پائولو کوئلیو و وب 2.0

دیشب در وبلاگ تککرانچ، مقالهای به قلم «مایکل ارینگتون» خواندم که جنبههای جالبی از ویژگیها و علایق «پائولو کوئلیو» را برایم روشن کرد.
Le Web 3 کنفرانسی که از سال 2005، به صورت سالانه در پاریس برگزار میشود. این کنفرانس همایشی است برای وبلاگنویسها و حامیان رسانههای اینترنتی. بزرگان زیادی در این کنفرانس شرکت میکنند. پائولو کوئلیو هم امسال یکی از شرکتکنندهها بود و طبق برنامه، دیروز سخنرانی 40 دقیقهای انجام داد.
کوئلیو را به جرأت میتوان علاقهمندترین نویسنده مشهور معاصر به اینترنت و رسانههای دیجیتال دانست، طوری که یک استاد رشته روزنامهنگاری به نام «جف جارویس» که کتابی در مورد گوگل نوشته است در مورد او اظهار نظر کرده است که او «گوگلیترین نویسندهای است که من میشناسم.»!
قبل از شروع سخنرانی کوئلیو، ارینگتون دقایقی با او به گفتگو پرداخت و اطلاعات جالبی از او گرفت.
کوئلیو، نویسندهای که تنها کتاب «کیمیاگر»ش، 135 میلیون نسخه، فروش داشته است، نویسنده فعالی در محیط اینترنت است. فعالیتهای اینترنتی او می تواند الگویی برای دیگر نویسندهها باشد که همواره از آنلاین شدن ابا دارند یا اصلا داشتن وبلاگ را دون شأن خود میدانند!
کوئلیو علاقه زیادی به شبکههای اجتماعی دارد، او از سه سال قبل عضو شبکه اجتماعی MySpace شده است، در این سایت بیش از 38 هزار نفر او را به لیست دوستان خود اضافه کردهاند. کوئلیو این شبکه اجتماعی را راهی مناسب برای ارتباط با علاقهمندان خود میداند.
وقتی ارینگتون، نظر کوئلیو را درباره فیسبوک جویا شد، او در اظهار نظر جالبی گفت: «من مایاسپیس را مثل یک همسر دوست دارم، من مدت زیادی آنجا بودهام ولی فیسبوک مثل معشوقهام است.»
وب سایت کوئلیو اینجاست، او یادداشتهای روزانهاش را در اینجا مینویسد، در همین وبلاگ او لینکی به چشم میخورد که ما را به این وبلاگ وردپرسی میبرد، وبلاگی که در آن میتوان کپی کتابهای او را به صورت رایگان دانلود کرد.
کوئلیو عقیده دارد که چنین کاری به صورت متناقض، فروش کتابهایش را بالا میبرد، چون مردم دوست دارند اندکی از نسخه الکترونیکی غیرقانونی کتابها را بخوانند و بعد نسخه کاغذی کتاب را بخرند.
جالب است بدانید که کوئلیو یک پروژه جدید دارد: ساختن اقتباس سینمای کتاب «ساحره پورتوبلو»، این فیلم ساحره آزمایشی Experimental Witch نام دارد.
«آتنا شخصیت اصلی داستان «ساحره پورتوبلو» است. یتیمی که مادر کولیاش او را در ترانسیلوانی سر راه گذاشت. کودکی که زن و شوهری لبنانی، به فرزندی پذیرفتند و به بیروت بردند. کارمند بانک بزرگی در لندن. دلال موفق املاک در دبی. کاهنهی خیابان پورتوبلو. آتنا ازدواج میکند، بچهدار میشود و بعد فشارهای اقتصادی و خانوادگی، منجر به جدایی او و شوهرش میشود. اما حالا که خودش مادر شده، دچار وسواس فکری میشود و مدام به زنی میاندیشد که خودش را به دنیا آورد. سرانجام برای کشف دلیل اینکه یک مادر چطور میتواند فرزندش را سر راه بگذارد، به رومانی میرود تا مادر خونیاش را در میان کولیهای ترانسیلوانی پیدا کند. اما سفر، هرگز انسان را فقط به مقصدی که خودش در نظر گرفتهاید نمیرساند. این سفر چیزهایی به آتنا میآموزد که زندگی خودش و تمامی اطرافیانش را متحول میکند.»
