20 عکس، 20 عکاس، 20 داستان – قسمت دوم

19

قسمت اول این نوشته را ساعاتی پیش خواندید، حالا به قسمت دوم نوشته و 10 عکس بعدی از مجموعه کارهای «تیم مانتوانی»، به همراه شرح مختصر آنها توجه کنید:

11- با عکسی که Nick Ut، در دست دارد به خوبی آشنا هستیم، این عکس دختر 9 ساله‌ای را نشان می‌دهد که در جریان جنگ ویتنام متعاقب حمله ارتش ویتنام جنوبی با بمب‌های ناپالم در حال فرار است.

12- مارک سلیجر دو هفته پیش از خودکشی «کورت کُبین»، عضو گروه موسیقی نیروانا، این پرتره را از وی گرفت. این عکس روجلد نشریه رولینگ استون در بزرگداشت کورت کبین بعد از مرگ‌اش شد.

13- این عکس مشهور را «مری الن کارک» در سال 1990 در احمدآباد هند گرفت. عکس از رام پراکاش سینگ  -عضو یک سیرک بزرگ- و فیل مورد علاقه‌اش -شیاما- گرفته شده است.

14- در اینجا «فیل برگس» را می‌بینید، عکاسی که در پروژه‌ای به نام Stirring the Fire سهیم است، هدف این پروژه توانمند کردن زنان و دختران از طریق آگهی‌بخشی و تشویق آنها به حرکت است. عکسی که برگس در دست دارد از زنی 37 ساله به نام Sukulen در روستایی در کنیا گرفته شده است. اهالی روستای او عقیده دارند که این زن توانایی‌های جادویی دارد، آنها به برگس گفتند دو ماه قبل از اینکه گذار او به روستایشان بیفتد، این زن آمدن او را پیشبینی کرده بود!

15- عکس بعدی «ژاکلین در باد» نام دارد و «ران گاللا» آن را در سال 1971 گرفته است.

ران گاللا را نخستین و مشهورترین پاپارازی آمریکایی می‌دانند، این عکاسان همیشه در پی گرفتن عکس‌های جنجالی از افراد مشهور هستند. گاللا بسیار علاقه‌مند بود رابطه ژاکلین و کندی و اوناسیس را دنبال کند.

16- مارتی لدرهندلر عکس مشهوری داشت که در زمان اوج رابطه کوبا و شوروی در بیست سپتامبر سال 1960، از فیدل کاسترو و نیکیتا خروشچف گرفته شده است. مارتی لدرهندلر عکاس افسانه‌ای خبرگزاری AP بود و 66 سال سابقه فعالیت حرفه‌ای دارد، او در سال 2010 درگذشت.

در مورد این عکاس بیشتر بدانید.

17- اما در اینجا کیم کُمِنیچ را همراه عکس مشهورش می‌بینید، عکسی که او در زمان سقوط دیکتاتور فیلیپین –فردیناند مارکوس– گرفته بود و باعث شد او برنده پولتزر سال 1987 شود.

در این عکس فریناند مارکوس و ایملدا مارکوس که اضطراب از سیمایش به خوبی پیداست، دیده می‌شوند، فریناند مارکوس در این عکس در حال سخنرانی در جمع طرفدارانش است، در این زمان دیگر کار از کار گذشته بود، انقلاب مردم به ثمر رسیده بود و کورازون آکینو عملا رئیس جمهور مردم شده بود، مارکوس کوتاه‌زمانی بعد با توصیه آمریکا، کشور را ترک کرد، در سال 1989 وی در جزایر هونولولو درگذشت.

برای اینکه با اهمیت و حال و هوای زمان گرفته شدن این عکس آشنا شوید، مجبورم خلاصه‌ای از آنچه در آن زمان بر فیلیپن رفت برایتان نقل کنم:
مارکوس توانسته بود به مدت 14 سال حکومت دیکتاتوری در کشور برقرار کند و در عین حال با سرکوب کمونیست‌ها، آمریکا را نیز راضی نگه دارد. آمریکا در عین حال در آن زمان اجازه یافته بود که از پایگاه‌های نظامی و دریایی خود در فیلیپین استفاده کند و به همین جهت بود که دولت آمریکا هیچ مخالفتی با دولت مارکوس ابراز نمی‌کرد. «بنیگنیو آکینو» مهم‌ترین چهره اپوزیسیون وادار به ترک کشور شده بود، ارتش فیلیپین به آکینو اخطار داد که به کشور برنگردد اما نهایتا آکینو پس از تبعیدی سه ساله در ماه اوت سال 1983 میلادی به فیلیپین برگشت، اما در حالی که در فرودگاه مانیل از هواپیما پیاده می‌شد، ترور شد. ترور او مردم فیلیپین را شوک‌زده و خشمگین کرد.
در نوامبر سال 1985 میلادی، انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری در کشور برگزار شد. اپوزیسیون فیلیپین از بیوه آکینو ـ یعنی کرازون آکینو ـ دعوت کرد که به عنوان رقیب مارکوس در انتخابات شرکت کند. مارکوس برنده اولیه اعلام شد، اما حقیقت چیز دیگری بود، مردم اعتراض کردند، نهایتا پس از رویارویی طرفداران دو گروه با هم،  کرازون آکینو به عنوان رئیس جمهور فیلیپین سوگند یاد کرد، اما مارکوس هم در مراسمی جداگانه سوگند خورد و با این وجود اوضاع چنان آشفته بود که خانواده مارکوس و نزدیکان آنها مجبور شدند به سرعت مانیل را ترک کنند و نهایتا به هاوایی فرار کنند.

