یوتیوب چگونه از پس هزینه‌هایش برمی‌آید؟ کدام ویدئو نخستین بار در یوتیوب آپلود شد؟

11

نخستین ویدئویی که در یوتیوب آپلود شد، 19 ثانیه طول داشت. در روز 23 آوریل سال 2005، «جاوید کریم»، یکی از 3 مؤسس سایت اشتراک ویدئوی یوتیوب، در باغ وحش سن دیه‌گو در جلوی چند رأس فیل ظاهر شد و با کم‌رویی این ویدئوی کوتاه را ضبط و سپس در سایت تازه آپلود کرد. ببینید!

در آن زمان جاوید کریم، استیو چن و چاد هرلی، سه تفنگدار سایت یوتیوب، نمی‌دانستند که چه سایت موفقی را پایه‌گذاری کرده‌اند، همان گونه که اصلا تصور نمی‌کردند، بتوانند این سایت را 18 ماه بعد به بهای 1.76 میلیارد دلار به گوگل بفروشند.

پیش از یوتیوب، گذاشتن یک ویدئو در یک سایت و وبلاگ، کاری چالش‌برانگیز بود، چرا که صاحب سایت، باید با دشواری ویدئو را ویرایش می‌کرد، فرمتش را تغییر می‌داد، فشرده‌اش می‌کرد و بعد با دشواری در سایت قرار می‌داد. تازه بعد از همه این کارها معلوم نبود که همه بینندگان بتوانند، ویدئو را ببینند یا نه، اما سه مؤسس سایت یوتیوب این کار را بسیار ساده و مهم‌تر از آن رایگان کردند.

به زودی یوتیوب پر شد از فیلم‌های خانگی، تکه های جالب شوهای تلویزیونی، ویدئوکلیپ و حتی فایل‌های ویدئویی مشمول کپی‌رایت.

اما آیا تا به حال به این مسئله فکر کرده بودید که آیا یوتیوب برای گردانندگانش، واقعا سود‌ده است یا نه. 345 میلیون نفر ماهانه از یوتیوب بازدید می‌کنند و آمار مشاهده ویدئو از یوتیوب بسیار بالاتر از این رقم است. هر دقیقه، 20 ساعت ویدئو در یوتیوب آپلود می‌شود. تخمین زده می‌شود که گوگل سالانه متحمل زیانی بین 174 تا 345 میلیون دلار، بابت تأمین مخارج معمول و پهنای باند یوتیوب می‌شود. گوگل سالانه از محل آگهی‌های یوتیوب، 240 میلیون دلار درامد دارد، اما این درآمد نمی‌تواند جوابگوی مخارج سایت مثل تأمین هزینه دیتاسنترها، سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و پنهای باند سایت باشد

البته گوگل، پادشاه موتورهای جستجوی اینترنتی است و درآمد سه ماهه اول سال میلادی جاری این شرکت، 1.43 میلیارد دلار بوده است. با این درآمد شاید گوگلی‌ها حتی با تحمل ضرر سایت یوتیوب، ترجیح می‌دهند که سومین سایت محبوب جهان را برای خود حفظ کنند.

اما برخی از کارشناسان نظری متفاوت دارند. آنها معتقدند که گوگل با صاحب شدن یوتیوب، سودهای پنهانی می‌برد که زیان ناشی از مخارج این سایت را تأمین می‌کند. با یوتیوب، گوگل مبدل به منبعی برای جمع‌آوری اطلاعات می‌شود. به علاوه هر چه میزان تماشای ویدئوی آنلاین بالاتر برود و بر میزان ساعاتی که بازدیدکنندگان در یوتیوب به سر می‌برند، افزوده شود و هم‌زمان  تمایل آگهی دهندگان برای سفارش آگهی به صورت کلی و نه فقط در یوتیوب بالاتر می‌رود.

اما در این میان بعضی هم بر این باورند که مدل آگهی آنلاین با یک چالش جدی مواجه شده است، کاربران اینترنت چندان میانه‌ای با آگهی‌های آنلاین ندارند، آنها توصیه دیگر کاربران اینترنت را به آگهی شیک اینترنتی ترجیح می‌دهند، محبوبیت افزونه‌هایی که مانع نمایش آگهی‌ها در مرورگرهای اینترنتی می‌شوند، شاهدی بر این مدعاست. آنها با بدیبنی، پیشیبنی می‌کنند که به زودی به دورانی خواهیم رسید که دیگر به سبک و سیاق این سال‌ها سایت‌های جالب رایگانی را نبینیم که با آگهی درآمد خود را تأمین می‌کنند، آنها یک زمستان هسته‌ای را در «سیلیکون ولی» بشارت می‌دهند!

