صدای ادیسون، قدیمی‌ترین صدای ضبط‌شده نیست!

تا به حال تصور می‌کردیم که صدایی از توماس ادیسون در حال خواندن یک ترانه کودکانه در سال 1877، قدیمی‌ترین صدایی از یک انسان است که بشر توانسته ضبط و ثبت کند. اما از 3 سال پیش دیگر ادیسون این افتخار را ندارد!

فنوتوگراف‌ها Phonautograph نخستین ابزارهایی بودند که برای ضبط صدا مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این وسیله را یک فرانسوی به نام «ادوراد لئون اسکات دو مارتینویل» اختراع کرده بود و در مارس سال 1857، اختراعش را ثبت کرده بود.

توجه داشته باشید که فنوتوگراف یک وسیله پخش نبود، این وسیله فقط می‌توانست صدا را به شکل خطوطی روی کاغد یا شیشه ثبت کند تا محققان آن زمان به صورت تصویری، شکل امواج یا ارتفاع را مورد بررسی قرار دهند. پخش صداهای ضبط شده روی فنوتوگراف به شیوه مستقیم و فیزیکی، به همان شیوه‌ای که گرامافون‌ها صدا را پخش می‌کنند، اصلا ممکن نیست.

در سال 2008 دانشمندان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در کالیفرنیا، تصمیم گرفتند که کاری که تا آن موقع غیرممکن بود را عملی کنند و صدای ثبت شده روی فنوتوگراف‌ها را بازیابی و پخش کنند.

برای این کار آنها تصاویر دیجیتال با وضوح بالا از فنوتوگراف‌ها و بعد با استفاده از یک برنامه کامپیوتری موفق شدند که صدا را بازیابی کنند.

اولین صدایی که بازیابی شد، یک قطعه ده ثانیه‌ای بود که در آن «دو مارتینویل»، ترانه Au Clair de la Lune را در نهم آوریل سال 1860 یعنی 17 سال پیش از ادیسون، خوانده و ثبت کرده بود.

این قطعه صدا را می‌توانید از اینجا دانلود کنید، البته صدا بسیار محو است، برای مقایسه شما می‌توانید به اجرای همین ترانه در سال 1931 توجه کنید.

موزه ملی تاریخ آمریکا، حدود 400 فنوتوگراف در اختیار دارد که توسط محققان آن زمان از جمله الکساندر گراهام بل و امیل برلینر اهدا شده بودند

در مارس سال 2008، کتابدار این موزه -کارلین استفنس- مشغول خواندن نیویورک نیویورک تایمز بود که ناگهان، به مقاله بازیابی صدا از فنوتوگراف‌ها برخورد و متعاقب تماس او با کتابخانه کنگره آمریکا و یاری جستن از برکلی، تعداد بیشتری از صداهای ضبط شده در در سال‌های 1881 ال 1885 بازیابی شد.

از جمله مردی که می‌گوید: بودن یا نبودن، مردی که در حال شمارش است، کلمه باورمتر را تلفظ کند، مردی که تاریخ را می‌گوید و ترانه Mary had a little lamb را می‌خواند.

منابع: + و + و + و +

16 دیدگاه

  1. دوست داشتم
    اما از این ایرادهای انشایی داره خیلیزیاد میشه ها،کاش چک کنید.
    اولین صدایی که بازیابی شد، یک قطعه ده ثانیه‌ای بود که در آن «دو مارتینویل»، ترانه Au Clair de la Lune را در نهم آوریل سال ۱۸۶۰ یعنی ۱۷ سال پیش از صدای ضبط‌شده از ادیسون(!)

  2. جالبه که اکثرشون هم ترانه ای رو خوندن، معلومه از همون موقع هم علاقه زیادی به ضبط و پخش آهنگ بوده

  3. عالی بود. ممنونم .
    احساسی که داشتم موقع گوش دادن این قطعات، صدای ارواح بود. نمیدونم چرا… خیلی منو میبره تو فکر. فضای عجیبی تو ذهنم شکل گرفت.

  4. اینکه کارمند کتابخانه‌ای مطلبی را خوانده و بعد تماسی گرفته برایم جالب بود. آیا چنین کاری در کشور ما هم می‌شد؟ فکر نمی‌کنم. اینکه کشور ما عقب‌مانده و عقب‌تر هم خواهد ماند شاید یک دلیلش هم این باشد که مردم ما علاوه بر اینکه سطح سواد و مطالعه پایینی دارند، بی‌تفاوتی نیز در آن‌ها وجو دارد. خیلی بعید بود که در ایران کسی پیدا می‌شد که چنین چیزی را می‌خواند و بعیدتر بود که تماسی می‌گرفت تا چنین کاری را انجام دهند. بالا بردن شور و اشتیاق به مطالعه نیاز به برنامه‌ای جدی دارد که دولت باید انجام دهد. هم در زمینه فرهنگ کتاب‌خوانی و هم در زمینه‌ی نگارش و چاپ کتاب. کتاب‌ها و به طور کلی اطلاعاتی که در کشور منتشر می‌شود، ارزش خواندنشان روز به روز کمتر می‌شود.

  5. سلام.
    خیلی هم عالی!
    همینطور پیش بریم با وجود این فناوری جادویی (کامپیوتر) میتوانیم صدای دایناسورهای ما قبل تاریخ را هم بدست آوریم.
    ضمنا لینک دانلود فایل مشکل داشت.نه یکی نه دو تا!!
    با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]