10 عامل برای موفقیت یک سرویس اینترنتی یا اپلیکیشن- از فراموش شدن یأس‌آور تا پیروزی به مانند «اینستاگرام‌»‌!

5

سؤالی که بسیار از اوقات از خودمان بعد از دیدن یک سرویس اینترنتی یا یک اپلیکیشن موفق می‌‌پرسیم، این است که چه چیز باعث موفقیت و رشد خیره‌کننده یک اپلیکیشن می‌شود؟

گاهی پیش می‌آید که چند سرویس یا اپلیکیشن کار نسبتا مشابهی انجام می‌دهند، اما ناگهان یکی به صورت جهشی پله‌های موفقیت را طی می‌کند و بقیه کم کم به دست فراموشی سپرده می‌شوند.

چه چیز باعث شد که فیس‌بوک دنیا را تسخیر کند؟ اصلا یادتان می‌آید که زمانی مای‌اسپیس به مراتب مطرح‌تر و موفق‌تر از فیس‌بوک بود و بعد کاربران کم‌کم آن را فراموش کردند؟

عوامل زیادی در موفقیت یک سرویس دخالت دارند؟ عواملی مثل:

1- ناب بودن ایده سرویس یا اپلیکیشن: برای داشتن یک سرویس موفق، شما باید ایده ناب و بکری داشته باشید.
اگر جزو آن دسته آدم‌هایی هستید که فکر می‌کنید همه اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های موفق قبلا ساخته شده‌اند و شما جز کلون کردن، کار دیگری نمی‌توانید بکنید، یک جاری کارتان می‌لنگد!

در این صورت اگر مهارت فنی و یا شرایط مالی خوبی دارید، بهتر است که یک ایده‌پرداز پیدا کنید تا با تخیل‌اش به دادتان برسد.

2- رابط کاربری خوب و کاربرپسند: اپلیکیشن‌های زیادی را دیده‌ایم که فقط نیم ساعت طول می‌کشد که آدم سر دربیاورد که برای انجام کارهایی که وعده آنها به او داده شده، باید روی کدام قسمت‌های اپ کلیک کند. یک اپلیکیشن خوب باید با آدم حرف بزند و آنقدر خوب طراحی شده باشد که از فرط بدیهی بودن روند کار، نیاز به هیچ راهنمایی و توضیحی برای استفاده از آن نباشد.

3- سادگی و مینیمال بودن، در عین کارا بودن: فکر می‌کنید اگر اینستاگرام، امکانات ویرایشی زیادی داشت و می‌خواست یک اپلیکیشن با کارایی فتوشاپ باشد، اینقدر موفق می‌شد؟ یک اپلیکیشن خوب قرار نیست که گره از همه مشکلات کاربر در یک موضوع خاص بازی کند، عالی بودن در یک زمینه خاص، بسیار بهتر از متوسط بودن در 10 زمینه گوناگون است.

اینستاگرام

4- تحریک حس زیبایی‌پرستی فطری: تم یک سرویس یا اپلیکیشن خوب یا محصول نهایی آن، باید زیبا باشد. جلوه‌های اینستاگرام یا اپلیکیشن فلیپ‌بورد یا نسخه تازه اپ گوگل پلاس را ببینید، هم اینها، بسیار خوب طراحی شده‌اند.

اپلیکیشن

5- اجتماعی بودن زایا (و نه تصنعی): دیگر کمتر اپلیکیشنی را می‌بینیم که دکمه اشتراک برای توییتر و فیس‌بوک نداشته باشد. اما کمتر اپلیکیشنی را می‌بینیم که کاربران را تشویق به تعامل مؤثر کنند. فرایند اجتماعی کردن یک اپلیکیشن باید با دقت انجام شود.

فرندفید و اینستاگرام را در نظر بگیرید، هر دو ما را به شدت تشویق به لایک زدن، گذاشتن نظر و دنبال کردن دیگران می‌کنند. هر دو سرویس طوری طراحی شده‌اند که تعامل ما را آسان می‌کنند.