بسیاری از کاربران اینترنت عادت کرده‌اند که اطلاعات دیجیتال را به صورت رایگان به چنگ آورند. اما باید توجه داشت خیلی‌ها معتقدند که همچون سال 2001 که حباب دات کام ترکید، به زودی شاهد ترکیدن حباب زیبا اما ناپایدار سایت‌های وب دویی هم خواهیم بود. در ماه‌ها و سال‌های پیش رو و در دوران رکود اقتصادی شاید دیگر نتوانیم مثل چند سال قبل شاهد آفرینش سایت وب دویی جذاب باشیم و پس از این دیگر تنها شرکت‌های بزرگی مثل گوگل و مایکروسافت باشند که توانایی ایجاد و حمایت از چنین سایت‌های پرخرج و کم‌سودی را داشته باشند و دیگر سایت‌ها، درگیر یک تناع بقا خواهند شد، مگر اینکه تحولی در سیستم تجارت آنلاین رخ دهد.

—-

این نوشته ترجمه و برداشت آزادی بود، از این مقاله روزنامه ایندیپندنت.

شاید دیدن نخستین ویدئویی که در یوتیوب آپلود شد، برایتان جالب باشد. تا جایی که می‌دانم به احتمال قوی نخستین بار این «حسین درخشان» بود که به عنوان یک ایرانی، ویدئویی در یوتیوب آپلود کرد. این ویدئو 4 سال پیش آپلود شده است و مربوط می‌شود به شکست 4 سال پیش اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری.

پستی که من 4 سال پیش در وبلاگم نوشتم، شاید یکی از نخستین پست‌هایی که در مورد یوتیوب نوشته شد. عنوان این پست این بود: فیلکر ویدئویی!

این طور نوشته بودم: «با ورود فلیکر و جادوی اشتراک عکس توسط این سایت بسیار خوشحال شدیم ،اما چه می‌شد ،اگر فایلهای ویدیویی خود را هم می توانستیم به اشتراک بگذاریم.این آرزو توسط این سایت برآورده شده است.بعد از نوشتن این پست می خواهم تستش کنم.اینترفیسش که من را تا حدودی به یاد فلیکر می‌اندازد!»

یادش به خیر!

این پستم را هم بخوانید: پرونده‌ای برای یوتیوب


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عمو حاجی -کثیف‌ترین مرد جهان- چند ماه پس از نخستین حمام برای اولین بار در ۶۰ سالگی، سال پیش درگذشت!

عمو حاجی (۱۹۲۸–۲۰۲۲) مردی ایرانی بود که بیش از ۶۰ سال به حمام نکردن شهرت داشت. عمو حاجی نام واقعی او نبود بلکه لقبی بود که به این فرد مسن داده می‌شد. او در روستای دژگاه فارس در آلونک و چاله‌ای در زمین زندگی می‌کرد.از آنجایی که او…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

این معماری‌های بسیار عجیب و در مواردی هراس‌انگیز دوران سوسیالیسم در روسیه و کشورهای اقماری آن

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
11 نظرات
  1. سعید می گوید

    واقعا باید به ایده های جدید در اینترنت بها داد چه کسی باور می کرد در عرض 1 سال و نیم اون سه نفر میلیاردر شوند
    نمونه های دیگه ای هم هستند مثل تویتر,فیس بوک یا حتی سایت رپیدشر
    این ثابت می کنه برای ایده جدید هیچ وقت دیر نیست

  2. حسين می گوید

    خوش بحال اولین نفری که آپلود کرده؟

  3. رضا می گوید

    دکترجان مطالبت توو گوگل ریدر انگلیسی ه و باعث آزاره متاسفانه. برای خوندن مطالبت مجبورم بیام به وبلاگ.

  4. Hadi می گوید

    سلام،
    این رقم 76 میلیارد دلار رو از کجا آوردید؟!! از شما تعجب کردم. می‌دونید 76 میلیارد دلار چقدر میشه؟! تا اونجایی که بنده شنیدم گوگل سایت یوتوب رو دو سال بعداز تاسیس مبلغی بالغ بر 2 میلیارد دلار خرید اون هم نه با پول نقد بلکه با سهام خود گوگل.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      مرورگر شما عدد را چپ و راست نشان می‌دهد.

  5. محسن می گوید

    جالب بود! یکی نیست وبلاگ منو یک میلیارد دلار بخره! ببینم وبلاگ شما رو چند میخرن؟ من که فروشندم با 1 شارژ 5تومنی ایرانسل معاوضه می شود!

  6. امین می گوید

    لذت بردم از پستت عالی بود

  7. آرمان می گوید

    سلام
    سوالی داشتم.
    یوتیوب با فیلتر شکن مشکل داره یا فایرفاکس
    چون ویدئو هاش اجرا نمیشن؟

  8. نانا می گوید

    ممنون بابت مقاله ای که نوشتی خیلی جالب بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.