نوجوان 16 ساله‌ای که پا در جای پای استیو جابز نهاده است!

امروز مطلب جالبی را در گیزمودو خواندم:

اسمش «کریستین اْونز» است، 16 سال بیشتر ندارد، ولی توانسته در عرض 2 سال، یک میلیون دلار کاسبی کند.

این نوجوان بریتانیایی، وقتی 7 ساله بود، نخستین کامپیوترش را خرید، سه سال بعد یک مک خرید و طراحی وب را فراگرفت. 4 سال بعد در 14 سالگی و در سال 2008، او نخستین شرکتش را تأسیس کرد که در واقع سایت ساده‌ای بود که شاید بعضی از علاقه‌مندان مک بشناسند، سایت: Mac Bundle Box.

او در این سایت بسته نرم‌افزاری ویژه سیستم عامل مک را برای مدت محدود با قیمت پایین می‌فروخت. برای کاهش قیمت او با توسعه‌دهندگان نرم‌افزار برای تنزل قیمت مذاکره می‌کرد. اگر کسی می‌خواست، تک تک نرم‌افزارها را جدا بخرد، 400 دلار برایش آب می‌خورد، اما اگر بسته را از سایت کریستین می‌خرید، تنها یک دهم قیمت را می‌پرداخت.

کریستین سیاست بازاریابی خوبی داشت، او به خریداران خود این وعده را داده بود که اگر مقدار فروش بسته‌های نرم‌افزاری بالا برود، یک برنامه رایگان در اختیار همه کاربران قرار خواهد داد. به علاوه او درصدی از درآمد حاصله را هم صرف خیریه می‌کرد. ایده او در نهایت موفق شد. او در عرض دو سال، یک میلیون دلار درآمد کسب کرد.

اما او از این موفقیت خشنود نشود و یک شرکت آگهی کلیکی را بنا نهاد، شرکتی که هر ماه 300 میلیون تبلیغ به  بیش از 17 هزار وب‌سایت می‌دهد و یا در برنامه‌های نیمه‌رایگان آیفون و اندرویید، می‌گنجاند.

ویژگی شرکت جدید او نمایش هوشمند آگهی بر پایه رفتار کاربر، علاقه‌مندی سایت پذیرنده آگهی و متناسب با مکان جغرافیایی بازدیدکنندگان است.  این شرکت هم در سال اول 800 هزار دلار به چنگ آورده و در همان سال اول 8 کارمند استخدام کرده است. یکی از این کارمندها، مادر کریستین است!

کریستین نمی‌تواند پیشبینی کند که ظرف 10 سال به چه جایی می‌رسد، فقط امیدوار است که تا آن زمان صد میلیون پوند کاسبی کند. به نظر می‌رسد کریستین در راه موفقیت گام برمی‌دارد.

او فرمولی خاضی را، راز موفقیت خود نمی‌داند و فقط سخت‌کوشی، اشتیاق و عزم و اراده جدی را، تأثیرگذار می‌داند.

بعد از خواندن این مطلب با خودم فکر می‌کردم که چرا نوجوانان و جوانان ما نمی‌توانند به چنین موفقیت‌هایی برسند.

43 دیدگاه

  1. خوب … ما نمی تونیم چون در ایران یک بسته KING با 20 تا DVD مثلا بیست هزار تومان است..! تازه اگر مغازه دار باشی سیزده هزار تومان هم میدهند!! تا زمانی که کپی رایت معنا نداشته باشه از این طریق نمیشه کاسبی کرد.

  2. “چرا نوجوانان و جوانان ما نمی‌توانند به چنین موفقیت‌هایی برسند؟”

    چون جوانان ما منتظر یک معجزه هستند! و فکر میکنن بقیه ی دنیا با خوردن و خوابیدن به اینجا رسیدن! :-؟؟

  3. من هم همسن این آقا بودم که طراچی وب یاد گرفتم، ولی هنوز چیزی در نیوردم-
    سه چهار سال پیش که تازه فروشگاه اینترنتی تو ایران راه افتاده بود من داشتم با php یک سایت فروشگاه طراحی می کردم که وسط کار کامپیوترم سوخت و تا آذر 88 تعمیر نشد:(
    چیزی هم که می خواستم بفروشم چند گیگ فیلم آموزش سینما 4دی و دیگر نرم افزارهای پر خواهانی بود که اون روزها تازه داشتند توی ایران طرفدار پیدا می کردند و منبع آموزش فارسی هم تقریبا نداشتند