6- هوش تبلیغاتی صاحبان سرویس برای گسترش «وایرال» سرویس: حتی اگر بهترین سرویس را طراحی کرده باشید، اما بازاریابی خوبی نداشته باشید و ندانید که کجا و چطور باید تبلیغ کنید، سرمایه‌تان را به باد خواهید داد.

7- پشتیبانی فنی خوب و احترام به نظرات کاربران: تصور کنید که سرویس موفقی درست کرده‌اید و ناگهان در مراحل اولیه، سرویس یک مشکل فنی پیدا کند، یا با مشکل امنیتی مواجه شود یا اصلا داون شود. فکر می‌کنید کاربران به چنین سرویسی اعتماد خواهند کرد؟

8- فرایند کسب سرمایه و فروش مدرن: ممکن است که شما یک اپلیکیشن پولی درست کنید و افراد زیادی آن را بخرند. اما انتظار نداشته باشید که این اپلیکیشن موفقیت زیادی پیدا کند. برای رسیدن به سود مالی شما باید مسیرهای فروش متفاوت و مدرن‌تری برگزینید. برای مثال یک از این مسیرها، «خرید داخل اپ» است.

این شیوه فروش خوب به این صورت است که اپ رایگان شما، به صورت پیش‌فرض اجازه کاربری‌هایی را بدهد، اما برای بهره‌مند شدن از بعضی از عملکردهای ویژه آن، کاربران تشویق بشوند، بعد از نصب اپ، در داخل خود اپ خریدهای کنند.

اپلیکینش paper را در نظر بگیرید. این اپلکیشن برای کسی که می‌خواهد که داخل آی‌پد نقاشی یا طراحی کند یا پرزنتیشن ساده‌ای درست کند که ارتباط صمیمانه‌ای با مخاطب برقرار کند، فوق‌العاده است.

اما این اپلیکیشن قلم‌هایی دارد که باید آنها را بعد از نصب اپ خرید. اپلیکیشن انقدر خوب طراحی شده است که بعد از هر بار اجرای اپ، آدم تشویق به خرید قلم‌ها می‌شود.

اپلیکیشن ipad

یک اپلیکیشن برای موفق شدن نیازمند جلب توجه یک هسته اولیه کاربران «تحسین‌کننده» است، بدون این هسته، عملا نمی‌شود کار را پیش برد. رایگان کردن اپلیکیشن علیرغم اینکه ممکن است، سرمایه‌گذاری زیادی روی آن انجام داده باشید، یک ریسک عاقلانه در بسیاری موارد است. ریسکی که ممکن است با ایجاد این هسته اولیه جبران شود.

9- به‌روزرسانی‌ها و ارتقاهای هوشمندانه: مای‌اسپیس واقعا نسبت به فیس‌بوک در آغاز چیزی کمتر نداشت. تازه یک سالی هم زودتر شروع به کار کرده بود. اما در حالی که فیس‌بوک پیوسته ویژگی‌های جدید اضافه می‌کرد، بازاریابی می‌کرد و خود را تبدیل به یک برند می‌کرد، مای‌اسپیس حالت راکدی داشت.

facebook

10– و دست آخر دانستن فوت‌های کوزه‌گری! گاهی یک تغییر یا اصلاح کوچک در یک اپلیکیشن، باعث می‌شود که تجربه کاربری آن، از یک سرویس ملال‌انگیز به یک سرویس سرگرم‌کننده جالب تبدیل شود.

