در همایش آمازون چه گذشت؟ کیندلهای جدید آمازون

کتابخوانهای الکترونیک یا ایبوک ریدرها، گجت محبوب بسیار از کاربران هستند. در ایران هم علیرغم همه محدودیتها و با وجود معرفی تبلتهای متنوع، افراد زیادی عاشق کتابخوانی با کتابخوانهای الکترونیک هستند.
سبکی، قیمت ارزانتر نسبت به تبلتها و شاید مهمتر از همه استفاده از فناوری جوهر الکترونیک در کتابخوانها، باعث محبوبیت آنها شده است. فناوری جوهر الکترونیک باعث میشود، چشم هنگام مطالعه کتاب خسته نشود و به علاوه به کاربر امکان میدهد که با یک بار شارژ وسیله، دهها ساعت کتاب بخواند، ویژگیای که در تبلتها نمیبینیم.
در «یک پزشک»، تا حالا در پستهای زیادی در مورد کتابخوانهای الکترونیک صحبت کردهام و از روی بازخورد خوانندگان و سؤالهای آنها متوجه شدهام که خیلیها در پی تهیه کتابخوان الکترونیکی متناسب با نیازها و بودجه خود هستند.
امروز همایش آمازون برگزار شد، در این همایش تعدادی کتابخوان جدید این شرکت که به کیندل موسوم است، معرفی شدند. از آنجا که رقابت تولیدکنندهها و عرضه محصولات تازه، همیشه منجر به افزایش انتخاب خریداران و ارزانتر شدن کالاها میشود، مرور آنچه در این همایش گذشت، برای ما هم میتواند جالب باشد. خواندن این پست را به خصوص به کسانی که قصد دارند در ماههای پیش رو یک کتابخوان بخرند و مردد هستند، توصیه میکنم.
کتابخوانهای الکترونیک زیادی در بازار ایران پیدا میشوند، در این میان برندهای معتبرتر و شناختهشدهتری مثل سونیریدر، نوک Nook و همچنین کیندل هم در ایران قابل تهیه هستند. با مبلغی حدود 350 تومان میشود، مدلهای ارزان کتابخوانهای این سه برند را تهیه کرد، البته در بازار ایران مدلهایی مثل Amazon Kindle DX نزدیک به 700 تومان، قیمت دارند. با توجه به معرفی کیندلهای جدید میشود امیدوار بود که خریداران ایرانی هم در آینده بتوانند با قیمت ارزانتری یک کتابخوان تهیه کنند.
قیمت کتابخوانهای الکترونیک در یکی از فروشگاههای آنلاین
با این مقدمه میرسیم به موضوع اصلی این پست:
در سالنی که صدای خواننده محبوب این روزها -Adele – به گوش میرسید، شرایط برای شروع همایش آمازون مهیا میشد.
در ابتدای همایش، جف بزوس روی صحنه حاضر شد. او حرفهایش را با صحبت در این مورد شروع کرد که چهار سال پیش، یعنی زمانی که آمازون میخواست کتابخوانش را روانه بازار کند، خیلیها معتقد بودند که کیندل، بختی برای موفقیت ندارد و به سختی شکست خواهد خورد.
اما جف بزوس، نمودار بسیار جالبی را نشان داد که بر اساس آن با اینکه در 15 سال گذشته، میزان فروش کتابهای کاغذی، بسیار زیاد شده، اما کیندل در عرض تنها 4 سال، توانسته است آنقدر موفق باشد که بازار کتابهای الکترونیک را متحول کرده و میزان فروش کتابهای الکترونیک، حالا بیشتر از کتابهای کاغذی شده است.
چهار سال پیش، آمازون تنها نود هزار کتاب عرضه میکرد، در حالی که حالا به یاری کیندل، تعداد کتابهایی که آمازون برای فروش دارد به بیش از یک میلیون رسیده است، تازه اگر کتابهای رایگان بدون کپیرایت را در نظر بگیریم، این عدد بسیار بیشتر میشود.
به یاری کیندل، کاربر میتواند هر زمان که بخواهد، کتاب دانلود کند و میتواند نسخه صوتی آنها را گوش کند، با کمک سرویسهایی مثل Audible.com هم میشود به کتابها با کیفیت خوبی گوش کرد.
