تصاویری از شبکه عصبی زیبای مغز

6

شکل رسیدن راه‌ها یا نحوه طراحی مدارهای الکترونیک پیچیده، برای متخصصان راه‌سازی یا الکترونیک همیشه مهم بوده است.

خیابان‌های شهرهای مهم دنیا، به شیوه‌های متفاوتی طراحی شده‌اند، مثلا خیابان‌های شهرهای لندن با زوایای تندی همدیگر را قطع می‌کنند. در صورتی که خیابان‌های منهتن، به صورت شبکه‌ای هستند.

اما تصور می‌کنید مدارهای عصبی مغز که شخصیت و حافظه و عملکردهای ذهنی مختلف را باعث می‌شوند، چه شکلی می‌توانند داشته باشند؟ آیا مدارهای عصبی مغز درهم و آشفته هستند یا نظم خاصی دارند؟

بر اساس بررسی‌های تازه مدارهای عصبی مغز، نظم ویژه‌ای دارند، مدارهای عصبی در ورقه‌های خاصی از یک سوی مغز به سوی دیگر می‌روند و هیچگاه به صورت تند همدیگر را قطع نمی‌کنند، بلکه برای تغییر سمت و سو، به تدریج خمیدگی پیدا می‌کنند.

تحقیق مزبور، در بیمارستان ماساچوست، به رهبری َون وِدین انجام شده است، نتایج تحقیق باعث شگقتی شد، او از نظم ویژه مدارهای عصبی که بیشتر شبیه الیاف یک پارچه در هم تنیده هستند، تعجب کرد.

سالهاست که دانشمندان قادر به پیگیری جهت یک سلول عصبی خاص بوده‌اند، آنها این کار را با تزریق مواد شیمیایی به درون یک سلول انجام می‌دادند، این مواد شیمیایی در طول یک سلول عصبی انتشار پیدا می‌کردند و جهت حرکت زواید سلول‌های عصبی را نشان می‌دادند.

اما مشکلی که این کار داشت این بود که فقط در مغزهای مرده، قابل انجام بود و به علاوه نمی‌شد، تعداد زیادی از مدارهای عصبی مغز را با این شیوه، نقشه‌برداری کرد.

ون ودین برای برطرف کردن این مشکل از از MRI خاصی به نام MRI انتشاری استفاده کرد. در این نوع MRI، جریان آب در طول سلول‌های عصبی تشخیص داده می‌شود و بنابراین با آن می‌توان مدارهای عصبی مغز را آشکار کرد.

عکس شبکه عصبی مغز

با استفاده از این شیوه، ون ودین موفق شد که الیاف ماده سفید مغز را نقشه‌برداری کند. او علاوه بر مغز انسان، مغز چهار گونه مختلف از پستانداران نخستین را هم مطالعه کرد.

عکس شبکه عصبی مغز

در هنگام مطالعه، او درست مثل حرکت از یک شاهراه یا خیابان بزرگ، نخست راه‌های عصبی بزرگ را مشخص می‌کرد و بعد به راه‌های عصبی فرعی توجه می‌کرد.

عکس شبکه عصبی مغز

البته بعضی از دانشمندان منتقد این تحقیق هستند، آنها گرچه به زیبایی تصاویر به دست آمده اذعان دارند، اما معتقدند این تحقیق از لحاظ علمی به صورت بنیادی، به دانش ما اضافه نمی‌کند. آنها می‌گویند که MRI انتشاری، یک شیوه تصویربرداری غیرمستقیم است که در آن به شیوه ریاضی، محمتمل‌ترین سمت جهت‌گیری یک سلول نشان داده می‌شود و بنابراین گرچه این شیوه یک تصویر بزرگ از کل مدارهای ماده سفید مغز به دست می‌دهد، اما وضوح لازم را ندارد و نمی‌تواند بگوید که یک راه عصبی دقیقا از یک قسمت مغز به کجا منتهی می‌شود.

عکس شبکه عصبی مغز

عکس شبکه عصبی مغز

عکس شبکه عصبی مغز

عکس شبکه عصبی مغز

عکس شبکه عصبی مغز

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. مجتبی درویشی می گوید

    فوق العاده بود !

  2. mona می گوید

    اوووووووووف ف ف ف
    بی نظیر
    به به

  3. مهرداد می گوید

    در بهت حیرت دارم به سر می برم

  4. AGSHF می گوید

    سلام اقای مجیدی
    بهتر نیست به فکر این باشین تم سایت که برای موبایل هست رو عوضش کنین
    اخه ما چشامون کور شد تا دو تا عکس رو ببینیم
    خدا رو شکر از زوم هم خبری نیست تازه جملات فارسی رو هم باید پازل حل کنیم تا بتونیم بخونیم
    کلا روحمون رو اباد میکنه

  5. بهناز می گوید

    سلام. واقعا مطالب فوق العادن. بی نظیره. ممنون.
    خیلی به یاد گیریم کمک کردن. با اجازتون میزارمشون تو وبم البته با ذکر اسم سایتتون. ممنون
    یاعلی

  6. mil می گوید

    باسلام می خواستم از مطالبتون توی قاله خودم با ذکر منبع استفاده کنم ایا اجازه میدین با تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.