اَبَر دوستهای فیسبوکی شما چه کسانی هستند؟!

نویسنده مهمان: حمید گیوی: مشتاقانه منتظر هستید تا دوستی شما را به گوگل پلاس دعوت کند و شما یکی از نقاط قوت این شبکه جدید، یعنی حلقههای دوستان آن را تجربه کنید؟ خوب قبل از آن میتوانید با اپلیکیشن سوپرفرندز همین تجربه را در فیسبوک داشته باشید.
MeYouHealth یک استارتآپ است که در زمینه شادی و سلامت اجتماعی فعال هست. این شرکت سعی دارد تا با راههای متنوع، به سلامتی افراد کمک کند. نرمافزارهای این شرکت که بر روی گوشیهای موبایل نصب میشوند در زمانهای مناسب به شما یادآوری میکنند تا روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و سبزیجات و میوه بیشتر مصرف کنید، سرویس ایمیل و توییتر اخبار مربوط به سلامتی را در اختیار شما قرار میدهند و به تازگی اپلیکیشن سوپرفرندز که توسط این شرکت برای فیسبوک آماده شده است، راه مناسبی برای تشخیص دوستان باب و ناباب است!
«اولین نمودار حقیقی روابط شما با تمام دوستانتان در فیسبوک»، شعار و هدف این اپلیکیشن است. برنامه، نقشهای از روابط تمام دوستان شما در فیسبوک تهیه کرده و به شما نشان میدهد که کدام دوست شما را به تعداد بیشتری از مردم پیوند میدهد، اینها همان «اَبَر دوستان» شما هستند، قدر آنها را باید بیشتر بدانید!
اگر چه این کار در حفظ امنیت و سیاست نشر اطلاعات شخصی به شما کمکی نخواهد کرد، اما راه جالبی است برای اینکه ببینید دوستانتان چطور افرادی هستند و چگونه با هم ارتباط دارند.
هدف سوپرفرندز ارتقاء سلامت شماست. اما با این نقشه و نمودار، سلامت شما چگونه ممکن است بهبود یابد؟!
MeYou در توجیه این طرح میگوید: «هدف ما ارائه تصویری جدید از دوستانتان به شماست که ممکن است بر سلامت شما تأثیر نامطلوب بگذارند. بر اساس تحقیقات انجام شده، ارتباطات شما با دوستانتان، تنها شخصیت اجتماعی شما را تحت تأثیر قرار نمیدهد، بلکه بر سلامت شما نیز مؤثر است. دوستان خوب ممکن است باعث شوند شما سیگار را ترک کنید و دوستان بد ممکن است باعث چاقی شما شوند و این مثل یک ویروس در یک شبکه اجتماعی گسترش میابد. به عنوان مثال مشخص شده است چنانچه دوستان شما شروع به مصرف سیگار کنند، احتمال اینکه شما هم شروع به مصرف سیگار کنید، 36 درصد بیشتر از حالت عادی است.»
فیسبوک ذاتاَ این قابلیت را دارد که شما دوستانتان را در لیستهای مختلف دستهبندی کنید و اطلاعات خاصی را برای دستههای خاص به اشتراک بگذارید. این دقیقا همان کاری است که حلقههای گوگل پلاس انجام میدهد. اگر چه فیسبوک این امکان را از سال 2007 داشته است اما شاید به دلیل رابط کاربری نامناسب که هنوز مانند چهار سال گذشته باقی مانده، چندان مورد استقبال قرار نگرفته باشد.
این مطلب، به روشنی نشان میدهد که در دنیای اطلاعات، نحوه ارائه، اهمیتی کمتر از محتوای ارائه شده ندارد.
چقد جالب :) اون پاراگراف اول مطلب خوراک خودم بود :دی منتهی نه به خاطر دعوت نامه به خاطر سن ! این گوگل کی می خواد بذاره زیر 18 سال ها هم عضو پلاس بشن نمی دونم :(
به هر حال مرسی از مطلب ، خوب بود