نرمافزار کیندل در شمار زیادی از پلتفرمها مثل اندروید، آیفون، آیپد، ویندوز فون، بلکبری و مک قابل نصب و اجراست.
کیندل تاچ: نوبت به معرفی نخستین محصول جدید آمازون رسید که کیندل تاچ، نام دارد. ویژگی این محصول جدید همان طور که از نام آن مشخص است، لمسی بودن آن است، به این ترتیب این کتابخوان، مثل کتابخوانهای Nook یا Kobo، لمسی و فاقد کیبورد فیزیکی است.
رنگ این کتابخوان تازه، نقرهای است. با این کتابخوان میتوان با لمس صفحه، به صفحه قبلی با بعدی رفت، یا منو را حاضر کرد.
این مدل 213 گرم وزن و چهار گیگ حافظه دارد و با یک بار شارژ، در صورتی که کاربرش هر روز نیم ساعت کتاب بخواند، میتواند تا دو ماه از کتابخواناش استفاده کند. البته اگر وایرلس کیندل همیشه روشن باشد، این زمان به شش هفته نزول مییابد.
رابط کاربری این کتابخوان بسیار خوب و کاربردی است. در سمت پایین و چپ، تعداد صفحات خوانده شده و در سمت پایین و راست، درصدی از کتاب که خوانده شده است، مشخص است.
یکی از ویژگیهای جالب کیندل تاچ، ویژگی اشعه ایکس است. وقتی یک کاربر کتابی را دانلود میکند و مشغول مطالعه آن میشود، این سرویس متناسب با کتاب و علایق کاربر، اطلاعاتی در مورد کتاب و محتوای آن را از ویکیپدیا دانلود میکند، به این ترتیب هر بار کاربر خواست چیزی را جستجو کند، محتوای مناسب به صورت بیدرنگ روی صفحه نمایش ظاهر میشود.
نوبت به اعلام قیمت کیندل تاچ رسید! کیندل جدید که شارژ باطریاش بهتر از مدلهای پیشین است، تنها 99 دلار قیمت دارد!
کیندل تاچ 3G: البته کیندل تاچ، یک نسخه 3G هم دارد که بدون نیاز به قرارداد سالانه یا ماهانه میتوان به صورت آزاد و بیسیم با آن در 100 کشور دنیا کار کرد، قیمت این نسخه 149 دلار است. پرداخت 50 دلار اضافه برای دسترسی بیسیم به اطلاعات، مبلغ زیادی نیست.
فروش کیندل تاچ رسما از 21 نوامبر شروع خواهد شد و از همین امروز، میتوان آن را پیشخرید کرد. نسخه 3G کیندل تاچ، 220 گرم وزن و چهار گیگ حافظه دارد و شارژش درست مثل نسخه ساده است.
مدل کیندل: اما شاید افرادی باشند که ویژگی لمسی کتابخوان برای آنها مهم نباشد، برای آنها نسخه 79 دلاری کیندل، انتخاب مناسبی خواهد بود. این مدل، 18 درصد از کیندل نسخه 3، کوچکتر است و 170 گرم وزن دارد.
این مدل دو گیگ حافظه دارد و با یک بار شارژ، در صورتی که هر روز با آن نیم ساعت کتاب خوانده شود، یک ماه شارژش دوام میآورد. در صورت روشن بودن وایرلس، دوام شارژ، سه هفته خواهد بود.
این نسخه البته فاقد کیبورد فیزیکی است، اما قیمت بسیار ارزان آن که 79 دلار تعیین شده است، این مدل را محبوب کسانی خواهد کرد که دوست دارند یک کتابخوان ارزان فقط برای خواندن کتاب و نه نوشتن داشته باشند.
این مدل از کیندل از همین امروز قابل خرید خواهد بود.
تذکر: مدل تازه به سادگی کیندل نامیده میشود و مدلهای قدیمی کیندل را کیندل کیبورد و کیندل کیبورد 3G مینامند. مطمئنا کسانی هستند که یک کیندل غیرلمسی با صفحه کلید فیزیکی را ترجیح بدهند. قیمت این مدلها هماکنون در سایت آمازون، 99 و 130 دلار است.
