چگونه ویندوز 8، نسل بعدی پی‌سی‌ها را شکل می‌دهد؟

اگر به تازه‌ترین پی‌سی‌های به نمایش درآمده در نمایشگاه‌های کامپیوتر دقت کنیم، می‌بینم آنها از لحاظ طراحی و  سخت‌افزار تفاوت زیادی با هم دارند، اما پشتیبانی از فناوری لمسی، چیزی است که در همه آنها عمومیت دارد.

چند ماه تا عرضه نسخه نهایی ویندوز 8 فاصله داریم، اما سایه این سیستم عامل تازه مدتی است که بر سر سازندگان سخت‌افزارهای پی‌سی‌ها احساس می‌شود، این شرکت‌های امیدوارند که سیستم عامل تازه، میزان فروش آنها را بالا ببرد.

رابط کاربری «مترو» را خیلی‌ها یک تغییر بزرگ و اساسی و برخی هم یک طراحی خام و غیراستادانه در سیستم عامل تازه مایکروسافت می‌دانند، اما سازندگان سخت‌افزار به تناسب ویندوز 8، تغییرات بزرگی در محصولات ایجاد کرده‌اند.

در این پست در پی آن هستم که توضیح دهم ویندوز 8 چه تغییراتی در بازار پی‌سی و سخت‌افزار ایجاد خواهد کرد.

– تحولات بازار اولترابوک‌ها، تبلت-لپ‌تاپ‌ها و سایر لپ‌تاپ‌ها: نسل اول اولترابوک‌ها لپ تاپ‌های 11 یا 13 اینچی بودند که غالبا با مک‌بوک ایر شرکت اپل مقایسه می‌شدند. از حدود یک سال پیش، بیشتر شرکت‌ها، شروع به ساخت نسل دوم و سوم لپ‌تاپ کردند و هر کدام سعی کردند با ابتکاری جلب توجه کنند، مثلا بعضی‌ها کارت گرافیک اختصاصی برای تقویت توان گرافیکی محصول خود استفاده کردند تا نظر گیمرها را به خود جلب کنند و برخی هم مثل توشیبا لپ‌تاپی با نسبت عرض به طول 21 به 9 که غیرمعمول است، طراحی کردند.

توشیبا

در این میان برخی رو به ساختن اولترابوک‌ها با صفحه لمسی آوردند، مثلا زن‌بوک پرایم شرکت آسوس و اسپایر S7 شرکت ایسر، صفحه نمایش لمسی دارند.

لپ تاپ,Aspire S7

Aspire S7

اما آیا اگر واقعا شما، پست میزی نشسته باشید و در حال کار کردن با یک لپ تاپ لمسی باشید، استفاده از صفحه لمسی برای شما آسان، کاربردی و لذت‌بخش خواهد بود؟ تصور کنید که در لحظه‌ای که تصمیم به لمس صفحه می‌گیرد، باید کمی به جلو خم شوید، دستانتان را به صفحه لمسی برسانید و کار خودتان را انجام دهید. به نظر نمی‌رسد که عملا ما زیاد از این ویژگی استفاده نکنیم، اما تا زمانی که واقعا یک لپ‌تاپ لمسی نداشته باشیم و آزمایش‌اش نکرده باشیم، نمی‌توانیم نظر قاطع بدهیم.

اما نظرتان در مورد تبلت‌هایی که داک‌های کیبورد دارند چیست؟ به نظر می‌رسد که آنها نسبت به لپ‌تاپ‌های با صفحه لمسی به مراتب، بیشتر کاربردی باشند. شرکت ایسر، در این قسمت، Iconia W510 را ساخته است که 10.1 اینچ اندازه دارد و از پردازنده Atom بهره می‌برد. همین شرکت Iconia W700 را هم دارد که 11.6 اینچی است و از پردازنده Ivy Bridge استفاده می‌‌کند.

شرکت آسوس هم مدل‌های مختلف 10.1 و 11.6 اینچی و ترنسفورمر بوک با اندازه 11.6، 13 و 14 اینچ را دارد.

به نظر می‌رسد که با آمدن ویندوز 8، ساخت مدل‌های دورگه تبلت-لپ‌تاپ رواج بیشتری پیدا کند و پدیده غالب بشوند. لپ‌تاپ-تبلت‌ها را لپ‌تاپ‌های کانورتیبل Convertible با تبدیل‌شدنی هم می‌گویند.

سامسونگ در سری 5 لپ‌تاپ‌های کانورتیبل خود، دست به ابتکار متفاوتی زده است و لپ‌‌تاپی درست کرده است که با تا کردن آن به سمت عقب، بتوان آن را به وضعیت زیر درآورد و به صورت تبلت استفاده کرد.

لپ‌تاپ-تبلت‌

HP EliteBook، به صورت متفاوتی به صورت تبلت درمی‌آید:

HP EliteBook

اما اولترابوک TAICHI شرکت آسوس، دو صفحه نمایش دارد، یکی به صورت روتین است و دیگری لمسی است و در پشت صفحه نمایش معمولی قرار دارد. جالب است که از هر دو صفحه نمایش می‌توان در آن واحد استفاده کرد. افرادی که پشت مانتیور هستند به این ترتیب می‌توانند ببینند که کاربر اصلی چه منظره‌ای را در لپ‌تاپ خود می‌بیند! بدیهی است که وقتی این لپ تاپ را می‌بندیم، می‌توانیم شبیه یک تبلت از آن استفاده کنیم.

