لشگرکشی فبلتهای کرهای: مقایسه «گلکسی نوت» سامسونگ با «اپتیموس وو»ی الجی

آیا به گجتهایی که اندازه صفحه نمایششان حدودا بیشتر از 4.8 اینچ و کمتر از 7 اینچ باشد، نیاز داریم؟
در این محدوده، تا همین چند وقت پیش، یک خلأ نسبی وجود داشت، گوشیسازها و کاربران احساس میکردند که حمل گوشی بزرگتر از 4.8 اینچ عملا برایشان مشکل است و ساختن تبلتی کمتر از 7 اینچ هم به صلاح نبود.
اما شرکتهای بزرگ کرهای سامسونگ و الجی تصمیم گرفتهاند که با شهامت این خلأ را پرکنند و به کاری دست بزنند که کمتر شرکتی شهامت آن را داشته است.
از آنجا که گجتهایی در این اندازه را واقعا نه میشود گوشی به حساب آورد و نه تبلت، بعضی اصطلاح فبلت PHABLET را از ترکیب نام این دو ابداع کردهاند، تا اصطلاح مناسبی برای اشاره به گجتهایی در این محدوده داشته باشند.
فبلتها بیشتر به کار آن دسته ار کاربران میآیند که بودجه محدودی دارند و مردد هستند که از بین تبلت یا گوشی، کدام یک را تهیه کنند. این دسته از کاربران میتوانند با فبلتها، طعم استفاده از هر دو وسیله، را تا اندازهای بچشند.
مشهورترین نام بازار در زمینه فبلت، بیگمان گلکسی نوت سامسونگ است، سامسونگ به خصوص در دو سال اخیر نشان داده است که ذائقه کاربران جهانی -ونه فقط سلیقه کاربران کشورهای غربی- را به خوبی میشناسد و میداند چه چیزهایی برای آنها اهمیت دارد، به همین خاطر است که گلکسی نوت در بازار جهانی و بازار ایران با موفقیت نسبی روبرو بوده است. اما شرکت الجی هم که تلاش دارد سهم خود را از بازار کسب کند به دنبال سامسونگ، «اپتیموس وو» optimus vu را معرفی کرده است.
در این پست گلکسی نوت را با اپتیموس وو مقایسه میکنم:
مسلما صفحه نمایش و ابعاد، نخستین چیزهایی هستند که در هنگام دیدن یک گجت، جلب نظر میکنند. اپتیموس وو صفحه نمایش 5 اینچی با وضوح بالا و فناوری IPS دارد، صفحه نمایش گلکسی نوت، 5.3 اینچی است و فناوری آن Super AMOLED است. وضوح صفحه نمایش و چگالی پیکسلها در گلکسی نوت، از اپتیموس وو، بیشتر است. 800 در 1280 در مقایسه با 768 در 1024. به این ترتیب در این قسمت از نظر وضوح صفحه نمایش و همچنین کیفیت صفحه نمایش باید حکم به برتری گلکسی نوت داد.
اما تفاوت جالبی که اپتیموس وو با گلکس نوت و بیشتر گوشیهای هوشمند دیگر دارد، در نسبت طول به عرض آن است. نسبت اندازه طول به عرض در اپتیموس وو، 4 به 3 است، به عبارت دیگر ما با وسیلهای سر و کار داریم که به صورت واضحی عریضتر از گوشیهای دیگر است.
همین عریض بودن نسبی اپتیموس وو، میتواند دلخواه کاربرانی باشد که دوست دارند با گوشی خود کتاب بخوانند یا وبگردی کنند. اما این مطلب، ممکن است باعث شود در دست گرفتن وسیله یا قرار دادن آن در جیب اندکی دشوارتر از گلکسی نوت باشد.
از لحاظ وزن، تفاوت دو فبلت، چندان محسوس نیست، گلکسی نوت فقط 10 گرم از اپتیموس وو، سنگینتر است. (178 گرم در مقایسه با 168 گرم)، از لحاظ ضخامت، اپتیموس، کمضخامتتر از کلکسی نوت است. ( 8.5 میلیمتر در مقایسه با 9.7 میلیمتر)
طراحی گوشههای اپتیموس وو که به صورت تیز صورت گرفته، جلب توجه میکند.
