بیماری تخیلی‌ای که جدی گرفته شد

5

چند وقت پیش، مطالب و نوشته‌های زیادی در وبلاگستان در مورد مدارک و مقاله‌های جعلی نوشته می‌شد. بد نیست در همین راستا، یک مورد عجیب و غریب پزشکی را هم بخوانید:

نواختن سازها و آلات موسیقی مختلف می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی دربرداشته باشد، سایت Medscape، یک مقاله بسیار جالب در این مورد دارد. در این مقاله بر حسب نوع ساز، انواع مشکلات سلامتی مربوط به آن تقسیم بندی شده‌اند. برای نمونه به این مختصر اشاره می‌کنم:

– درماتیت یا التهاب پوست: در نتیجه تماس با نیکل ترومپت یا کروم و برنج زه گیتار یا سر فلوت.

– ضایعه پوستی در پوست گردن نوازندگان ویلون و ویولا که همراه پوسته ریزی، دانه‌های چرکی و سرانجام ایجاد بافت جوشگاه است. (Fiddler’s neck)

– زانوی و سینه سلیست‌ها (نوازندگان ویولون سال) می‌تواند به خاطر فشار بدنه ساز دچار التهاب شود.

– ضخیم شدن پوست انگشت اشاره و میانی نوازندگان سازهای زهی (Garrod’s pads)

– سندر ساچمو Satchmo syndrome: پاره شدن عضلات احاطه‌کننده دهان به خاطر فشار بیش از حد بر قطعه دهانی ترومپت! این سندرم نام خود را لوئیس آرمسترانگ، نوزانده بزرگ ترومپت اهل نیواورلئان گرفته است، کسی که به سلطان جاز هم ملقب بود. در اینجا می‌توانید یک گزارش مورد جالب را در این مورد بخوانید!

سال 1970، یک پزشک به نام بارونس الاین مورفی Elaine Murphy، یک گزارش مورد درباره عوارض نواختن ویلون سل را در مجله BMJ منتشر کرد. بارونس مورفی هم‌اکنون 62 سال دارد و مشاور سازمان بهداشت جهانی است. به علاوه او یک سیاستمدار هم محسوب می‌شود و عضو خانه لردها است.

او در این نوشته، بیماری‌ای را توصیف کرد و در واقع «اختراع کرد» که در نوازندگان مرد ویولون سل، با تحریک اسکروتوم (پوست بیضه)، باعث التهاب پوست این قسمت می‌شود! به عبارت دیگر این ناخوشی هرگز وجود خارجی نداشت و زاده تخیل این پزشک بود!

بعد از گذشت بیش از 30 سال، خانم مورفی و شوهر سابقش، داستان این بیماری موهوم را برملا کرده‌اند. آنها اعتراف کرده‌اند که زمانی که در مجله British Medical Journal یا BMJ یک گزارش مورد عجیب و غریب در مورد التهاب پوست نوک سینه به دنبال نواختن گیتار خواندند، به خاطر تفریح تصمیم گرفتند که بیماری مشابهی اختراع کنند و گزارش مورد تخیلی آن را برای مجله بفرستند.

آنها این نامه را به شوخی نوشته بودند و هیچگاه تصور نمی‌کردند که گزارش مورد جعلی آنها جدی گرفته شود، ولی در کمال تعجب نه تنها این مقاله چاپ شد، بلکه مورد توجه پژوهشگران دیگر هم قرار گرفت و در ژورنال‌های دیگر هم به آن استناد شد!

سرانجام ماه قبل او و شوهر سابقش تصمیم گرفتند که به این مورد خاتمه دهند و حقیقت را بگویند.

آنها در نامه مشترکی به BMJ نوشتند: «شاید بعد از گذشت 34 سال زمان آن رسیده باشد که اعتراف کنیم، بیماری cello scr otum را ما اختراع کردیم. سال 1974 ما مقاله‌ای از دکتر کورتیس را خواندیم که در آن به ناراحتی‌ نوک سینه در گیتاریست‌ها اشاره شده بود، با خودمان فکر کردیم که جالب می‌شود حقه‌ای بزنیم و نامه‌ای بنویسیم که مورد مشابهی را در سلیست‌ها یافته‌ایم.»

هر کسی که نحوه نواختن ویلون سال را دیده بود، می‌توانست بفهمد که امکان رخ دادن چنین بیماری وجود ندارد. هیچ کدام از نوازندگان حرفه‌ای ویلون سل هم، به چنین بیماری‌ای دچار نشده بودند، بعضی از پزشکان هم در مورد ماهیت این بیماری شک کرده بودند، ولی اینها باعث نشده بود که از سال 1974 تا به حال در مقالات مروری زیادی به بیماری cello scro tum اشاره نشود!

منبع: تایمز آنلاین و دیلی میل

پی‌نوشت: واژه انگلیسی اسکروتوم عامدا جدا نوشته شده است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

۸ خودروی جذاب تاریخی که توسط طراحان ایتالیایی بازطراحی و جاودانه شدند

ایتالیا خانه‌های طراحی معروفی دارد. Pininfarina ،Bertone ،Touring ،Giugiaro و Vignale برخی از مهم‌ترین نام‌های طراحی خودرو هستند.در این خانه‌های طراحی، همه‌چیز از جمله خودرو طراحی می‌شود. چه خودروهایی که تجاری و قابل تولید باشند؛ چه…

داستان تکامل اتاق خواب‌ها از دوران انسان‌های اولیه تا اتاق‌ خواب‌های هوشمند + گالری عکس

تکامل اتاق خواب‌ها تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات فرهنگی، فناوری و اجتماعی قرار گرفته است. با گذشت زمان، اتاق خواب‌ها از فضا‌های خواب ساده به پناهگاه‌ها و آسایشگاه‌های چند منظوره و شخصی تبدیل شده‌اند.مروزی کوتاه بر تکامل آنها:…

این عکس‌ها را ببینید تا تصدیق کنید که افسوس‌ها (حسادت‌های) اینستاگرامی ما بسیار اوقات درست نیستند!

هر کسی ممکن است طور خاصی از اینستاگرام استفاده کند. یکی صفحات خبری را دنبال می‌کند، دیگری بیشتر صفحات کاری یا سرگرمی را. یکی به اخبار و عادات سلبریتی‌ها علاقه دارد و برخی‌ها هم همه آشنایان و اعضای خانواده و دوستان قدیم و جدید را دنبال…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. بهرنگ می گوید

    دکتر جون
    از شما بعید بود. خانم مورفی عضو «خانه لردها» است؟
    منظورت از خانه لردها همون مجلس دوم بریتانیا (پارلمان لردها یا به قول معروف‌تر «مجلس اعیان») بود؟
    http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Lords
    چنین اشتباهی از شما بعید بود

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      در ترجمه‌اش مردد بودم و هستم. به هر حال اونها به این مجلس دوم، خانه لردها می‌گن،‌ باید مراد و منظور از اسم مکان را بنویسیم یا عینا خود مکان را؟ ضمن اینکه چند بار در صدا و سیما و مطبوعات عینا خانه لردها را خوانده بودم. ممنون بابت کامنت.

  2. تماس می گوید

    خیلی جالبه که کسی در این مورد تحقیق نکرده و جرات اعتراض هم نداشته یک جورهایی مثل اوضاع ایران خودمونه!

  3. پارس انتخاب می گوید

    خیلی جالب بود. موفق باشید

  4. صفا می گوید

    چِـــلیست فکر می کنم صحیح تر است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5