کاربران برای تست یک اپلیکیشن وقت زیادی نمی‌گذارند، اگر نمایش اولیه اپ شما خوب نباشد، باگ داشته باشد، یا بعد از چند دقیقه سیر و سیاحت در یک اپلیکیشن، نتوانند بفهمند که چطور می‌شود با آن کار کرد، احتمال بازگشت دوباره آنها بعید است. اما برعکس اگر لحظات هیجان‌انگیزی را در تست اول شاهد باشند، در بسیاری موارد در وبلاگ خود یا به صورت رو در رو در هنگام صحبت با دوستانشان از اپ شما تعریف خواهند کرد و آن وقت که یک اپلیکیشن به سرعت با رشد تعداد کاربر روبرو خواهد شد.


در قسمت دوم پستم می‌خواهم مثالی در مورد یک اپلیکیشن با ایده خوب بزنم که تا موفقیت یکی دو قدم بیشتر فاصله ندارد، اما در عین حال شاید نشناختن نقاط ضعف اپ و یا بینش محدود صاحبان این اپ باعث شود بعد از دو سه ماه، اپلیکیشن کلا فراموش شود.

اپلیکیشن مورد نظر Cinemagram نام دارد. کار اصلی این اپلیکیشن این است که به کاربران اجازه تولید انیمیشن‌های گیف gif را بدهد. کاربران کافی است که با دوربین خود، چند ثانیه‌ای فیلم بردارند، اپلیکیشن به طور خودکار ویئو را به یک گیف چند ثانیه‌ای تبدیل می‌کند.

ایده سینماگرام خوب است و تا حال هم نسبتا موفق بوده است، کاربران خوش‌ذوق زیادی با انتخاب سوژه‌های مناسب، گیف‌های بسیار دیدنی درست کرده‌اند.

 سینماگرام,Cinemagram

خب! وقتی توصیفات اپلیکیشن را خواندم، آنقدر از آن خوشم آمد که تصمیم گرفتن، نصبش کنم. اپلیکیشن پولی بود و در بازار آی‌تونز آمریکا هم نبود و من با نصب آن مشکلاتی داشتم، اما چون وعده خوبی به من داده شده بود، با هر دردسرس بود، نصبش کردم.

اما متوجه شدم، اپلکیشن نواقصی دارد که با خراب کردن اولین تجربه کاربری، عملا احتمال بازگشت دوباره و وایرال شدن اپلکیشن را کاهش می‌دهد.

تم‌ اپلیکیشن زیبا نیست، شاید ماهایی که طراح وب نیستیم، نتوانیم در قالب اصطلاحات دلیل زیبا یا نازیبا بودن یک تم را بیان کنیم، اما به مانند کسی که فوتبال نمی‌داند، اما از زیبایی‌های بازی کی تیم فوتبال سر درمی‌آورد، ما می‌توانیم بگوییم تم سینماگرام زیبا نیست و یا دست‌کم مثلا با تم اپلیکیشن جدید گوگل پلاس فاصله بسیار زیادی دارد.

مشکل بعدی این است که من بعد از نیم ساعت کار با اپلکیشن، متوجه نشدم که چطور می‌شود کسی را دنبال کرد.

گیف‌های زیبای زیادی با استفاده از این اپ درست شده است، اما من تصور می‌کنم، بعضی از آنها با خون چگر درست شده‌اند! چون اپ در قسمت تولید گیف باگ‌هایی دارد. مثلا اگر شما فیلم بلندی بردارید، از شما خواسته می‌شود که قسمت کوتاهی از آن را برای تولید گیف انتخاب کنید، برای این کار باید اسلایدری را به چپ و راست بلغزانید تا تکه مورد نظر انتخاب شود، اما عملا این اسلایدر روان به چپ و راست حرکت نمی‌کند.

سینماگرام,Cinemagram

بله! ممکن است که نویسندگان اپ متوجه این نواقص شده باشند و در نسخه بعدی آن را برطرف کنند، اما وقتی آنها اپی را با این نقص‌ها روانه بازار می‌کنند، باعث می‌شوند که برداشت و رویکرد اولیه ما نسبت به آن خوب نباشد و در به‌روزرسانی بعدی نتوانند ما را با خود همراه کنند.