بعد از صفحه نمایش و وضعیت ظاهری، پردازنده، رم و حافظه دو فبلت را با هم مقایسه میکنیم. پردازنده هر دو وسیله، دو هستهای است. پردازنده گلکسینوت 1.4 گیگاهرتزی و از نوع ARM Cortex-A9 است، در حالی که پردازنده اپتیموس 1.5 گیگاهرتزی و از نوع Scorpion است، هر دو یک گیگ رم دارند. گلکسی نوت مدلهای 16 و 32 گیگی دارد و اپتیموس تنها مدل 32 گیگی دارد، هر دو از حافظه جانبی میکرو SD، تا 32 گیگ پشتیبانی میکنند.
در حالی که هم گلکسی نوت و هم اپتیموس وو از پروتکل ارتباطی نسل چهارم هم پشتیبانی میکنند، چیز مبهم پشتیبانی نکردن اپتیموس وو از GPRS و یا EDGE است، که بر اساس اطلاعات بعضی از سایتها متأسفانه، وو از این پروتکلها پشتبانی نمیکند، چنین چیزی اگر درست باشد، برای کاربران ایرانی میتواند مشکلزا باشد.
اپتیموس وو
دوربینهای پشت هر دو، 8 مگاپیکسلی هستند و میتوانند ویدئو با کیفیت 1080P هم ضبط کنند، دوربین جلوی اپتیموس و گلکسی نوت، به ترتیب 2 و 1.3 مگاپیکسلی هستند.
باطری گلکسی نوت، 2500 میلیآمپری و باطری اپتیموس وو، 2800 میلیآمپری است، در حالی که زمان مکالمه با گلکسی نوت در شبکه ارتباطی نسل دوم، بیشتر از 26 ساعت برآورد شده، در مورد وو اطلاعاتی در دسترس نیست و حتی برخی سایتها باطری آن را 2080 میلیآمپری هم ذکر کردهاند ولی در کل به نظر میرسد، برتری در این قسمت با اپتیموس وو باشد.
نمای پشت و جلوی گلکسی نوت سامسونگ
از لحاظ امکانات جانبی اپتیموس وو، با داشتن خروجی HDMI ، جلب نظر میکند، گلکسی نوت گرچه خروجی تلویزیون دارد، اما فاقد خروجی HDMI است.
دو برتری گلکسی نوت در قسمت امکانات جانبی، یکی داشتن قلم یا یک استایلوس است که اجازه انجام کارهای ظریفی مثل نوشتن روی صفحه را میدهد و دیگری پشتیبانی از فناوری NFC است.
هر دو وسیله جیپیاس شتابسنج، قطبنما، ژیروسکوپ و حسگر نزدیکی یا proximity دارند، اما گلکسی نوت فشارسنج یا بارومتری دارد که اپتیموس فاقد آن است. بارومتر، فشار اتمسفر را اندازهگیری میکند و از آنجا که جیپیاس خطاهایی در برآورد ارتفاع دارد، بارومتر به تعیین دقیقتر محل کاربر کمک میکند. البته اپلیکیشن جالب Barometer HD هم برای دارندگان گلکسی نوت میتواند وسیله سرگرمکننده و اسباب تفاخری هم باشد!
یکی از برتریهای اپتیموس وو بر گلکسی نوت، اسپیکرهای با کیفیت آن است که فناوری دالبی دارند.
هم گلکسی نوت و هم اپتیموس وو اندروید Gingerbread یا نان زنجبلی دارند، اما به زودی هر دو مجهز به نسخه چهار اندروید خواهند شد.
