قضاوت‌های اخلاقی قابل تغییرند … به وسیله میدان مغناطیسی!

6

برای اینکه قضاوت اخلاقی کنیم، نیاز به این داریم که نیات افراد را بسنجیم. به این توانایی، «تئوری ذهن» گفته می‌شود. برای مثال اگر ببینیم که یک شکارچی در طی یک شکار به دوستش شلیک می‌کند، ما برای اینکه در مورد این شکارچی قصاوت کنیم، نیاز داریم که بدانیم در ذهن شکارچی چه گذشته است، آیا او پیش خودش به دوستش حسادت می‌کرده و از روی عمد به او تیراندازی کرده است و یا اینکه او اشتباها، دوستش را با شکار، عوضی گرفته.

در مقاله جالبی که در سایت MIT، منتشر شده است، نوشته شده است که با دخالت و ایجاد مزاحمت در کار قسمت خاصی از مغز، می‌توان روی قصاوت شخص تأثیر گذاشت.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که که قسمتی از مغز واقع در پیوستگاه لوب گیجگاهی و آهیانه TPJ، وقتی در مورد نیات و افکار و باورهای دیگران فکر می‌کنیم، به شدت فعال می‌شود.

در پژوهش تازه، دانشمندان موفق شدند، به شیوه خاصی مزاحم عملکرد این قسمت مغز شوند. آنها با کمک یک میدان مغناطیسی روی پوست سر، توانستند جریان الکتریکی در این ناحیه به وجود آورند. وقتی این کار انجام شد، قضاوت‌های اخلاقی اشخاص هم مختل شد.

بیشتر ماها تصور می‌کنیم که قضاوت‌های اخلاقی‌مان، یک فرایند ثابت و غیرقابل تغییر هستند، اما حالا دانشمندان نشان داده‌اند که به راحتی می‌توان با یک میدان مغناطیسی و با تحت تأثیر قرار دادن ناحیه‌ای از مغزمان که در بالا و پشت گوش قرار دارد، این قضاوت‌ها را تحت تأثیر قرار داد!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سلبریتی‌ها اگر کاری عادی داشتند – پاسخ‌های تصویری میدجرنی

چه می‌شد اگر یک هنرپیشه نامدار در سنی طلایی امکان جذب شدن در رشته بازیگری را پیدا نمی‌کرد یا بحرانی خانوادگی او را وادار به سال‌ها کار عادی می‌کرد. چه می‌شد اگر نخستین کسانی که تست بازیگری از او می‌گرفتند، به کلی مایوس و دلسردش می‌کردند.…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…

اگر سیمپسون‌ها در دنیا وستروس بودند! گالری عکس

وستروس یک سرزمین یا قاره تخیلی و یکی از مکان‌های اصلی مجموعه رمان‌های فانتزی «آواز یخ و آتش» نوشته جورج آر آر مارتین است. انکاتی در مورد وستروسجغرافیا: وستروس در غرب قاره اسوس قرار دارد و با دریای باریکی که به نام دریای باریک شناخته…

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

داستان گنبد بتنی در جزایر مارشال که پر از زباله‌های مرگبار هسته‌ای است

یک گنبد بتنی یا اصطلاحا Runit Dome بین سال‌های 1977 و 1980 به منظور مهار زباله‌های رادیواکتیو حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای جنگ سرد آمریکا ساخته شد. اما شروع به ترک خوردن کرده است.جزایر مارشال یک کشور جزیره‌ای زیبا است که در اقیانوس آرام…
آگهی متنی در همه صفحات
6 نظرات
  1. افشین می گوید

    قضاوت های اخلاقی همیشه بسته به نیات و اطلاعات، عرف و هنجارها و بسیاری عوامل دیگر قابل تغییرند، حتی یک شکم گرسنه هم ممکن است به بدخلقی مردی با زنش و قضاوتی نابجا در مورد او منجر شود، وای به حال اینکه مغز را در یک میدان مغناطیسی قرار دهیم، تصور کنید روزی را که با یک فرستنده ی جیبی در دادگاه، بتوان قضاوت خاصی را در قاضی القا کرد!

  2. زن ذليل می گوید

    به همین دلیله که وقتی وارد یه مکان خاص میشیم میبینیم بی اختیار اخلاقمون عوض میشه. چون ممکنه اونجا یه میدان مغناطیسی باشه

  3. Holy Killer می گوید

    عالی بود ، کلا من این مطالبت در مورد ساختار درونی بشر و خواستگاه نیاز ها و واکنش هاش رو دوس دارم.

  4. مسعود می گوید

    دکتر جان هی شما از این مطلبها بزار هی ما رو بترسون… اول اینکه اساساً قضاوت کردن راجع به افراد دشوار است… تنها کسی که همه حقیقت رو میدونه حق قضاوت داره که معمولاً پیدا نمیشه همچین کسی… حالا البته این قضاوت از دیدگاه دیگران است ولی در مورد قضاوتهای خود یک فرد… نمیدونم والله

    ولی اینکه مثلاً به کمک القائات الکترومگنتیک بشه فضاوت محیطی و حتی شهودی افراد رو تحت تاثیر قرار داد یکم نگران کننده است بیشتر … مثلاً جایگاه هیات منصفه یا توی یه اتاق جراحی یا هزاران جای دیگه که قضاوت و برداشت ناصحیح میتونه زندگی ها رو دستخوش تغییر کنه همه و همه جاهایی باشند که آدمهای سودجو میتونن ازش سوء استفاده کنن.

    من هرچی فکر میکنم کاربرد مثبتی از این کشف به ذهنم نمیرسه!!! شاید البته یه دیوایس یا گجتی درست کنن که برای بلاک کردن چنین امواجی روی سر یا کلاه نصب بشه (:

  5. باران می گوید

    خیلی جالب بود .کاش تو فرهنگ ما ایرانی ها هم مثل خیلی نامسلمونا!!!! قضاوت کردن راجع به دیگران بد و زشت تلقی می شد. به نظرم بد نیست یکی هم بیاد این نقطه مغز ما رو بررسی کن،ه ببینه چرا میدان الکترومغناطیستی تاثیر گذار روی مغز ما همیشه ثابته و فقط باعث قضاوتهای بد و ناراحت کننده می شود 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.