در قسمت بعدی همایش، جف بزوس در مورد فروشگاه پخش جاری محتوای آمازون، صحبت کرد که صد هزار فیلم دارد و در 300 وسیله و گجت قابل دستیابی است.
فروشگاه موسیقی آمازون، 17 میلیون قطعه موسیقی دارد که با قیمت ارزان 69 سنت قابل خرید هستند و به همه آنها به شیوه «ابری» هم میتوان دستیابی داشت.
سرویس وبی آمازون که سایتهای مثل نتفلیکس، توییتر و ESPn از ان استفاده میکنند، موضوع صحبت بعدی بود، جالب است که 290 هزار تراکنش اطلاعات در ثانیه، از طریق سرویس وبی آمازون صورت میگیرد.
کیندل فایر: نوبت به معرفی محصول جدید برتر آمازون رسید که در یکی دو هفته اخیر صحبتها و شایعات زیادی در مورد آن به گوش میرسید، این محصول کیندل فایر Kindle Fire نام دارد. این کتابخوان هفت اینچی و مبتنی بر اندروید است و بنابراین میتوان اپهای اندروید را به مانند یک تبلت در آن نصب کرد.
توجه داشته باشید که در این کتابخوان رنگی، خبری از فناوری جوهر الکترونیک نیست و ما برای استفاده از این فناوری در یک کتابخوان رنگی، همچنان باید به انتظار بنشینیم. البته شاید شنیده باشید که تعدادی از برندهای با شهرت و اعتیار کمتر، چنین کتابخوانهای رنگی که از فناوری جوهر الکترونیک استفاده میکنند، روانه بازار کردهاند، اما آنها هنوز کیفیت لازم را ندارند.
کیندل فایر از یک پردازنده دو هستهای استفاده میکند و حدود 410 گرم وزن دارد. با این کتابخوان میتوان به فیلمها و شوهای تلویزیونی و موسیقیهای آمازون و البته کتابهای کیندل، دسترسی پیدا کرد.
این کتابخوان هشت گیگ حافظه دارد، البته همه کاربران فایر میتوانند اطلاعاتش را روی سرویس ابری آمازون سینک کنند و از آنها پشتیبان بگیرد و بنابراین هر وقت که نیاز شد، میتواند فایلی را بدون نگرانی حذف کند.
مرورگری از جنس ابریشم!: یکی از ویژگیهای برجسته فایر، مجهز بودن آن به مرورگری است به نام مرورگر سیلک. این مرورگر به طور انحصاری فقط روی فایر، قابل دسترسی خواهد بود.
به صورت مختصر و مفید، هدف از ایجاد این مرورگر، افزایش سرعت مرور وب برای کاربران موبایل است. این مرورگر با استفاده از سرویس EC2 آمازون، سرعت بارگزاری صفحات را شتاب میدهد، به این ترتیب که هر وقت لازم شد، نیروی پردازش ابری را به یاری پردازنده فایر میفرستد و یا هر وقت اجزای یک صفحه، زیاد بودند، آنها را روی فضای ابری کش میکند یا اگر حجم عکسی زیاد بود، نسخه کوچکتر آن را به مرورگر کاربر میفرستد.
سیلک باید مرورگر جالبی باشد! ما آرزو میکنیم بشود به طریقی از این مرورگر روی کامپیوتر دسکتاپ یا به صورت اپلیکیشن روی تبلت هم استفاده کرد.
برگردیم به خود کتابخوان فایر: با یک بار شارژ کامل، هشت ساعت میتوان با فایر، کتاب خواند. البته در صورت پخش ویدئو، دوام شارژ، 7.5 ساعت خواهد بود.
قیمت فایر، 199 دلار است و از پانزدهم نوامبر، روانه بازار خواهد شد.
در مجموع و به صورت خلاصه در همایش آمازون چهار کیندل جدید معرفی شد:
فایر 199 دلاری، تاچ تری جی 149 دلاری، تاچ عادی 99 دلاری و کیندل معمولی 79 دلاری.