اما کوئلیو را در اقدامی جالب از دوستدارانش در سایت مایاسپیس خواست که ویدئوها و موسیقیهایی درباره این کتاب ساخته شده توسط خودشان برایش ارسال کنند. شش هزار نفر برای او موسیقی و ویدئو فرستادند، از بین آنها 15 اثر انتخاب شد، تا در ساخت فیلم از آنها استفاده شود. ویدئوهای انتخابشده را میتوانید در اینجا ببنید. بد نیست، این ویدئوی یوتیوب را در این مورد ببینید. کوئلیو قصد دارد این فیلم را در جشنوارهها شرکت دهد.
کوئلیو در توییتر هم فعال است، او را دنبال کنید!
پینوشت: بعد از نوشتن این پست، جستجویی هم در فرندفید کردم و متوجه شدم، جناب کوئلیو در فرندفید هم عضو هستند!
و مسلم است که وقتی آدم، اکانت فرندفید یک نفر را پیدا کند، میتواند اطلاعاتی در مورد همه سایتهای وب دویی که شخص مورد نظر در آنها فعالیت دارد، بگیرد!:
پائولو کوئلیو در فلیکر
پائولو کوئلیو در جایکو
پائولو کوئلیو در librarything
پائولو کوئلیو در netvibes
پائولو کوئلیو در pownce
پائولو کوئلیو در ردیت
پائولو کوئلیو در تامبلر
پائولو کوئلیو در سرویس upcoming
پائولو کوئلیو در vimeo
پائولو کوئلیو در فیسبوک
جدا نویسندهای سراغ دارید که به اندازه کوئلیو، شیفته وب 2.0 باشد؟!
خیلی ممنون! خدا اینترنت رو خیر بده برای ماهایی که اینور دنیاییم و یه نویسنده ای رو شدیدا دوست داریم قبلا کاری بر نمی یومد.
واقعا ممنونم دکتر اینجوری حداقل یک راه ارتباطی پیدا می شه کرد با این نویسنده و انسان بزرگ
خیلی جالب بود
———-
www.SorenPhoto.com
اولین و بهترین وب سایت عکس ایرانیان
دمش گرم. عجب آدم باحالی است. یهو احساس نزدیکی چندین برابری بهش پیدا کردم.
جالب است بدانید که ناشر کتابهایش در ایران (انتشارات کاروان)هم شاید یکی از پر علاقه ترین مترجمین، نویسندگان و ناشرانی باشد روی اینترنت کار کرده است
کافی است کلمه ی آرش حجازی را روی اینترنت جستجو کنید، از وبلاگ تا فیس بوک و وب سایت و فروش الکترونیکی و مجله ی اینترنتی گرفته تا همه چی دارد
کسانی که تکنولوژی ها رو خو بشناسند عقایدشون رو خیلی بهتر می تونند بشناسونند
در کنارش هم پول در می آد یا شاید چون پول در می آد بهتر می تونند عقایدشون رو بشناسونند
شیفته ی آثارش م .
و خوشحالم که بالاخره یکی از نویسنده های محبوبم با وب هم سر و کار داره.
ممنون از مطلب بسیار مفیدت.
البته اکانت تویترش رو جا انداختید
http://twitter.com/paulocoelho
;)
نه، اون را هم نوشته بودم، امیر عباس جان!
جناب دکتر نمی شه Experimental Witch رو به جای ساحره آزمایشی، ساحره تجربی ترجمه کرد؟
@youme,
نه نمی شه یومی عزیز
@youme, یومی عزیز فراموش کن، حالا یه چیزی نوشتی، چرا اینقدر گیر دادی بهش؟