یک احتمال دیگر: ممکن است من بعد از نیم ساعت تست اپلیکیشن به درستی درنیافته باشم که چطور می‌شود از اپ استفاده کرد و اپ اپلا مشکل چندانی نداشته باشد! اما حتی اگر این فرض هم درست باشد، نشان می‌دهد که رابط کاربری اپ انقدر خوب نوشته نشده که در یک آن ما را متوجه نحوه استفاده از اپ کند!

این اپلیکیشن 1.99 دلار قیمت دارد، اما می‌توانست رایگان باشد و با فروختن جلوه‌های تصویری و به امید جلب توجه دسته بزرگ‌تری از کاربران وارد آی‌تونز شود.

مشکل بعدی این است که تصاویر متحرک با این اپ به سرعت بارگزاری نمی‌شوند. درست است که سرعت اینترنت ما محدود است، اما من اپ‌های اشتراک ویدئوی را سراغ دارم که ویدئوهای آنها با سرعت قابل قبولی لود می‌شوند.


در یکی از پست‌های بعدی «یک پزشک» با هم چندین اپلیکیشن اشتراک ویدئو را با هم مقایسه می‌کنیم. همه این اپلیکیشن‌ها ایده اصلی یکسانی دارند که بکر هم نیست، اما نویسندگان آنها هر کدام راه و قالب جداگانه‌ای را برای درست کردن اپ‌هایشان برداشته‌اند و به تناسب موفق یا ناموفق بوده‌اند.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

خانه‌های با مبلمان‌هایی از غذاهای خوشمزه

هانسل و گرتل، نام داستانی شاه‌پریانی با منشأ آلمانی است که برادران گریم آن را ثبت کرده‌اند. این داستان ماجرای یک برادر و خواهر کوچک به نام‌های هانسل و گرتل را روایت می‌کند که پس از رها شدن در جنگل به خانه‌ای که از کیک و آب‌نبات ساخته شده…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

10 عکس بسیار زیبا از درخت – انتخاب شده از عکاسان خلاق

درخت‌ها زندگی‌بخش زمین و مایه زیبایی آن هستند. انسان‌ها هزاران سال است که آنها بهره می‌برند و تا توانسته‌اند پهنه زمین برخوردار از زیبایی‌شان را کمتر و کمتر کرده‌اند. درختان متنوع با شکل و آرایش متفاوت ریشه، تنه، شاخه‌ها و برگ‌ها، چشم‌نواز…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس / کمربند پلاتینر / محصولات پوستی بیوآکوا رو تا 60 درصد تخفیف از فروشگاه رومدباش بخر / ویکی درمان / عمل بینی /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /آموزش تزریق ژل و بوتاکس /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /شیشه اتومبیل /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /داروخانه آنلاین تینا /
5 نظرات
  1. توحید می گوید

    عالی بود،این مقاله برای ارتقا محصولات فناوری دیگه هم مفیده. میبینم خودم گاهی یکی دو مورد از این موارد رو از قلم میندازم. مخصوصاً باید رو تبلیغات کار کنم.

  2. mr می گوید

    خیلی خوب بود
    ایده اصلی متن کار خودتون بود؟

  3. نرم افزار حسابداری می گوید

    خیلی خوب بود، بعضی وقت ها همین نکاتی که ممکن کوچک بنظر برسد، موفقیت یا عدم موفقیت یک پروژه را رقم می زند

  4. وفا می گوید

    ممنون از این مطلب جالب. انگار به صورت تله پاتیک (؟) من هم در همین افکار شما غوطه ور بودم. مطلبی در رابطه با اینستاگرام و اینکه چرا به عقیده من این تکنولوژی مخرب صنعت تجهیزات و فرآیندهای عکاسی است نوشتم.
    http://vsaboori.wordpress.com/2012/05/20/20/

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5