18- عکسی را که در اینجا «دین فیتزموریس» Deanne Fitzmaurice در دست دارد، تا به حال ندیده بودم. این عکس داستان جالبی دارد. در 10 اکتبر سال 2003، پسربچه 9 ساله عراقی به نام صالح خلف، چیزی شبیه یک توب بازی روی زمین پیدا کرد، اما لحظه‌ای بعد توپ منفجر شد و او را به شدت از شکم، دست‌ها و چشم چپ مجروح کرد و برادرش را کشت. رحیم -پدر این پسر- از پزشکان آمریکایی درخواست کمک کرد، داستان صالح در سطح دنیا پخش شد و سرانجام منجر به اعزام او به بیمارستان اطفال اوکلند شد. عکس‌های بیشتری از این داستان را در اینجا ببینید.

19- دیوید بورنت این عکس را از زندانیان سیاسی شیلی در سال 1973 گرفت. آنها متعاقب کودتای شیلی در ورزشگاه ملی شیلی نگاه داشته می‌شدند.

20- در عکس آخر، آلن Allan Tannenbaum همراه عکس مشهور آزادی ماندلا بعد از 27 سال زندان دیده می‌شود. در این عکس ماندلا و همسرش 11 فوریه سال 1990 در حال خروج از زندان Victor Verster دیده می‌شوند.


خب! با هم 20 عکس و 20 عکاس آنها را به همراه شرح مختصری از داستان هر عکس را مرور کردیم، امیدوارم پسندیده باشید. این پست را بعد از مطالعه این مطلب نوشتم و بسط دادم.

آرزویم این است که فرصتی پیش بیاید تا در «یک پزشک» بتوانم به صورت مشروح در مورد هر یک از این عکاسان و عکس‌های مشهور آنها بنویسم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

هلند کشور لاله‌ها – توضیحات + گالری عکس زیبا

هلند به خاطر مزارع خیره‌کننده لاله‌ که گردشگران را از سرتاسر جهان جذب می‌کند، مشهور است. این مزارع به ویژه در فصل بهار، معمولاً از اواخر مارس تا اوایل اردیبهشت، سرزنده و زیبا هستند.مزارع لاله عمدتاً در منطقه‌ای به نام "Bollenstreek"…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
19 نظرات
  1. احسان می گوید

    عالی بود علیرضای عزیز . بسیار لذت بردم …

  2. مسیح می گوید

    سلام آقای دکتر
    بی صبرانه منتظر ساعت 7 بودم که عکس های جدید را ببینم بسیار سپاسگزارم.

  3. آرمان می گوید

    مرسی بابت این مطلب خوب … بسیار عالی بود.

  4. مجید می گوید

    سلام

    من برخلاف شما از 10 عکس اول بیشتر خوشم اومد.
    موفق باشید

  5. مرسده می گوید

    ما هم آرزومندیم که به آرزویتان برسید

    پست (های) بی نظیری بود
    سپاس

  6. نیما می گوید

    دکتر جان عالی بود
    ممنونم

  7. مصطفي می گوید

    این دو پست 20 عکس و بیست عکاس و بیست داستان شما خیلی بهمان چسبید دمتان گرم و جیز 😀

  8. سعید امیرلو می گوید

    سلام آقای مجیدی
    من دیروز با ایده آنتوانی از طریق گیزمودو آشنا شدم و خواستم تا مطلبی رو آماده کنم که اوضاع بد نت ها به امروز واگذارش کرد.در حین گودر گردی متوجه شدم که شما هم طی دو قسمت در همین مورد مطلبی نوشتید.چون شما اول مطلبو منتشر کردید ،برای یکی نشدن مطلب مجبور شدم یه سری تغیرات در عکس ها بدم .
    این توضیحات رو دادم تا سوءتفاهمی پیش نیاد. این هم لینک مطلب من در وبلاگم:
    http://www.webblogfarsi.com/1390/11/02/famous-photographers-with-their-even-more-famous-photographs.html

    1. شهاب می گوید

      سلام زنده باشی یک پزشک و راهت پاینده! من عکاس آماتوری باب دلم می کشم ولی اعتراف می کنم عکسها تماما راوی ماجرا هستند خصوصا اولی !
      باز هم از سعید امیر لو متشکرم که شهامت بیان حقیقت رو داشتند و صداقت کاری در محیط نت فارسی رواج پیدا کنه!
      موفق باشید.

  9. آریا می گوید

    گود- عالی

  10. فرشید می گوید

    خیلی قشنگ بود هر دو قسمتش.

  11. پیمان می گوید

    بی نظیر…تاثیرگذار…عمیق

  12. محمد می گوید

    مطلب جالبی بود. نکته مشترک این عکس ها اینه که هیچکدومشون بر اثر تصادف یا مثلا بطور شانسی برداشته نشدن. پشت هرکدوم تفکر عمیقی پنهانه که اون تفکر باعث شده که در کسری از ثانیه یه اثر جاودانه خلق بشه…

  13. رضا می گوید

    سلام.
    عالی و بکر. مثل همیشه

  14. saman می گوید

    بسیار بسیار عالی بود

  15. سهند می گوید

    مثله همیشه فوق العاده بود دکتر…

  16. amir27 می گوید

    So nice,tanx a lot

  17. مجید می گوید

    خیلی خوب بود، سپاس فراوان.

  18. زهرا می گوید

    مطلب جالبی بود.دنبال این مطالب وموضوعات هستم.امیدوارم ادامه پیداکنه.دیدن آثارعکاسان مشهوروفلسفه پشت هرعکسشان خیلی به دیدماکمک میکنه…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5