با قیمتش حسابی شاخ در آوردم. بهتره تا یه مدت بی خیال خرید کتابخوان بشم تا این مدلهای جدید وارد بازار ایران بشه. لطفا در زمینه کتابخوان ها مطالب بیشتری در سایت قرار دهید.
سلام دکتر
دو روز پیش یه کیندل خریدم. انشاالله بزودی یه مطلب براش مینویسم. به هر صورت مدلش ۳G یه. اگر کسی هم سئوالی داشت در خدمتم.
مبارکه. من و خوانندهها منتظریم.
ببخشید نمیدونم چرا نوشتم ۳G. درستش ۳ WI-FI
ای کاش متن یک بار بازخوانی شده و غلط های آن گرفته می شد:
– با یک بار شارژ وسیله، دههها ساعت کتاب بخواند
– با یک بار شارژ، صدر صورتی که کاربرش هر روز
– این زمان به شش هفته نزل مییابد
– شاید افرادی باشند که لمسی بدون کتابخوان
– نسخه ۷۹ دلاری کیندل، انتخاب خواهدی بود
– دوست دارند یکی کتابخوان ارزان فقط برای خواندن
– مدل تازه را به سادگی کیندل نامیده میشود
– سرویس وبی آمازون که که سایتهای مثل نتفلیکس
– جالب است که ۲۹۰ هزار ترکانش اطلاعات
– همه کاربران فایر میتوانند اطلاعاتش را روی سرویس ابری آمازون سینک کند
– از نیروی پردازش ابری را به یاری پردازنده فایر میفرستد
کمی زیاد نیستند؟
حق با شماست. پستهای بلند را باید حتما باید آدم با صدای بلند در ذهنش یکی دو بار بخواند تا اشتباهاتش اصلاح شود. ظاهرا کسالت من در ازدیاد اشتباهات موثر بوده. چیزهایی را که ذکر دادید اصلاح کردم. ممنون
سلام.
یکی از آشناهای من میخواست یه کتابخوان یا تبلت بخره (البته شاید!) بعد یکی از دوستانم گفت که کتابخوان ها در خواندن برخی pdf ها با وجود عدم کپی رایت در ایران مشکل دارند…
می خواستم بدانم آیا صحت دارد؟
و اینکه به نظر شما چه مدت بعد از ورود به بازار جهانی، این ها به بازار ایران می آیند؟
و سوال آخر که با کیندل تاچ می توان در اینترنت هم به گشت و گذار پرداخت یا خیر؟
سپاس فراوان از مطالب همیشه مفید شما.
سلام جناب مجیدی،
ممنون از این که کنفرانس رو به طور کامل کاور کردید. ممکنه چند تا از کتابخوانهای رنگی که از فناوری جوهر الکترونیک استفاده میکنند رو معرفی کنید. اگه اسمشون رو هم ذکر کنید، ممنون میشم.
سپاس
از دوستان کسی جایی رو سراغ داره که بشه یه کیندل تاچ خرید و قیمتش نجومی نباشه ؟
لطفاً در مورد ساپورت و نمایش فایلهای فارسی و فرمت های قابل پشتیبانی توضیحاتی بدهید. درصورتی که فایل فارسی قابل خواندن نباشد آیا میتوان کاری کرد؟ در مورد فایلهایی که رمزگذاری شده اند هم توضیح دهید. (البته بدون پسورد، ولی با یک فایل کلید که در ویندوز به فرمت pfx میباشد)
خیلی ممنون از مطلب مفیدتون،خدا کنه واسطه ها و دلالهای محترم ارث پدری وصول نشدشون رو نکشن رو قیمت این محصولات مفید
مدل 79 دلاری زیر صفحه تبلیغ نشون می ده! همون مدل بدون وجود تبلیغات 109 دلار تموم می شه.
یه سوال این کتاب خوان ها قابلیت اینو دارن که کتاب ها رو از کامپیوتر روشون بریزیم یا محدود به استور امازونه؟
من کیندل ندارم. بنابراین نمیتونم به طور قطع نظر بدم.
بله، این امکان رو دارند