در همایش روز پنج‌شنبه اپل شاهد چه چیزی خواهیم بود؟ آغاز جنگ بی‌امان اپل با آمازون

7

فکر می‌کنید در سال‌های پیش رو جدی‌ترین رقیب اپل چه شرکتی باشد؟ مایکروسافت؟ گوگل؟

نه! نزدیک‌ترین و جدی‌ترین رقیب اپل، نه مایکروسافت است و نه گوگل یا سامسونگ، این رقیب «آمازون» است!

سال میلادی گذشته، آمازون با با یه بازار فرستادن «کیندل فایر» عملا با به چالش کشیدن مدل تجاری اساسی اپل، به این شرکت اعلام جنگ کرد.

محور اساسی مدل تجاری اپل، ارائه راه‌حل‌ها و شیوه‌های مشتری‌پسند در جهت مصرف، خرید و تولید محتوای دیجیتال است. وقتی اپل گجتی را به شما می‌فروشد، در سه جهت سود می‌برد: 1- یک سخت افزار به شما می‌فروشد. 2-در پی خرید سخت‌افزار، نرم‌افزار هم از اپل خواهید خرید. 3-محتوای دیجیتال از اپل خواهید خرید.

اپل دوست دارد کنترل تمام عیاری روی فروش تمام محتواهای دیجیتال از جمله موسیقی، فیلم، ویدئو، مجله و کتاب به دست آورد. در زمینه کنترل بازار موسیقی، کار اپل نسبتا راحت بود، چون وارد بازار بکری شد و تا شرکت‌های بزرگ تولید موسیقی به خود جنبیدند، اپل کنترل خرید و فروش موسیقی دیجیتال را به دست گرفت.

اما آیا اپل می‌تواند همین کنترل را در زمینه کتاب و رسانه‌های نوشتاری داشته باشد؟ برای این کار باید اپل بازیگران عمده این عرصه را به طریقی از میدان به در کند. اپل باید تولیدکنندگان محتوا را مجاب کند که به صورت مستقیم از طریق آی‌تونز آثارشان را بفروشند، به عبارتی باید بتواند با کوتاه کردن دست واسطه‌های مثل شرکت‌های بزرگ انتشاراتی، استودیوهای فیلمسازی و شبکه‌های تلویزیونی، نوعی ارتباط مستقیم بین خود و تولیدکنندگان محتوا ایجاد کند.

اما بیایید روی رسانه‌های نوشتاری متمرکز بشویم، آمازون در حال حاضر هم کتاب‌های کاغذی و هم کتاب‌های دیجیتال شرکت‌های بزرگ انتشاراتی را از طریق فروشگاه کیندل‌اش می‌فروشد، این کار را هم بسیار خوب انجام می‌دهد. اما آمازون شیوه دیگری هم برای تهیه محتوای نوشتاری دارد: این شرکت به نویسندگان اجازه می‌دهد که به صورت مستقیم و بدون نیاز به واسطه‌ای به نام شرکت‌های انتشاراتی، آثار خود را به فروش برسانند. شیوه اخیر تهیه و فروش محتوای نوشتاری چیزی است که سهم بسیار کوچکی از تجارت آمازون را تشکیل می‌دهد، اما بسیاری عقیده دارند که در اینده انتشار بدون نیاز به شرکت‌های انتشاراتی، تبدیل به یک جریان اصلی خواهد شد.

بله! اپل اصلا سودای رقابت با آمازون را در زمینه‌ای که این شرکت مهارت دارد، ندارد. اپل نمی‌تواند مثل آمازون با همه انتشاراتی‌های بزرگ به صورت موفق مذاکره کند و تشویقشان کند که آثارشان را از طریق آی‌تونز بفروشند، اپل چشم به آینده دارد و دوست دارد که دل نویسندگانی را به دست آورد که در پی انتشار و عرضه مستقیم نوشته‌هایشان هستند.

اپل شرکتی است که نویسندگان و طراحان، سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایش را می‌پسندند و می‌تواند با معرفی ابزارهای پیشرو و زیرساخت‌های ابری برای تولید و بازاریابی مستقیم کالا و عرضه آنها به خوانندگان، یک گام بزرگ برای پیروزی بردارد.

روز پنج‌شنبه این هفته، همایش اپل با عنوان education announcement در موزه  گاگنهایم Guggenheim برگزار می‌شود، اپل از این همایش چه هدفی دارد؟ در پی معرفی چه چیزی در راستای آموزش است؟


در حالی که برخی‌ها به سادگی فکر می‌کنند که اپل شاید نسخه جدید از آی‌پد را ارائه بدهد، خیلی‌ها این همایش را چیزی فراتر از معرفی یک سخت‌افزار می‌دانند، تلقی دسته اخیر از این همایش، آغاز حمله اپل به صورت متصل کردن مستقیم نویسندگان خالق متون درسی به دانش‌آموزان و دانشجویان است.

تکست‌ بوک‌های آینده بسیار متفاوت‌تر از تکست‌های بوک‌های فعلی هستند، دیگر دوره و زمانه‌ای که در آن تکست‌بوک‌ها هر چند سال یک بار بعد از نوشته شدن و ویرایش و طراحی به دست ما می‌رسیدند، در حال سپری شدن است. تکست‌بوک‌های آینده، ارزان‌تر خواهند بود و دفعات به‌روزشدنشان بسیار بیشتر است، حتی معلمان می‌توانند در کنار آن حاشیه‌گذاری کنند و متناسب با هر منطقه و دانشگاه، قابل ویرایش و شخصی‌سازی خواهند بود.