  4. چرا نمی تونن؟ دلیلش واضحه. سرعت اینترنت که پایینه. خارج از کشور هم که مشتری گیر نمیاد. داخلم که یع چیزی بشه فیل طر میشه. با این همه هنوز دنبال موفقیت هم هستین؟

  5. چون به جای سخت کوشی و جدیت در کار به آنها حقه بازی ، دروغگویی ، شارلاتان بازی و زیرآب زنی یاد داده می شود . از این گذشته جایی که رونق اقتصادی در هیچ کاری وجود ندارد و میزان سود حتی برای دو ساعت آینده قابل پیش بینی نیست چطور انتظار دارید موفقیت اقتصادی قابل توجهی بدست آید ؟.. کدام صنعت ؟ .. کدام کالاها ؟.. کدام بازار ؟.. اینجا همه فرمولهای سخت کوشی و مدیریت اقتصادی جواب غلط می دهند .. این جامعه پر عقده و بیمار چطور می تواند از راه سالم کسب درآمد کند ؟..

  6. دکتر جان این قبری که بالا سرش گریه می کنی مرده نداره:
    (سایتش بالا نیومده)
    http://www.macbundlebox.com
    آخه یک بسته نرم افزاری که این همه سرو صدا نداره باید بیان ایران ببینن داش سیا کینگ (لرد) میزنه در حده چی بالای 1000 دلار هم ارزش نرم افزار هاست همراه با آخرین آموزش :دی
    تبلیغات هم اسکریپتش دست پسی ول ورشین اسکریپت پره بگو یکی خوبش رو واست ردیف کنن :دی

  7. سلام
    بدون اینکه بخوام توجیه کنم دلایل واقعی از اینکه در ایران چنین اتفاقاتی نیافتاده را می گویم :
    1- تنبلی خود ما
    2- عادت کردن به راحت پول درآوردن
    3- دیدن اینکه در دانشگاه مدرسه و … بغل دستیت یه شبه از صفر مطلق میشینه پشت یک پورشه
    4- نبود قانون برای پشتیبانی از کارآفرین
    5- فشار روانی جامعه بر جوان و نوجوان برای ثروتمند شدن ( بدون در نظر گرفتن راه آن )
    6- رواج شدید نزول بین مردم و بانکها ( جمله لعنتی : این پول و میزارم بانک بهره شو میگیرم راحت هم هستم )
    7- عدم وجود یک سیستم مشخص در بازار کار که بتوانی آینده خودرا بر اساس آن پی ریزی کنی ( به غیر از ورشکستگی بارها دیده ام افراد و شرکتهایی را که به دلیل اتفاقات ناخواسته ای که بر اساس سیستم خاص داخل کشور می افتد به خاک سیاه نشسته اند )
    8- باند بازی شدید در گرفتن پروژه ها
    9- دولتی بودن 90 درصد اقتصاد

  8. چون ما عادت به سخت کوشی نداریم، می خواهیم از کوتاهترین راه با صرف کمترین زمان به نتیجه برسیم

  9. سلام
    با خانم روشنک موافقم. ولی به نظرم اگه صداقت در کار باشد می توان امیدوار بود. اما همدلی این جا کمه. ژاپن بعد جنگ جهانی روم وضع بدی داشت اما امروز…اما اونا صداقت داشتن…

  10. او فرمولی خاضی را، راز موفقیت خود نمی‌داند و فقط سخت‌کوشی، اشتیاق و عزم و اراده جدی را، تأثیرگذار می‌داند.

    اینش از همه اش جالب تر بود …

    جوونای ما متاسفانه به خاطر امکانات کم و کم توجهی نمی تونن کاری کنن …. خیلی از استعدادا توی کشورمون تلف شده … امیدوارم بیشتر از این ها به جوونا فرصت داده شه که خودشونو نشون بدن … این نوجوون انگلیسی چیزی بیشتر از نوجوون ما نداره … تفاوتشون امکانات و پشتکاره … به هر حال … واسه کریستین هم آرزوی خوشبختی می کنم

  11. خداییش اگه یه نگاه به خودمون و وضع کشور بندازیم میبینیم که نبایدم مثل اونا باشیم.نمیگم همه چی بده ولی اینجا خیل چیزا فرق داره……….

