، گرچه بی‌نقص نبود؛ اما به مراتب از فیلمنامه‌های دیگر این روزها پخته‌تر بود.

باز هم بازی نوید محمدزاده خیره‌کننده، قابل توجه و ستایش‌آمیز بود. البته من امیدوارم که محمدزاده فقط مهارت خود را در ایفای نقش آدم‌های طبقه فرودست جامعه محدود نکند و به زودی او را در کاراکترهای متفاوت بتوانیم ببینیم.

هدیه تهرانی اما بازی ویژه‌ای نداشت. شاید فیلمنامه دست او را بسته بود. شاید هم تنها انتظار از او ایفای مجدد نقش یک زن نسبتا خونسرد بود. در فیلم رفتار او به عنوان همسر کاراکتر کاوه نریمان با بازی نوید آقایی در سمت مقابل زکیه بهبهانی بود. یکی از تعامل و فهم همسر ناتوان بود و دیگری به شدت دردمند و در عین دلزدگی از همسر، عاشق او.

اما پچیده‌ترین علامت سؤال‌ها را در فیلم همان کاراکتر کاوه نریمان ایجاد می‌کرد.

رفتارهای او را از چند زاویه می‌توان نگریست:

1-پزشکان شاید با دیدن کاراکتر او به یاد بیماری‌های فوت شده خود و عذاب وجدان‌های گاهگاهی بیفتند.

همین جا بگویم که به نظر می‌رسد فیلم مشاور یا مشاورهای پزشک خوبی داشت.

ضمن اینکه به نظرم خیلی از پزشکان با دیدن فیلم به نظرم سراغ کتاب‌های پزشکی خود می‌روند تا دوباره موارد Hangman’s Fracture و بوتولیسم را بخوانند و ببینند با تابلوی مطرح شده در فیلم چقدر همخوانی دارد!

2- به این کاراکتر می‌توان از دید روانپزشکی و روانشناسی هم نگاه کرد. آیا نریمان در پی عذاب دادن خود بود؟ چرا در نقطه مقابل همسرش که سعی می‌کرد منطقی به قضیه فکر کند، ایستاده بود. آیا او نمی‌توانست در عین حفظ دلسوزی، منطقی هم عمل کند.

3-فیلم از دید حقوقی هم قابل بررسی است. آیا قاضی پرونده نمی‌توانست مشکوک شود و رویه‌ای متفاوت را برای اطمینان پیشنهاد کند؟

4- از دید اجتماعی هم البته شاید فیلم لایه پنهانی داشته باشد. صاحبان برخی از حرف و مشاغل به صورت ویژه در تماس با غلظت بالا با برآیند پلیدی‌ها، کمبودها و مشکلات جامعه قرار می‌گیرند: ژورنالیست‌ها؛ وکلا، پزشکان اورژانس.

دسته‌ای از آنها که بیشتر اهل فکرند، در تنش دائم برای توجیه نابرابری‌ها، تناقضات و سیاهی‌های جامعه هستند. برخی از همین افراد و نیز آدم‌های آرمانخواه دیگر دوست دارند که مسیح‌وار، باری را که باید افراد مسئول کشور بر دوش بگیرند، بر پیکر نحیف خود بیندازند.

سرنوشت این آرمانخواه‌ها را که شما بهتر می‌دانید. از یک زاویه دید شاید بتوان شخصیت کاوه نریمان را این طور هم توجیه کرد.

به هر حال فیلمی که بتواند اینقدر فکر برانگیزد، حتما ارزش دیدن را دارد. باید به کارگردان فیلم -وحید جلیلوند- تبریک بگوییم. به نظر می‌رسد که او در حال طی یک سیر صعودی است و امیدواریم که کار بعدی او از این هم بهتر شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور کنید که این شخصیت‌های مشهور سینمایی توسط بازیگر مشهور دیگری بازی می‌شدند – پاسخ میدجرنی

در حاشیه فیلم‌های بزرگ همیشه می‌خوانیم که قرار بوده که نقص اصلی یا یک نقش فرعی مهم را کس دیگری بازی کند و آن بازیگر به سبب اینکه فیلم را کم‌اهمیت تلقی کرده یا درگیر پروژه دیگری بوده یا مثلا دست‌آخر ترجیح کارگردان، هرگز به نقش رسیده است.…

داستان واقعی اسکینر: روانشناس مشهور دهه ۱۹۴۰- آیا او واقعا دخترش را در داخل یک جعبه برای آزمایشاتش…

بوروس فردریک اسکینر معروف به بی‌اف اسکینر یک روانشناس، رفتارشناس، نویسنده، مخترع و فیلسوف اجتماعی آمریکایی بود. او در ۲۰ مارس ۱۹۰۴ در Susquehanna در پنسیلوانیا به دنیا آمد و در ۱۸ اوت ۱۹۹۰ در کمبریج، ماساچوست درگذشت.اسکینر بیشتر به خاطر…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

اگر مجموعه ارباب حلقه‌ها را پیکسار بازسازی کند …

مجموعه فیلم ارباب حلقه‌ها به کارگردانی پیتر جکسون و بر اساس رمان فانتزی حماسی نوشته جی. آر. آر. تالکین، دارای شخصیت‌های متنوعی بود. برخی از آنها اینها هستند:فرودو بگینز (با بازی الیجا وود): قهرمان داستان، فرودو، هابیتی است که تبدیل به…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. مهرداد می گوید

    درود و عرض ادب و احترام خدمت شما
    یک غلط املایی در سطور اول هست که خالی از لطف را خایل از لطف نوشتید.
    دوستدار پستهای شما

  2. Ali می گوید

    امیر آقایی رو نوشتی نوید آقایی 🙂

  3. علی می گوید

    ممنون آقای مجیدی، خیلی خوب بود. به نظرم وقت کردید هجوم و تمارض رو ببینید جفتشون کارای متفاوت و تکنیکی هستند که توی این شرایط سینما جای توجه دارند. باز هم ممنون که می‌نویسید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.