4G چیست؟

20

4G

این روزها صبحت‌های زیادی پیرامون شبکه‌های بی‌سیم 4G می‌شنویم. بد نیست بدانید این نوع سرویس دهی در کشور پیشرفته‌ای مثل ایالات متحده آمریکا نیز شیوه‌ی نوپا و جوانی است، تنها نزدیک به دو سه هفته است که کمپانی‌های Sprint و Verizon در این کشور سرویس 4G خود را ارائه نموده‌اند و گمانه زنی‌هایی نیز انجام شده است که شاید T-Mobile نیز تمایل داشته باشد وارد این عرصه شود.

اما برای کاربران و مشتریان تفاوت عمده در 4G تماماً در سرعت دسترسی به اینترنت است، لذا اگر کاربری به سرعت اینترنت بر روی موبایل یا مودمش اهمیتی نمی‌دهد، طبیعتا احتیاجی به 4G ندارد. وقتی صبحت از 4G می‌نمائیم G مخفف Generation یا نسلی از تکنولوژی شبکه‌های بی‌سیم است، در هر کدام از این نسل‌ها سرعت دسترسی به اینترنت به صورت چشمگیری افزایش یافته است و البته سرویس ارائه شده در هر نسل سر سازگاری با نسل قبلی را ندارد و برای استفاده از آن بایستی گوشی و ابزارهای خود را ارتقا دهید و سرویس دهند‌ه‌ها نیز میبا‌یستی سخت‌افزارهای جدیدی را نصب نمایند.

نسل اول یا اولین G شبکه‌های آنالوگ سلولی بودند. در نسل دوم یا 2G هر چند شبکه‌ها دیجیتال شد ولی کماکان سرعت پائین بود، بسیاری از گوشی‌هایی که کماکان در بازار هستند هنوز از تکنولوژی 2G پشتیبانی به عمل می‌آورند در این شبکه‌ها سرعت دسترسی به اینترنت در رنجی بین 9.6 کیلوبیت بر ثانیه تا 200 کیلوبیت برثانیه است. در شبکه‌های 3G حداقل سرعت از 384 کیلوبیت بر ثانیه شروع می‌شود ولی در مورد حداکثرش کمی صبر کنید تا به آن برسیم.

سیستم‌های 4G از قبیل وایمکس و LTE مدعی ارائهء سرعت واقعی 5 مگابیت بر ثانیه یا قدری بیشتر هستند، چیزی شبیه آنچه می‌شود بر روی کابل در خانه به آن دسترسی داشت. اما نسخه‌های اخیر این تکنولوژی وعدهء سرعتی صدها مگابیت سریعتر از هر اینترنت خانگی را می‌دهد. علاوه بر این شبکه‌های 4G قادر هستند شیوه صدا بر روی پروتکل اینترنت یا همان به اختصار VOIP را جایگزین سیستم قدیمی مدارگزینی تماس‌های صوتی نمایند.

از دیدگاه دیگر در آینده نزدیک تکنولوژی 4G می‌تواند دسترسی به اینترنت را در گجت‌هایی مثل دوربین‌های دیجیتال، ابزارهای بازی و یا مثلا قاب‌های دیجیتال را تبدیل به یک امر عادی نماید. بخش پیچیده‌ داستان ما در اینجاست که سرویس دهنده‌هایی مثل AT&T یا T-Mobile در حال نصب تکنولوژی‌های 3G جدیدی هستند که از برخی از تکنولوژی‌های ابتدایی 4G سریعترند. فرض مثال HSPA+ کاملا بر مبنای تکنولوژی 3G است و در اصل یک ارتقای نرم‌افزاری بر روی اینگونه شبکه‌ها محسوب می‌شود اما سرعتش به شکل حیرت‌آوری زیاد است. سرویس ارائه شده بدین شکل توسط T-Mobile به سرعت واقعی حدود 7 مگابیت بر ثانیه می‌رسد و این سرویس دهنده معتقد است ظرف چند سال آینده این سرعت را می‌تواند 4 برابر کند (البته 7 مگابیت در ثانیه سرعتی است که کاربران در عالم واقعیت تجربه می‌کنند چون سرویسی که این کمپانی ارائه می‌کند 21 مگابیت بر ثانیه است)، لذا T-Mobile هنوز به سمت 4G نرفته است هر چند شاید در آینده نزدیک تغییر رویه بدهد.

اما 4G تنها سریعتر از 3G نیست از آنجایی که 4G ظرفیتهای بسیار بالاتری از 3G دارا است، ارائه دهندگان این سرویس محدودیتی برای میزان استفاده کاربران از پهنای باند در یک بازه زمانی مشخص مثلا یک ماه در نظر نمی‌گیرند (البته فعلاً) چیزی که در شبکه‌های 3G مرسوم است. لذا همین امر 4G را به عنوان جایگزینی مناسب برای اینترنت خانگی بر مبنای کابل معرفی می‌کند و در همین زمینه سرویس دهندگانی همچون Clearwire شروع به فروش سرویس‌های وایمکس 4G به کاربران خانگی نموده‌اند. هر چند شاید فعلا در ظاهر از نظر سرعت دسترسی به اینترنت شبکه‌های 4G با 3G برابری کنند اما در آیندهء نزدیک این شبکه‌ها چه از نظر سرعت و چه از نظر محدودیت‌های فعلی توان پیشی گرفتن از نسل پیشین خود را دارند و فعلا در ابتدای راه هستند.