  12. کاملا مشخصه! به دلیل غلط بودن کل سیستم که آدمهای کاردرست رو هم یا هذم می کنه یا تطبیق میده و زندگی در جزیره ای به نام ایران!

  13. دلایل مختلفی وجود داره ولی به نظر من 2 دلیل از همه مهمتر هست

    1- جوان ایرانی هنوز با خیلی از مسائل که برای یک شهروند آمریکایی و یا اروپایی از سال ها قبل حل شده هست و جز‍ء مسائل پیش پا افتاده هست داره سرو کله میزنه و اینها واسش شده یک معضل در واقع بدلیل شرایط اجتماعی موجود ذهن وفکرش آرامش نداره

    2- سنگ اندازی جلوی راه جوانان مستعد ما

  14. به نظر من ما ها ایده درست و حسابی نداریم
    من خودم سایت استخدام را برای پیدا کردن یک شغل برای یکی راه اندازی کردم
    الان سایت ،روزانه بیش از 35 هزار بازدید داره و بیش از 20 هزار نفر مشترک، که هر روز برای اونها آگهی استخدام می فرستم
    و تنها چیزی که الان باهاش دست به گریبان هستم هزینه های سرور اختصاصی هست که برای ادامه فعالیت سایت باید تامین کنم

    1. خواننده عزیز، وبلاگ من این خبر را تولید نکرده! به منبع که سایت گیزمودو است و یکی از سایت‌های معتبر فناوری است و من در بالای پست لینکش را گذاشته‌ام توجه کنید. سایت این جوان هم احتمالا «در حال حاضر» در مرجله تعمیرات و به‌روز رسانی است.

  15. چون اینجا ایران است و آنجا آمریکا
    اونجا ایده ارزش داره. راه برای پیشرفت هرکسی بازه و بطور کلی پتانسیل و زیرساختهای پیشرفت وجود داره.
    اما اینجا …

  16. دکتر جان همچین سوال کردی که انگار ما خودمان بچه نبودیم در این مملکت ، کافیه کمی یاد آور بشیم دوران کودکی و نوجوانی خودمان را ، چیزهایی که اطرافیان برای ما با اهمیت نشون میدادن چیزهایی بود که واقعا ارزش نداشت ، چون الان به آن رسیدیم و میبینیم!
    نمره ، درس حفظ کردنی ، کنکور ، عدم وقت کشی با بازی و ورزش! ، عدم وقت کشی با خوندن کتابهای غیر درسی ! ، عدم وقت کشی با خوندن مجلات

  17. دوستان نظرات خوبی دادن که کم و بیش باهاشون موافقم اما درضمن یه پیشنهادم داشتم ، بهتر نیست که تو بخش نظرات اون آیکن ( برنامه ) مربوط به موافق و مخالف رو هم بگنجونید تا موافقین یا مخالفین با یه نظر خاص بتونن ابراز عقیده کنن؟ فکر میکنم راحتتر از پاسخ دادن به نظرات باشه و همینطور میتونه آمار سریعتریو منعکس کنه

  18. وقتی نمی دونه ده سال بعدش چی میشه و فقط به فکر پول در آوردن هست آدم موفقی نمیشه مطمئنم ولی درباره جمله آخرت باید بگم ایرانی ها فقط تقلید میکنند ایده ندارن دولت و کشور و سیستم آموزشی هم میتونه کمک کنه ولی دلیل نمیشه که آدم نتونه تو ایران موفق باشه عذر تراشی ممنوع!

    1. سیستم اموزشی ؟؟؟ باور کنید تقصیر حکومت نیست .خود مردم بلای جان یکدیگرند. 30 سال توی این سیستم اموزی فقط با نصف همکارهای خودم مدارا وکنکاش و…. تا بگذارند درسم را بدهم . باور میکنی؟علاقه نداره بخاطر شندرغاز حقوق میشه معلم . (باند) و…میزنن تو ذوق معلم واقعی و دانش اموز بدبخت .