سؤالی که در آخر بد نیست با شما مطرح کنم این است که آینده فبلتها را چطور ارزیابی میکنید، آیا تصور میکنید که فبلتها میتوانند در فضایی بین دنیاهای گوشیهای هوشمند و تبلتها، خودی نشان بدهند؟
بیشتر به درد خانوم ها میخوره که توی کیفشون حملش کنن
فبلت PHABLET علاوه بر اینکه بدرد خانومها میخوره و در اصل حکم تبلت را براشون داره برایآقایان سنگین وزن و درشت هیکل هم خوبه
منتها به عنوان گوشی برای اکثریت بسیار بزرگ و ناکار آمد هست و برای همین ممکنه در کوتاه مدت فروش خوبی داشته باشد(به علت نبود فبلت در این رده) ولی بعدش به سرعت بازار اشباع شده و این گونه گوشی به فراموشی سپرده میشود
حداقل در ایران به موبایلی که براحتی در دست جابگیره نیاز هست. و استفاده از فبلت نمی تواند جای موبایل را بگیرد و کارکرد تبلتی خواهد داشت. برای من که جذاب نیستند.
” حداقل در ایران به موبایلی که براحتی در دست جابگیره نیاز هست. و استفاده از فبلت نمی تواند جای موبایل را بگیرد و کارکرد تبلتی خواهد داشت”
ببخشید ربطش به ایران چی بود الان!؟
ایرانیها دستشون کوچیکتره یا بزرگ پا هستند یا موبایل سیسمونی استفاده میکنند یا چی؟؟؟
اتفاقاً یه ساعت پیش بود که همین فبلت رو تو سایت http://www.tabletshop.ir دیدم.
ای کاش اپتیموس رو هم می داشتن که ببینیم قیمتش چند در میاد.
البته شما نوشتید “برای کسانی که بودجه ی محدودی دارند.” در صورتی که 1 میلیون تومن بودجه ی محدودی به حساب نمیاد
منظورم در مقایسه با خرید مجموع یک تبلت و گوشی است. در نظر بگیرید که مثلا یک گلکسی تب و یک گوشی گلکسی بخرید.
پاسخم به سوال آخر شما خیر است
به نظر نمی رسد استقبال از فبلت ها دوام زیادی داشته باشد
تجربۀ شخصی من در استفاده از یک گوشی Dell Streak این بود که جذابیتش فقط برای یک ماه دوام داره. بعد از اون بیشتر دچار مشکلاتی نظیر سایز بزرگش می شی، چون مخصوصا تو فصل تابستون که کت و یا پالتو نمی پوشی، باید دستت بگیریش! و بعدتر، اگر با تبلت کار کنی می فهمی که به هیچ وجه گزینۀ مناسبی در مقابل تبلت نیست. به عنوان گوشی هم که واقعا برای کار کردن باهاش با یک دست، به مشکل بر می خورید. البته همونطور که گفتید فعلا از اقبال خوبی برخوردار شده، علتش هم به نظر من اینه که هنوز افراد زیادی از این مدل گوشی ها تجربه نکردند و شاید تا یک سال آینده همراه با گسترششون، کمپانی های سازنده تصمیم بگیرن که دیگه تولیدشون نکنن.
ال-جی واقعا از نظر کیفیتی مشکالات عدیده داره و من این برند ال-جی را در حد برندهای چینی میدونم
همونطور که خیلیها گوشی چینی میخرند همونطور هم گوشی ال-جی میخرند جون قیمتش کمتره با امکانات بیشتر و کیفیت بسیار کمتر
آقا مجید اون “تبلت” هست نه “فبلت”!
دکتر جان راستی آیکون های PDF و Print وبلاگت مبارک باشه فقط فکر کنم جای آیکونهاش جا به جا شده
این فبلت خیلی قدیمی هست که. خیلی وقت پیش خبرش اومد و گفتن که قرار نیست برای تمام دنیا ارسال بشه. مگر اینکه خبر جدیدی اومده باشه که شک دارم، فکر نمی کنم ال جی قصد داشته باشه که اون رو برای تمام دنیا ارسال کنه.
سلام
چندى پیش صحبت از مونیتورهاى تاشو بود. فکر کنم اگه اونها وارد تولید انبوه در تلفن بشوند این دو نیاز ( تبلت و تلفن) برطرف خواهد شد. پس فبلت ها دیگر بازارى نخواهند داشت.
