ارتباط کلامی خوب، یکسان‌کننده طول موج مغزها!

شاید شنیده باشید که وقتی دو نفر یک ارتباط عمیق را تجربه می‌کنند، به صورت عامیانه و خودمانی گفته می‌شود که آنها در یک طول موج قرار دارند. شاید جالب باشید که بدانید به تازگی برای این حرف یک توجیه عصب‌شناسی پیدا شده است!

زمانی که یک نفر سرگرم نقل داستانی است، چنانچه از راوی و شنونده داستان اسکن مغزی عملکردی گرفته شود، فعالیت عصبی یکسانی در هر دو نفر مشاهده خواهد شد. هر چقدر ارتباط بین دو نفر قوی‌تر باشد، این میزان جفت شدن، بیشتر می‌شود.

برای انجام این آزمایش و رسیدن به چنین نتیجه جالبی از نوع خاصی از MRI موسوم به MRI عملکردی یا fMRI استفاده شد. این اسکن میزان جریان خون را در مغز نشان می‌دهد. طبعا زمانی که یک قسمت از مغز فعال‌تر می‌شود، میزان جریان خونش هم افزایش می‌یابد. به این ترتیب اسکن عملکردی قادر به نشان دادن میزان فعالیت در مناطق مختلف مغز است.

با وجود اینکه مناطق مختلفی از مغز مسئول صحبت و شنوایی هستند، با این وجود در زمان برقراری ارتباط مناطق یکسانی از مغز راوی و شنونده حرف‌ها، از خود فعالیت نشان می‌دهند.

وقتی مردم با هم صحبت می‌کنند از طریق به اشتراک‌گذاری تصورات و ادراکات خود، به هم نزدیک‌تر می‌شوند. این مطلب را دانش روانشناسی هم تأیید می‌کند. تحقیق جدید هم مؤید این تئوری روانشناسانه است.

منبع: wired

5 دیدگاه

  1. سلام.وبسایت بسیارخوبی دارید.ممنون از اطلاع رسانی.من در صنف پزشک کم دیدم که به کارهای اجتماعی هم علاقه مند باشندوبه شما تبریک می گویم.آیا این امر در اطلاع رسانی کتبی هم اتفاق می افته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]