Please don’t be evil

کوری دکتروف در سایت Boing Boing به مقاله جالبی در نیویورک تایمز اشاره کرده است:

در روسیه، نیروهای پلیس به بهانه نقض کپی‌رایت شرکت مایکروسافت، به دفاتر گروه‌های حفاظت محیط زیست، NGOهای ناراضی و گروه‌های حقوق بشر، یورش می‌برند و در این میان مایکروسافت، حتی زمانی که واقعا این افراد از نسخه‌های قانونی محصولاتش استفاده کرده باشند، برای متوقف کردن این کار، هیچ مداخله‌ای نمی‌کند.

پلیس حتی قبل از بررسی کامپیوترها، ادعا می‌کند به درخواست مایکروسافت، وارد عمل شده است. سردبیران روزنامه‌ها مدعی هستند که این یورش‌ها بدون همکاری و مساعدت وکلای مایکروسافت، نمی‌توانند صورت بگیرند.

در طی حملات پلیس، برخی‌ها دیده‌اند که پلیس‌ها، برچسب‌های گواهی اصالت را از روی کامپیوترها ضبط شده برداشته‌اند. وکلای مایکروسافت، هم گواهی می‌دهند که نرم‌افزارهای دزدی در این کامپیوترها پیدا شده‌اند، در صورتی که بعدا مقامات قضایی اظهار می‌کند که این کامپیوترها هرگز مورد وارسی قرار نگرفته‌اند.

در سال‌های اخیر، وکلای مایکروسافت، بارها اظهار کرده‌اند که مایکروسافت قربانی عدم رعایت کپی‌رایت است و باید جلوی این اقدامات تبه‌کارانه گرفته شود.

حتی زمانی که افراد ظاهرا بی‌گناه متضرر، مدارکی ارائه می‌دهند که بر عدم نقض کپی‌رایت توسط آنها، دلالت دارد، مایکروسافت قدمی برای کمک برنمی‌دارد و مسئولینش در مسکو و همچنین مقر اصلی‌اش در ردموند، هر گونه فعالیتی را تنها در صورت اجرا در چهارچوب قوانین روسیه مجاز می‌دانند.

اما مایکروسافت تنها شرکت بزرگی نیست که چنین سیاست ناپسندی را اعمال می‌کند. شرکت‌های دیگر هم هر کجا منافعشان اقتضا کند، چشم بر روی واقعیت می‌بندند و سکوت اختیار می‌کنند. در این مورد می‌توان ده‌ها مثال زد و سیاست‌های انحصارگرایانه، عدم رعایت حقوق مصرف‌کنندگان، ‌دامن زدن به مصرف‌گرایی یا موارد کوچک‌تر دیگر را مطرح کرد. اما مسئله زیر به گمانم مهم‌تر از همه آنها باشد:

شاید خبر خودکشی کارگران شرکت Foxconn را خوانده باشید. Foxconn، تقریبا سازنده همه قطعات گجت‌های شرکت اپل است، بین 300 تا 400 هزار کارگر برای Foxconn کار می‌کنند، این شرکت برای Dell، سونی و HP هم قطعه می‌سازد. اما سختی کار و میزان اضافه‌کار تحمیلی بر این کارگران تا به آنجا پیش رفته است که اخیرا 12 نفر از آنها با پریدن از روی ساختمان‌های بلند این شرکت، خودکشی کردند و از دنیا رفته‌اند و البته جلوی 20 نفر دیگر هم قبل از انجام خودکشی گرفته شده است. (+)

مؤسس این شرکت، آقای تری گو Terry Gou، مردی که 137 هزار آیفون در روز می‌سازد (+)، در قبال خودکشی‌های اول بی‌تفاوت بود، اما زمانی که خودکشی‌ها ادامه یافتند و فشار رسانه‌ای بر او ادامه یافت، تصمیم گرفت مقداری پاسخگو باشد، ساده‌ترین کار هم راه انداختن این کارناوال شادی پنجاه هزار نفره بود! (+)

بنابراین زمانی که آیفون می‌خرید و آنباکس می‌کنید، لحظه‌ای به رنج کارگر ناشناسی فکر کنید که اسباب تفاخر شما را فراهم آورده است.

9 دیدگاه

  1. متاسفانه همیشه همینطور بوده.
    منافع اقتصادی اینگونه شرکتها و کارتل ها در راس قرار داشته.

  2. “بنابراین زمانی که آیفون می‌خرید و آنباکس می‌کنید، لحظه‌ای به رنج کارگر ناشناسی فکر کنید که اسباب تفاخر شما را فراهم آورده است”

    متاسفانه باید بگم که خیر اسباب تفاخر ما رو فراهم نیاورده بلکه اسباب مال اندوزی کمپانی های بزرگی مثل اپل و اچ پی رو فراهم کرده که گجت ها رو با قیمت ناچیز تمام شدش چندین برابر به مصرف کننده میفروشن و برای هرچه ارزان تر تمام شدن قیمت جان و سلامتی کارگر چینی رو در خطر قرار میدن

  3. علیرضا جان من ۱ میلیون چهارصد برای آیفون ۴ پرداختم ( ۲ برابر بقیه کشور های ) به نظر شما دیگه جایی واسه ناراحتی برای کارمندان شرکت فاکسون میمونه؟

    1. نه، واقعا! ما در داخل ایران خودمون مستضعف هستیم! البته پولی اضافه ای که ما می‌دیم، همه به جیب واسطه‌ها می‌ره.

  4. میانگین خودکشی بین کارگران در آمریکا (پالو آلتو) که اپل هم در اون جا قرار داره، 13 نفر در هر 100 هزار نفره. در مورد شرکت Foxconn ، میزان خودکشی 7 نفر از بین 100 هزار نفره.

    حالا نفهمیدیم الآن کارگرای Foxconn خوش بخت تر هستن، یا کارگرای آمریکایی؟!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]