  19. تو یه کشور با یه اقتصاد بسته که تبادل چندانی در تجارت با کشورهای دیگه نداره توقع نداشته باشین ! که 16 خوبه که 160 ساله های ما همچین کارایی بکنن

  20. مطلب را که خواندم خواستم نظر بدم که دیدم ماشالا همه مشکلات را بلد هستند. ظاهرا فقط کسی نمی دونه چطوری این مشکلات را حل کنه.
    شاید باید شوال این باشه که چطور این مشکلاتی را که لیست شده حل کنیم.
    پیشنهاد میکنم سوال آخر نوشته را اینطوری عوض کنید :
    چرا نوجوانان و جوانان ما نمی‌توانند به چنین موفقیت‌هایی برسند و راه حل شما برای حل مشکلات چیست؟

  21. ما نمی تونیم به اینجا برسیم؛ چون دست زیاده. اینقدر باید دنگ و فنگ ها رو تحمل کنیم تا یه سایت بزنیم. بعد از زدن سایت، کی هست بیاد از سایت بازدید کنه؟ کی میاد محصولاتمون رو بخره یا کی میادتبلیغات بده بهمون؟ این کارا نیاز به زیر ساخت داره که متأسفانه در ایران، ریالی برای این امر ارزش قائل نمی شن.

  22. درسته که بعضی از نوجوانان کشور ما تنبلن و به دنبال پول در آوردن هستن ، ولی خداییش انصافتون کجا رفته. اگه یک دهم امکانات همین نوجوان 16 ساله رو به ما بدن ، حداقل ناسا می زنیم.
    در صورتیکه اینجا نه تنها امکانات نیست بلکه هزاران مشکل دیگه هم هست.
    پس نیمه ی دیگه ی لیوان رو هم نگاه کنید

  23. مشکل جوونای ایرانی جهانی نشدنه اگه ما هم میتونستیم تو سایت های بین المللی خرید و فروش کنیم و راحت تبلیغات کنیم و… بسیاری از استعدادها شکوفا میشد و اکثر جوونای ایرانی یک تاجر موفق بین المللی میشدند

    این نوع کارها نیاز به زیرساخت درست و حساب شده و آشنایی کامل با زبان انگلیسی داره

  24. اولا این که شرایط اقتصادی ایران هر چند ماه تغییر میکنه و این طور نیست که تو 2 ماه بعد رو پیش بینی کنی که فلان میشه و همون میشه
    دوما سیستم اقتصادیه ما فاسده از راه اینترنت هم با این سرعت و این همه ف.ی.ل.ت.رهیچ جا نمیشه رفت . من پدر خودم رو دراوردم 4 سال تیزهوشان 3 سال نخبگان تحصیل کردم دانشگاه صنعتی قبول شدم و الان هم بیکارم .
    این جریان مملکت نیاز به درس خوندن نیست فقط پارتی و کمی نامردی.

  25. بخاطر این نمی تونن کاری کنن که:
    منه جوون برای اینکه بتونم یه کار تحقیقاتی نانو برای کلاسم ارائه کنم نیاز داشتم تا فیلم های آموزشی از یوتیوب دانلود کنم اول برای غلبه بر قطعی اینترنت پرسرعت 256 کیلویی ام باید با هزار دنگ و فنگ به سایت می رسیدم تازه بعد از دیدن فیلم ها یا یک میلیون دنگ و فنگه دیگه یکی شون رو دانلود می کردم.
    اختیارات نداشتم.
    تمام ایده هام رو مجبور شدم کنار بگذارم.
    تازه این حرکت بعد از غلبه بر تنبلی خودم بود.
    تازه خواستم چیزی نو ارائه بدم و نرم از دانشجو های ترم قبلی بگیرم.
    تاااازه، استاد هم حسابی تشویقم کرد و گفت حتما منتظره بعدی هست.

    اینه قسمتی از مشکلات من ِ جوان که تازه می خواستم یک پروژه برای یک درس 3 واحدی اختیاری ارائه بدهم.

