پنج گجتی که خیلی جلوتر از زمانه خود بودند!

1

نشریه تایم که در فهرست‌سازی مهارت خاصی دارد، فهرستی از گجت‌هایی که در زمانه ساخته شدن، خیلی از زمانه خود جلوتر بودند، ارائه کرده است که مرور آنها، خالی از لطف نیست.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با خود گفته باشید، چرا مثلا اپل، گوشی با دوربین سه‌بعدی یا وضوح 8 مگاپیکسل به بالا تا حالا راهی بازار نکرده است یا چرا خیلی از طراحی‌های مفهومی، علیرغم انقلابی بودن طراحی و کاربرپسندی که به نظر می‌رسد داشته باشند، مورد استقبال قرار نمی‌گیرند.

با مرور این فهرست متوجه می‌شوید که همیشه پیشرو بودن و یا ارائه کردن ویژگی‌هایی فراتر از زمانه، باعث موفقیت یک گجت نمی‌شود.

مثل آدم‌های پیشرو و جلوتر از زمانه که در یک جامعه عقب‌افتاده، درک نمی‌شوند و سرخورده می‌شوند، گجت‌ها هم ممکن است با عدم استقبال روبرو شوند.

شرکت باهوش شرکتی است که ذائقه عمومی مشتری‌ها را حدس بزند و بتواند محصولی در حد قدرت خرید متوسط مردم راهی بازار کند.

بیایید با هم گجت‌های پیشروی ناموفق را مرور کنیم:

1- نیوتن اپل: در سال‌های اخیر شاهد موفقیت‌های پی در پی شرکت اپل به دنیال به بازار فرستادن گجت‌های پرتابل هستیم، اما اپل سال‌های پیش در سال 1993، در زمانی که یک PDA را به بازار فرستاد، طعم شکست را چشیده بود.

PDA اپل صاحب ویژگی‌های بسیار خوب بود، نیوتن طراحی بسیار خوبی داشت، مخصوصا اگر طراحی غالب محصولات آن زمان را در نظر بگیریم، به علاوه این گجت صفحه لمسی داشت و می‌توانست دست‌خط را به صورت هوشمند تشخیص دهد و به متن تبدیل کند. نیوتن حتی مودم داخلی هم داشت.

نقاط ضعف عمده نیوتن دو چیز بودند، یکی قیمت 700 دلار آن و دیگری نرم‌افزار پر از باگ آن که این دو باعث، فروش بسیار کم آن شدند.

پس جای تعجب نبود که زمانی که استیو جابز در سال 1997، به سر کارش برگشت، این پروژه را متوقف کرد. یک دهه، بعد استیو جابز، در عصر اینترنت با ساختن آی‌فون، آی‌پد و آی‌پاد تاچ، PDAهای مدرن عصر اینترنت را ساخت.

2- آتاری لینکس Lynx: الان تصور کردنش هم دشوار است، اما زمانی صفحات نمایش گجت‌ها مثل تلویزیون‌های قدیمی، کیفیت نمایش خوبی نداشتند، این موضوع تا زمانی که آتاری، «لینکس» را در سال 1989، معرفی کرد ادامه داشت.

صفحه نمایش لینکس در زمان خود، انقلابی محصول می‌شد، لینکس نخستین گجت پرتابلی بود که صفحه نمایش رنگی باکیفیت داشت و به علاوه لینکس طراحی خوبی داشت که به مشتاقان گیم، اجازه بازی در همه جا و در همه وقت را می‌داد.

اما قیمت 180 دلاری این محصول که دو برابر گجت شرکت رقیب -نینتندو- بود و همچنین کمبود منابع لازم برای تأمین قطعات باعث شد که پس از شش سال، پرونده لینکس برای همیشه بسته شود.

3- کتابخوان سونی: خیلی‌ها تا صحبت از کتابخوان‌های الکترونیک می‌شود به یاد کیندل شرکت آمازون می‌افتند، اما در واقع نخستین کتابخوانی که از فناوری e-ink استفاده می‌کرد، LIBRIé شرکت سونی بود که در سال 2004 راهی بازار شد.

خریداران این محصول، از اینکه می‌توانستند کتاب‌ها را با کیفیتی شبیه کتاب کاغذی بخوانند خوشحال بودند، اما در عین حال از اینکه کتاب‌هایشان، 60 روز پس از خریداری، از روی دستگاه محو می‌شدند، ناخشنود بودند.

چند سال بعد، سونی کتابخوان reader خود را راهی بازار کرد، کتابخوانی که در بازار آمریکا هرگز نتوانست به جایگاه کیندل برسد.