اپل در گام اول ممکن است، با شرکت‌های انتشار تکست بوک بسازد و کارش را با همکاری با آنها شروع کند، اما به تدریج که کارها روی غلطک افتاد و توانست خود را بشناساند، به تدریج آنها را کنار خواهد زد. اپل در آن زمان دلیلی برای ادامه همکاری با شرکت‌ها کند و ناکارآمد تولید تکست‌بوک نخواهد داشت.

به عبارت دیگر اپل در پی ارائه تعریف تازه‌ای از تکست بوک برخواهد آمد. یکی از راه‌های تولید تکست‌بوک‌های جدید امکان ادغام محتوای چندرسانه‌ای در آنها خواهد بود، از آنجا که این تکست‌بوک‌ها در iOS اپ‌ها نمایش داده خواهند شد، ویدئو، صدا، تکلیف، کوییزهای تعاملی و فلش کارت خواهند داشت.

اپل که پیش از این هم به وارد کردن آی‌پد به سیستم آموزشی دانشگاه‌ها علاقه زیادی نشان داده اشت، این بار دوست دارد که تکست‌بوک‌های نوینی را در این گجت در اختیار دانشجویان قرار دهد.

می‌شود حدس زد که اپل در سال پیش روی نسخه ارزان و شاید 7 اینچی از آی‌پد را با قیمت بسیار ارزان معرفی کند تا با کیندل فایر آمازون رقابت کند و دور از ذهن نیست که تخفیف‌های ویژه‌ای برای خرید انبوه گجت‌هایش از سوی دانشگاه‌ها، در نظر بگیرد.

اما اپل فارغ از این حدس‌ها و نظریه‌پردازی‌ها، هر کاری را با همایش روز پنج‌شنبه شروع کند، گامی خواهد بود به سوی کنترل بازار تکست بوک، کوتاه کردن دست ناشران و صنایع چاپ و توزیع کتاب.

اما آیا اپل فقط به تکست‌بوک‌ها اکتفا خواهد کرد و به دیگر کتاب‌ها نظری نخواهد نداشت؟ به نظر نمی‌رسد که اینچنین باشد، چرا که نویسندگانی که دوران تحصیلی خود را با استفاده از تکست‌بوک‌های اپل طی خواهند کرد، در آینده مشتاق این سیستم انتشار خواهند شد و به علاوه ممکن است اپل برنامه موازی‌ای برای سایر کتاب‌ها هم داشته باشد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

تصاویر و لطایفی در مورد زندگی در اروپای شرقی

اروپای شرقی هنوز سنت‌های خاص خود را دارد و هنوز به اندازه بخش غربی مدرن نشده است و فرهنگ خاص خود را داراست.به همین خاطر ممکن است ما برخی از روندهای آنجا احساس نزدیکی کنیم.به تصاویر زیر بنگرید:آکوامن بعد از 2 هفته در بلغارستان…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…
آگهی متنی در همه صفحات
7 نظرات
  1. سارا محمدی می گوید

    “در حالی که برخی‌ها به سادگی فکر می‌کنند که اپل شاید نسخه جدید از آی‌پد را ارائه بدهد” جالب بود.

    ممنون

  2. MMS می گوید

    این اتفاق خوبه، چون باعث کاهش هزینه و افزایش سرعت تولید و انتشار کتاب میشه؛ اما بد هم هست، چون به معنی گسترش انحصار اپل به یک بازار بزرگ و مهم دیگه هم هست. 

  3. وبلاگ در وب بازار می گوید

    یاد دفتر مشق هامون افتادم.
    ولی اون عکس آخری فکر کنم مال گلکسی تب باشه.

  4. مینا می گوید

    جالبه وبلاگی مثل اینجا که ادعاش میشه آخرین اخبار رو همیشه پوشش میده حرفی از جایزه گلدن گلوب برای جدایی نادر از سیمین نزد!عجیبا قریبا

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      در این مورد خواهرم به زودی مطلب می‌نویسه، متاسفانه امتحانات ایشون مانع شد که به موقع مطلب را بگذاریم.

  5. بهادر می گوید

    البته بخش مهمی از مزیت رقابتی آمازون در کالاهای به اصطلاح مارکت پلیس هست. این رقابت تنها به حوزه مدیا و محتوا محدود نمیشه.

  6. علی می گوید

    این اتفاق ازین جهت که اپل با توجه به قدرت تبلیغاتیش موجی از گسترش رسانه ی دیجیتال رو شکل میده کار خوبیه
    اینکه دست واسطه ها کوتاه میشه خیلی خوبه و این الگو رو در خیلی از جاهای دیگه هم میبینیم.
    اما…
    1. هدف اصلی اپل، ایجاد انحصار درست مثل آیتیونز در موزیک هست و این خیلی بده، همونطوری که گفتین ولی پی مطلبو نگرفتین اپل میخواد سلطه خودشو بسط بده که کاربر در همه زمینه ها محدود به محصولاتش بشه، در واقع کاری که اپل ازین جهت میکنه فلج سازی کاربره تا توانمند سازیش
    2. همین مسئله باعث محدود شدن موفقیت این پروژه خواهد شد. تولید محتوا، آموزش اساسا یه گردش آزاد داره و بستر اینترنت و شبکه اجتماعی راه خودشو دراین راه باز کرده و میکنه، ازین جهت سیاست و تلاش اپل برای محدود کردن محتوا برای انتشار از یک کانال سبب محدود شدنش میشه، یعنی ازین جهت اپل هدف رو درست انتخاب نکرده دلیل این مسئله هم ماهیت تجاری این شرکت هست

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.