  26. درسته که تو ایران روی درآمدهای اینترنتی نمیشه حساب باز کرد ولی این دلیل نمیشه که دست روی دست بزاریم و هیچ کاری نکنیم.
    نمی گم کی هستم و چه کاره ام ولی یه نصیحت دوستانه می کنم بهتون لطفا توجه کنید :
    همیشه وقتی دوستان از من سوال می کنن و می گن راز موفقیتت چیه در جواب می گم زمانی که شما داشتید جلوی تلویزیون فوتبال یا سریال تماشا می کردین و تخمه میشکستین و یا زمانی که تو خیابون برای BF بازی یا GF بازی ول می گشتین من داشتم تو همین ایران خودمون بدون هیچ گونه پارتی بازی یا سرمایه ای و فقط با پشتکار و علاقه با بزرگترین شرکت های خارجی که از طریق اینترنت باهاشون آشنا شده بودم کار می کردم … این یعنی مبارزه برای بدست آوردن اون چیزی که واقعا خواهانشی . تمام

  27. چرا نوجوانان و جوانان ما نمیتونند ؟ شاید در این حد نتونن ، اما کمی پایین تر رو میتونن . نظر من اینه که در این حد هم میتونن . مشکل فقط در آموزش این جور موضوعات هست . یعنی برای یک نوجوان 10 ساله مرجع مناسبی برای طراحی وبسایت وجود نداره .

  28. چون نفوذ اینترنت در ایران پایین است، سرعت آن افتضاح است، شمارش تعداد سایت هایی که فیل نیستند راحت تر است تا فیل شده ها، چون خانواده و پدر و مادر شما آگاهی کافی به این دنیا ندارند، چون شما سرمایه لازم را در اختیار ندارید، چون شما درگیر سیستم تخیلی تحصیلی ایران و خواندن جبر و مثلثات برای رشته نامربوط هستید، چون شما خیالتان درگیر محدودیت هاست، چون خرید مواد به سادگی خرید سی دی است، چون شما در ایران هستید دلیل کافی است. اگر در خارج ایران باشید هم لحظه ای از فکر خانواده در ایران رها نمی شوید. چون ما ایرانی هستیم.

  29. بابا در کل مقایسه جوونای اونا با جوونای ما به کل اشتباه محضه چون از هر جهتی که نگاه کنی میبینی که سیستم فرق داره الان توی کشور ما هم کسایی هستن که به پوولای کلون میرسن ولی روش کارشون فقط و فقط توی ایران جواب میده نه جای دیگه و بالعکس…….

  30. در پاسخ به علی که نه گفت چه کاره و نه چه کی هست !
    چرا نباید جوون ایرونی همه ی این چیزا رو داشته باشه هم فوتبا ل و هم gf , … ! چرا باید 17 سال از زندگی رو تو فکر نمره و تجدیدی باشبم . چرا سرعت کاربر خانگی نباید بیشتر از 128 kb باشه .
    چرا باید برای حفظ بعزضی ارزش ها جوونا رو محدود کرد که بعد برن بیشتر وقتشونو gf بازی چرا ؟

  31. سلام / خیلی ممنون به خاطر اینکه باعث شدید یک همچین بحثی شکل بگیره. در جواب سؤالتون، اکثر چیزهایی که به ذهنم میرسید رو قبلاً نوشتند، من فقط یک مورد اضافه کنم:
    اقتصاد نفتی و اینکه 99درصد ملت فکر می کنند کارمندی دولت امن ترین نقطه دنیاست!

  32. “این که چیزی نیست
    من یه سی دی خام گرفتم ۲۵۰ تومن
    یه فیلم توش ریختم فروختم ۳۰۰
    به این می گن موفقیت”

    اقا ایول، نظره خیلی جالبی بود :)

    قراره منم یه همچین رکوردی رو بزنم… برای اولین بار در کشور یه برنامه نوشتم که نمونه اش کلا نیست و در حال فروشش هستم.

    موفق باشید

  33. کلان اگه نظر بدم خوب بود اما هیشکی مثل ما نمیتونه کاسبی بکنه من خودم شخصا روزی 300 دلار کاسبی دارم که می خوام در این سال حساب بانکیم 3 میلیون دلار بشه اگه کسی پیدا میشه با من همکاری کنه من با کمال میل قبولش می کنم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]