ساکت‌ترین اتاق دنیا

در دنیای به این شلوغی، در شهرهایی که زندگی در آنها به مانند انجام یک دوی سرعت همیشگی می‌ماند و در خانه‌هایی که صدای موبایل، تلویزیون، پخش‌کننده‌های چندرسانه‌ای و صداهای خارجی هیچ توقفی ندارند، پیدا کردن جایی که واقعا ساکت باشد، غیرممکن به نظر می‌رسد. اصلا خیلی از ماها هرگز سکوت کامل را تجربه نکرده‌ایم!

ولی در مینه‌سوتا، اتاقی در یکی از آزمایشگاه‌های شرکت اُرفیلد وجود دارد که واقعا می‌توان در سکوت واقعی را تجربه کرد. سکوت این اتاق یک لاف نیست، چون کارشناسان کتاب رکوردهای گینس هم به ساکت بودن آنجا اذعان کرده‌اند و نام این اتاق را ثبت کرده‌اند و گواهینامه‌اش را صادر کرده‌اند!

اما ساخت این اتاق چگونه ممکن شده است؟

برای ساختن این محفظه ضد صدا، شرکت یادشده سه اتاق تو در تو ساخته است. داخلی‌ترین اتاق که همان اتاق ساکت باشد، یک محفظه شش وجهی است که در درون یک اتاق پنج وجهی، با کمک ریسمان‌هایی معلق است. هر دوی این اتاق‌های دیواره‌ای دو لایه فلزی دارند و توسط شرکت Eckel ساخته شده اند. اتاق پنج و شش وجهی در درون اتاق بزرگ‌تری با دیواره‌های قطور قرار دارند. در درون اتاق شش وجهی ساکت، گوه‌های فایبرگلاس آکوستیکی قرار داده شده‌اند که از بازتاب صدا جلوگیری می‌کنند.

ساکت‌ترین اتاق دنیا

در 21 ژانویه سال 2004، مهندسان، شدت صدای این اتاق را اندازه گرفتند و به عدد شگفت‌آور منفی 9.4 دسی‌بل رسیدند!

(همین جا برای اینکه به سؤال احتمالی شما جواب بدهم، باید بگویم که، بله! شدت صدای یک محل ممکن که منفی دسی‌بل هم باشد. چون واحد دسی‌بل اصولا لگاریتم نسبت صدای یک محل به صدای یک محل مرجع است. بنابراین صفر دسی‌بل اصلا به معنای عدم وجود صدا نیست.)

حالا تصور کنید که در چنین اتاقی قرار بگیرید، ظرف چند لحظه می‌توانید صداهای درون بدنتان را بشنوید: صدای قلبتان، صدای گردش خون در رگ‌هایتان، صدای روده‌ها و …

در چنین اتاقی، خبری هم از باتاب صدا نیست. شاید فکر کنید عجیب محل دنجی! ولی واقعیت این است که تحمل این سکوت هم برای مدت زیاد ممکن نیست.

البته شرکت ارفیلد، سوای داشتن این افتخار، یکی از شرکت‌های پیشگام در زمینه مطالعات صوتی هم به شمار می‌رود. آنها صدای محصولات صنعتی مختلف از موتورسیکلت گرفته تا ماشین‌های ظرفشویی و دریچه‌های مصنوعی قلب را مورد بررسی قرار می‌دهند. این شرکت در زمینه معماری دینامیک صدا که منجر به ایجاد محیط کاری بهتر و رضایت شغلی بیشتر می‌شود هم کار کرده است. در این شیوه در محیط کار نورپردازی و صدارسانی و درجه حرارت متغیر اعمال می‌شود.

شهرت دیگر شرکت ارفیلد، خرید استودیوی ضبط صدای باب دیلان به نام «ساند 80» است، در همین استودیو بود که نخستین آلبوم چند قطعه‌ای دیجیتال ضبط شد، نام این آلبوم Blood On the Tracks بود.

منبع

28 دیدگاه

  1. خیلی موضوع جالبی بود. همیشه فکر می کردم، با عایق صوتی آیا میشه یه اتاق رو به سکوت مطلق رسوند…. با این پست متوجه میشیم که نمیشه، اتاق توییه رو با طناب رو هوا نگه داشتند…… واو ….

  2. صدای قلبتان، صدای گردش خون در رگ‌هایتان، صدای روده‌ها و …
    آقای دکتر واقعا همچین چیزی ممکنه که کسی بتونه صدای گردش خون و رودههاش رو بشنوه؟

    باز هم مطلبتون عالی بود و از خوندنش لذت بردم
    با تشکر

  3. سلام دکتر
    من اینجا http://rezasayyedi.blogspot.com/2010/09/1.html یه شوخی مختصری با 1 پزشک کردم (البته بی اجازه) . راستش بیشتر برا قدردانی بود از زحمات شما در دنیای وبلاگ نویسی فارسی (ایرانی)
    فیدوس

  4. یک) جدن خیلی جالب بود و ممنون!