4- آرکوس Gmini 400: سال‌های سال استیو جابز از ساختن یک آی‌پاد ویدئویی خودداری می‌کرد، او می‌گفت که هیچ کس به تماشا کردن ویدئو در صفحات کوچک علاقه ندارد، اما آرکوس با این عقیده موافق نبود و بنابراین در سال 2004، وسیله‌ای به اندازه آی‌پاد ساخت که می‌توانست روی یک صفحه گوچک 2.2 اینچی، ویدئو نشان بدهد. به این ترتیب کاربر آرکوس Gmini 400، علاوه بر گوش کردن موسیقی می‌توانست، ویدئو ببیند، گیم بازی کند و عکس تماشا کند.

خریداران از این محصول راضی بودند، اما آرکوس، فاقد یک جزء اساسی برای موفقیت بود: فروشگاهی شبیه آی‌تونز که بتواند از طریق آن ویدئو بفروشد. در سال 2004، پیدا کردن فروشگاه آنلاینی که از طریق آن بشود ویدئوی قانونی خرید، غیرممکن بود.

مدتی بعد نظر جابز عوض شود و آی‌پادهای با قابلیت پخش ویدئو هم ساخته شد. در غوغای محبوبیت آی‌پاد، دیگر کسی به این فکر نبود که آرکوس نخستین بار دست به تولید گجت‌های پرتابل پخش ویدئو زده بود.

5- MC 400: این محصول ساخته شرکت Psion بود و در سال 1989 راهی بازار شد. در آن زمان لپ‌تاپ‌ها بسیار گران بودند و وزن سنگینی داشتند، اما MC400  با بهره‌گیری از یک سیستم‌عامل گرافیکی چند کاره (مولتی‌تسک)، دارای خصوصیات خوبی بود که در هیچ یکی از لپ تاپ‌های آن زمان پیدا نمی‌شد.

گرچه با توجه با سیستم عامل به کار رفته نمی‌شد انتظار داشت که MC400  کارهای یک پی‌سی را انجام بدهد و این وسیله بیشتر، یک سامان‌دهنده کارهای روزانه بود، اما MC400  به سبب داشتن، یگ کیبورد کامل با تاچ پد، حافظه قابل تعویض و 60 ساعت شارژ باطری و امکان متصل کردن، مودم، فکس و اسکنر و ضبط‌کننده صدا، در آن زمان بی‌نظیر بود.

البته قیمت 845 دلاری و ناتوانانی در رقابت با پی‌سی‌ها باعث شد که بعد از 12 سال، شرکت Psion ، تولید آن را متوقف کند. سیستم عامل EPOC این محصول البته در قالب سیمبین به حیات خود در گوشی‌های نوکیا ادامه داد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جستجو برای جیمز باند بعدی – طرفداران جیمز باند یکی از این 11 نفر را جیمز باند بعدی می‌دانند

جیمز باند یک شخصیت خیالی است که توسط نویسنده بریتانیایی یان فلمینگ خلق شده. باند یک مامور سرویس مخفی بریتانیایی ظریف و پیچیده است که با کد 007 نیز شناخته می‌شود. او اولین حضور خود را در رمان «کازینو رویال» فلمینگ در سال 1953 انجام داد و از…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

کاریکاتورهای و تصاویر ساده، مفرح و تفکربرانگیز لوکاس لویتان

لوکاس لویتان هنرمند برزیلی، ساکن مادرید است. او بیشتر برای پروژه‌اش به نام «هجوم عکس» مشهور شده، در این پروژه او نقاشی‌هایی را به عکس‌های اینستاگرام افراد اضافه می‌کند و داستان‌های پنهان را به روشی خلاقانه آشکار می‌کند.کارهای او جذاب و…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند!جستجوی اینترنتی این…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. کیمیاگر می گوید

    یکی از فناوری‌هایی که از زمان خودشون جلوتر ارائه شدن و کسی ازشون استقبال نکرد، قطارهای مغناطیسی بودن.موضوع تحقیق من تو درس راه‌آهن هم بررسی ههمین بود. الان تو کل دنیا فقط 3 تا قطار مغناطیسی تو چین، ژاپن و کره (این یکی حدود 1 کیلومتره) در حال سرویس‌دهی به مردم هستند که اونا هم همش دارن به صاحبانشون ضرر وارد می‌کنند. یه سری کشورها هم که قصد داشتند از این تکنولوژی استفاده کنند با تجربه اون 3 تا کشور از این کار منصرف شدن!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.