مودم‌های بسیاری برای دسترسی به اینترنت به شیوهء 4G ارائه شده است اما تعداد گوشی‌هایی که از 4G پشتیبانی می‌کنند نیز هنوز اندک است هر چند HTC EVO 4G یا مثلا Samsung Epic 4G فعلا جز گزینه‌های محبوب کاربران هستند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

برای جبران خطرات سلامتی ناشی از نشستن در طول روز وجود باید تحرک متناوب انجام بدهید. اما هر چند دقیقه…

برای کاهش اثرات مضر نشستن بر سلامتی، هر نیم ساعت یکبار 5 دقیقه پیاده روی سبک داشته باشید. این یافته کلیدی مطالعه جدیدی است که در مجله Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.محققان نوشته‌اند:«ما از 11 فرد سالم…

تصور کنید که این شخصیت‌های مشهور سینمایی توسط بازیگر مشهور دیگری بازی می‌شدند – پاسخ میدجرنی

در حاشیه فیلم‌های بزرگ همیشه می‌خوانیم که قرار بوده که نقص اصلی یا یک نقش فرعی مهم را کس دیگری بازی کند و آن بازیگر به سبب اینکه فیلم را کم‌اهمیت تلقی کرده یا درگیر پروژه دیگری بوده یا مثلا دست‌آخر ترجیح کارگردان، هرگز به نقش رسیده است.…

داستان گنبد بتنی در جزایر مارشال که پر از زباله‌های مرگبار هسته‌ای است

یک گنبد بتنی یا اصطلاحا Runit Dome بین سال‌های 1977 و 1980 به منظور مهار زباله‌های رادیواکتیو حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای جنگ سرد آمریکا ساخته شد. اما شروع به ترک خوردن کرده است.جزایر مارشال یک کشور جزیره‌ای زیبا است که در اقیانوس آرام…

نمونه‌هایی از تغییر دکوراسیون‌های زیبا و اقتصادی

بعضی از تغییر دکوراسیون‌ها بسیار زمان‌بر و پرهزینه هستند، اما برخی هم بسیار اقتصادی و مختصیر و مفید هستند، با این همه تغییر زیادی در روحیه ما و زیبایی خانه‌مان ایجاد می‌کنند.این تغییر دکوراسیون‌ها ممکن است برایتان جالب باشند:…

داستان تکامل اتاق خواب‌ها از دوران انسان‌های اولیه تا اتاق‌ خواب‌های هوشمند + گالری عکس

تکامل اتاق خواب‌ها تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات فرهنگی، فناوری و اجتماعی قرار گرفته است. با گذشت زمان، اتاق خواب‌ها از فضا‌های خواب ساده به پناهگاه‌ها و آسایشگاه‌های چند منظوره و شخصی تبدیل شده‌اند.مروزی کوتاه بر تکامل آنها:…
آگهی متنی در همه صفحات
20 نظرات
  1. سعید می گوید

    ما همچنان اندر خم یک کوچه مانده ایم
    میگن قراره تا آخر امسال 3G بیاد

    1. Saeed می گوید

      اندر خم یک کوجه بودن علت داره….
      وگرنه شما فکر میکنید راه اندازی اینترنت 4G چقدر هزینه میبره ؟

  2. آرش می گوید

    ممنون. واسه خودم این قضیه مبهم بود. اینکه روی مواردی دست گذاشته بشه که مربوط به نقاط مبهم اذهان عمومی باشه و بشه اون رو شفاف سازی کرد، باعث رشد تصاعدی اون وبسایت میشه . همیشه بابت این نقاط مبهم در ضمیر ناخوداگاهم آزرده خاطرم اما بخاطر طولانی شدن زمان به چشم نمیاد! تا زمانی که اون مساله حل بشه! موقعی که حل شد احساس خوبی به فرد دست میده و متوجه میشه چقدر این نقاط مبهم بر روی ذهن سنگینی می کنن. احساس اینکه عینک روی چشمت نبوده! بابت این رزولیشن بالا که در این بخش، درضمیر ناخوداگاهم بوجود آوردین ممنونم!!

  3. طراحی بنر می گوید

    خیلی عالی بود
    من خودم تا الان واقعا نمیدونستم یعنی چه فرقی دارن این دو تا !

  4. Pooya می گوید

    Salam
    albateh yek nokteh ro bayad begam oonam ineke Sprint alan hodoode yek saale ke 4G ro too yek seri az shahrha launch kardeh va Verizon ham ta akhare emsaal (2010) gharare ke in karo to 38 ta shahre asli anjam bede
    Pooya

  5. هواپیمای سقوط کرده می گوید

    پست ویژه یکسالگی وبلاگ هواپیمای سقوط کرده منتشر شد.