    دو) این اتاق سکوت تولید شده، ولی هم‌چنان اون سکوتی که گوش ما قراره تجربه کنه به نظرم با این هم تامین نمی‌شه. هنوز پرده‌ی گوش در ارتعاشه. در بهترین حالت هم لرزش قلب هست هنوز. یعنی هنوز یه مرحله مونده تا رسیدن به نقطه‌ای که ما بتونیم پول بدیم، و دو دقیقه سکوت کامل رو بخریم، به فرض. برای جلوگیری انتقال صوت توسط ارتعاش جامداتی اتاق رو معلق کردن روی هوا، برای قلب هم شید بشه یه فکری کرد!

    سه) تا جایی که من فهمیدم، ملاک نسبی برای “صفر در نظر گرفتن” صدا، منفی صد دسی‌بل ئه. همون‌طور که شما اشاره کردید دسی‌بل چون یه واحد ثابت نیست و لزومن باید نسبت به چیزی سنجیده بشه، اگه صدای حداکثری یه وسیله‌ی تولیدکننده‌ی صدا صفر باشه (یعنی لوگاریتم خودش نسبت به خودش، که لوگاریتم یک می‌شه صفر)، منفی صد دسی‌بل جایی‌ئه که مسامحتن می‌تونیم بپذیریم دیگه امواج اون صوت قابل ردیابی نیست. البته به همون شرطی که عرض کردم. یعنی اگه “حداکثر توان اون وسیله‌ی تولید صدا” رو تراز قرار بدیم. در غیر این صورت خیلی زودتر از منفی صد دسی‌بل هم می‌شه به اون سکوت رسید. [منبع معتبری برای این حرف ندارم. چیزیه که با وسیله‌های دیجیتال امروزی تجربه کردم. بیشتر (شاید هم همه) پخش کنده‌های تحت ویندوز از این الگوریتم برای صفر کردن صدا استفاده می‌کنن. توی پخش‌کننده‌ی کم‌حجم و متن-باز foobar2000 به راحتی قابل مشاهده‌ست].

    چهار) مورد سه رو بیشتر به این خاطر گفتم که برسم به مورد چهار و این سوال رو بپرسم. شما می‌دونید منبع صوتی رو چی در نظر گرفتن که عدد منفی 9.4 دسی‌بل به دست اومده؟ نمی‌دونم خودم. جالبه برام بدونم. زبان انگلیسی‌م هم زیاد خوب نیست. لااقل در حد پیداکردن و خوندن یه مقاله نیست.

    پنج) خیلی جالب بود. کاملن قلقلک‌ام داد! باز هم ممنون.

  5. جناب مجیدی اون بخش صدای رگها و … محل مناقشه شده..برای من هم یکم غیر قابل هضم هست. اگه میشه توضیحی بدین.

  6. تو کتابی به نام «دانشمند دیوانه» که وقتی بچه بودم خوندم، به یه همچین اتاقی اشاره کرده بود که بهش می گفتن اتاق سربی. تو اون داستان در و دیوار اتاق از جنس سرب بود و نه تنها مانع ورود صدا می شد، از ورود امواج خطرناک رادیواکتیو هم جلوگیری می کرد!

  7. من بودم می گرفتم می خوابیدم خسته شدم از این همه صدا بخصوص صدای tv و phone واقعا دلم می خواد برم تو این اتاق

  8. واقعا جالبه.ولی راستش چند وقت پیش (همین تابستون امسال)یه برنامه از شبکه آموزش دیدم در مورد همین اتاق که آقای میلانی داشت درموردش صحبت می کرد.اون هم توی همین اتاق!
    حالا قضاوت در موردش سخته که کی اول این اتاقو ساخته!!!!! شاید هم همزمان بوده باشه! اما اصلا یه لحظه هم فکر نکنید که دکور بوده باشه مگه اینکه آقای میلانی بازیگر فوق العاده ای باشن.
    چقدر هم شبیه هم ان این اتاقا.

    1. اتاق‌های مشابه فراوان هستند و از لحاظ محیط و ظاهر داخلی به هم شبیه هستند. اما فقط این یکی به عنوان یک اتاق واقعا ساکت ثبت شده.

  9. این خو چیزی نی تو خونه ما هم وقتی من میخوام بخوابم صدا تا حدود منفی ۱۷ دسیبل پایین میاد
    مدیونید باور نکنید

  10. من خیلی راجع این موضوع قبلا فکر کردم.. ساختن این اتاق خیلی تجربه ی خوبیه ولی برای رسیدن به سکوت مطلق این اتاق راه چاره نیست..
    من برای رسیدن به سکوت مطلق به نتیجه های خوبی هم رسیدم تا الان ، اما تنها نمیتونم عملیش کنم.. ولی تمام تلاشمو میکنم..
    احتمال پیدا کردن سکوت مطلق شاید ۲‎٪ باشه..

  11. این سکوت تا این حد حتی توهم زا هم هست من بیشتر دوست دارم اون حالتو تجربه کنم و ببینم چقد میتونم تحمل کنم اون اتاقو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]