سلام
با تشکر از وبلاگ خوبتون
جسارتا فکر میکنم نام این گوشی ویو (view) است نه وو.
من به فرهنگستان ادب پیشنهاد میکنم معادلشو هملت (همراه +تبلت) بزارن:دی
خواهرم نت رو گرفته بود گفتم این پاره آجر چیه گرفتی!!؟ ولی وقتی نمی تونم هرجایی تبلتو بیارم و کتاب و یا فیلم و یا گوگل ریدرمو بخونم! اون موقع می فهمم چقدر کاربردیه!! البته من به دید یه تبلت جمع و جور نگاه می کنم جمع جور تر از نسخه های 7 اینچی!
سلام٬ جناب مجیدی بیشتر محصولاتی که در این زمینه تولید میشود غیر تخصصی است٬ میخواهم کمی وقتتان را بگیرم و بیشتر دراین باره توضیح دهم؛
تبلت/فبلت/ تلفن همراه چند کار انگشت شمار را انجام میدهند که در زیر لیست میکنم:
1. نمایش صفحات وب
2. برقراری ارتباط
3. دسترسی آسان کاربردی (applications)
موارد بالا با هدف سه مورد زیر خریداری میشوند:
الف. بالابردن اطلاعات فرد در ضمینه کاری یا تحقیقاتی وی
ب. برقراری ارتباط مثل سایتهای سوشیال
پ. سرگرمی
حال اگر بخواهیم سرگرمی و سوشیال را کنار بگذاریم تنها پیمایش صفحات وب میماند و چند اپلیکیشن که به کار تخصصی شما مربوط باشد و شاید بتوان بین این همه برنامه پیدایش کنید. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که خواندن مطلبی تخصصی برایتان در مترو کاری آسوده است و شلوغی اطراف حواستان را پرت نمیکند تبلت برایتان مفید است درغیر اینصورت تنها اسباببازی بیش نیست.
جناب مجیدی عزیز٬ خوشحال میشوم اگر یک صفحه/پست/نظرخواهی درست کنید و از خوانندگانتان که تبلت دارند بخواهید موارد استفاده از تبلتشان را در رشته تخصصی خود بگویند تا راهنمایی شود برای من و دیگر دوستان که هنوز دلیلی برای استفاده از آن در رشته تخصصی خود پیدا نکردهایم.
دوست عزیز خیلی بی انصافی هست که بگیم کاربردهای تخصصی نداره. همون مورد اول برای خودش دنیایی هست. من بعضی موقع ها شاید 3-4 ساعت فقط میشینم مطالب و مقالات جدید حالا چه در زمینه کاریم یا به صورت خبری یا حتی سرگرمی می خونم و با استفاده از اپلیکیشنهای خوبی که دارم همه اینها به صورت خیلی مناسبی نسبت به pc در کنار هم هست. موبایل رو نگفتم چون اساسا سریع از خوندن با موبایل خسته میشم!
من از پیشنهاد شما استقبال می کنم. بعد از گذشت چند سال از اومدن تبلتها خیلی خوب هست که مطلبی در مورد تاثیر تبلتها بر زندگی و کار بگذارید و یه سری اپلیکیشن رو که می تونه عادت ها و رفتارهای مارو در زندگی تغییر بده معرفی کنید.
تجربه ی گرفتن فبلت رو نداشتم اما لپ تاپ+گوشی رو از گوشی + تبلت رو بیشتر می پسندم تبلت ها بدرد نخورن!!!
هملت(مردم از خنده)
دکتر انتظار مطالب جذابتر و بکر تری را از سایت شما داشتم
مقایسه ساده دو فبلت برازنده سایت شما نیست – باتوجه به سابقه قبلی-
در این قبیل مقایسه ها که فقط مشخصات ذکر می شود نشان دادن اطلاعات بصورت جدولی بهتر است
man galaxy note daram va vaghean ehsas mikonam az yek tablet androidi behtare. be khosus ghalamesh mahshare.