  6. Hadi می گوید

    درود بر رضای عزیز.
    ممنون بابت مطلب.
    آیا دسترسی به وایمکس از طریق گوشی‌همراه امکان پذیره؟
    (مثلاً در گوشی “HTC EVO 4G” معرفی شده‌ای که از 4G پشتیبانی می‌کنه)

    1. رضا مقدری می گوید

      بله دوست عزیز توسط این گوشی امکان دسترسی به وایمکس وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه این دو لینک رو دنبال بفرمائید : http://www.pcworld.com/article/192256/htc_evo_4g_seen_as_next_bet_in_sprints_wimax_gamble.html
      http://www.gsmarena.com/htc_evo_4g-3427.php

  7. حامد پورمهدی می گوید

    البته اینو هم بگم که اون چیزی که برای شرکت های موبایل اهمیت داره و همچنین کاربرانش,”دسترسی به شبکه با بالاترین سرعت در همه جا حتی در عین حرکت ” هست! یعنی تو فرض کن تو بیابون و با ماشین داری میری(در نتیجه دسترسی به اینترنت کابلی و ماهواره ای نداری) ولی با این 3جی و 4جی میتونی تو ماشین با سرعتی قابل قبول به اینترنت دسترسی داشه باشی و حتی میتونی رادیو و تلویزیون تماشا کنی!
    این هست که همه دارن سعی می کنن که این موبیلیتی رو تقویت و پیشرفته ترش کنن!

  8. سید محمد می گوید

    چیش به ما دکتر جون … نه خداییش چیش به ما .. اخه دکتر جونم چرا نمک رو زخم ما می پاشی

    1. محمد مهدی می گوید

      این قدر غصه نخور این شاء الله تو ایران هم می یاد همه این عقده اینترنت نداشتن تو همه جارو می تر کونند .

  9. احمد ک می گوید

    سلام . راستش ما هم سر از این اصطلاحات مخصوصا” وقتی پای انتخاب
    گوشی موبایل در میان باشد در نیاوردیم .اخرش هم نفهمیدیم سه بانده یادوباند فلان وفلان یعنی چی .-اها جی پی اس را فقط بلدم .
    اگر یه پستی هم در این باره بنویسید گمانم همه استفاده کنند.
    والسلام

  10. BaHa می گوید

    خیلی جالب و مفید بود.
    از مطالب بروز خیلی خوشم میاد.
    پیش بینی ها از حضور این تکنولوژی در ایران چی میگن؟
    آیا تا 10 سال دیگه وارد کشور میشه؟

  11. یاسر می گوید

    دون رضا شروع همکاری ات رو با دکتر تبریک میگم و جدا خوشحالم که دوباره می نویسی
    به امید دیدن کارهای مشترکتان 🙂
    موفق باشید

  12. بیگ بنگ می گوید

    خدا کنه این 4G دیگه آخرش باشه والا فک نکنم دیگه چیزی از این خانومه باقی بمونه D:

  13. سدید می گوید

    سلام
    بابت معرفی که توی وبلاگ خوبت کردی ممنون
    ولی یه نکته رو خاطرنشان کنم و اون اینکه شبکه های نسل چهارم فعلا ارائه نشده اند درسته که توی بازار تجاری اینجوری اعلام میکنن ولی این شبکه ها تحت اسم IMT-Advanced احتمالا از سال ۲۰۱۴ به بعد ارائه خواهند شد و قرار هست ضمن اینکه همه چیز آی پی بیس شه و معماری شبکه هم تغییر کنه …. سرعت هم برای کاربر با جابهجائی پائین به یه گیگابیت در ثانیه و برای کابر با تحرک بالا به صدمگابیت بر ثانیه برسه
    چند هفته پیش ITU نسخه های فعلی LTE و وایمکس رو به عنوان نسل چهارم رد کرده در نسل چهارم نسخه LTE-Advanced و برای وایمکس نسخه 802.16m به جای 802.16e قرار هست پیاده شه (یعنی کاندید نسل چهارم هستن)
    توی نسل چهارم هم خیلی مفاهیم جدید به کار گرفته خواهند شد وبرخلاف نسل سوم که بهینه شده همون نسل دوم هست این یه جهش بزرگ خواهد بود…
    LTE هم که به تازگی پیاده شده نسل ۳.۹ یا pre-4G قلمداد میشه….یه مسئله ی جالب اینکه تقریبا تمام شرکتهای بزرگ دنیا (آمریکا/اروپا/چین) به کمپین LTE میپیوندند و در نسل چهارم ازین تشتتی که توی تکنولوژی ها در جاهای مختلف هست خبری نیست….

    و با تما اینها ما کجائیم؟

  14. دست‌نوشته می گوید

    ما که هنوز داریم با همون gprs جون می‌کنیم

  15. احمد می گوید

    اصلا نیازی به این پست نبود هر آدم عاقلی متوجه میشه که 4 بعد از 3 هست پس حداقل باید سرعت 2 برابر باشه و بهتر باشه من به نظرم بی مزه بود

    ما هنوز ADSL مون درست و حسابی نیست

    1. طراحی بنر می گوید

      ممنون ، مطلب بسیار مفید و کاربردی بود

  16. Friend می گوید

    ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.