 TAICHI

خب! راهبرد این شرکت‌ها در استفاده از فناوری لمسی هر چه باشد، نشان می‌دهد که ویندوز 8 کار خودش را کرده و توانسته تأثیر خود را بگذارد.

تأثیر ویندوز 8 روی مانیتورها و کامپیوترهای رومیزی همه‌کاره:  پیش از این هم معدود مدل‌های مانیتور لمسی یا کامپیوترهای رومیزی همه‌کاره را می‌دیدیم، اما ویندوز 8 این روند را تسریع کرده است.

یکی از جالب‌ترین کامپیوترهای رومیزی همه‌کاره، مدل جدید ترنسفورمر AIO آسوس است. این کامپیوتر صفحه نمایش 18.4 اینچی لمسی دارد، جالب است که صفحه نماش را می‌توان از داک جدا کرد و آن را به صورت یک تبلت اندرویدی که اندروید 4.0 را اجرا می‌کند، در دست گرفت. به علاوه از طریق یک اپ نصب شده در تبلت حاصل‌آمده می‌توان به صورت ریموت به ویندوز 8 هم دسترسی داشت!

 AIO

البته گرفتن یک تبلت 18 اینچی در دست، چندان کاربردی معقول به نظر نمی‌رسد، اما خوب این کاری برای خودش ابتکار جالبی است!

 تبلت 18 اینچی

شرکت آسوس هم دو مدل Aspire 7600U و 5600U را دارد که می‌توان صفحه نمایش آنها را 90 درجه چرخاند و در صورت علاقه به صورت portrait دید.

اسوس

اما شاید خیلی از ماها که در انتظار نسخه نهایی ویندوز 8 هستیم، دوست داشته باشیم به جای خرید لپ‌تاپ یا یک کامپیورتر رومیزی همه‌کاره، یک مانیتور جدید لمسی بخریم و با همان دسکتاپ قدیمی خود، کار با ویندوز 8 را تجربه کنیم. با آمدن ویندوز 8 بی‌شک بازار پر از مانیتورها خواهد شد. فعلا آسوس یک ماینتور 23 اینچی با پشتیبانی از لمس 10 انگشتی دارد.

مانیتور لمسی,لمسی

نتبجه: امسال سال مهمی برای سازندگان سخت‌افزار است، خیلی از آنها با ساخت مدل‌هایی متناسب با ویندوز 8، دست به قمار بزرگی زده‌اند. آنها باید به کاربران ثابت کنند که مدل‌های جدید به مراتب بهتر از سیستم‌های قدیمی آنها، مناسب کار با ویندوز 8 خواهد بود.

مدل‌های کانورتیبل، خیلی‌ها را که مردد هستند بین تبلت و لپ‌تاپ کدام یک را بخرند، تشویق به خرید خواهند کرد.

اما فارغ از نوع طراحی و ابتکار شرکت‌های سخت‌افزاری، عامل مهم‌تر در موفقیت آنها خود ویندوز 8 و میزان موفقیت آن است. اگر کاربران از ویندوز 8 خوششان بیاید، به تدریج به سمت خرید سخت‌افزارهای مرتبط با آن هم پیش خواهند رفت. اما فرضا اگر از رابط کاربری مترو خوششان نیاید و متوجه بشوند، فناوری لمسی در ویندوز، کاربری آنها را ارتقا نمی‌دهد، انگیزه‌ای برای خرید سخت‌افزارهای جدید هم نخواهند داشت.

نتیجه جانبی که از این پست گرفته می‌شود این است که فعلا لپ‌تاپ، مانیتور، دسکتاپ همه‌کاره نخرید، چون بعد از زمان کوتاهی با دیدن سیل مدل‌های جدید، پشیمان خواهید شد!

شما چه نظری در مورد تأثیر ویندوز 8 بر سخت‌افزارها دارید؟ آیا هیچ کدام از شما ویندوز 8 را روی یک صفحه نمایش لمسی تجربه کرده است؟ فراتر از نمایی که در این پست، پیش روی شما گذاشته شده، به نظر شما ویندوز 8 چه تأثیری بر طراحی، میزان فروش و استفاده از پردازشگر، رم، کارت‌های گرافیک، مادر بوردها و … خواهد گذاشت؟

منبع

14 دیدگاه

  1. قیافه ویندوز جدید که خوشگل به نظر میرسه ولی فکر کنم کار کردن باهاش سخت باشه چون به هر دو حالت که بیشتر متصور نیست. یا مانیتور لمسی رو بروی شما قرار میگرد و شما باید دستتان را بلند کنید و با مانیتور کار کنید که خستگی دست را در پی داره و یا باید مانیتور را مثل کتاب روی میز گذاشته و روی آن خم شویم و کار کنیم که گردن را به فنا خواهد داد

    1. من دارم این رابط رو با موس استفاده میکنم
      واقعا خوش دسته ( از ۷ که توش راحت ترم – دارم بدون تعصب میگم )

  2. کاربری لمسی در تبلت ها امتحان خود را پس داده است و کاربران در بسیاری از موارد از آن بهره می گیرند .
    بدیهی است که ویندوز 8 این روند را تسهیل کرده است و احتمال موفقیت خود را بالا برده است .
    به نظر من رابط کاربری مترو یک انقلاب در طراحی UI است و مانند هر انقلابی برای بهتر شدن به زمان نیاز دارد .

  3. دقیقا همین مشکلی که من با ایپد دارم تازه نه این که گیتار میزنم مجبورم ناخن هام رو بلند کنم که هنگام استفاده از گجت هی لمسی حسابی حرص میخورم

  4. از این شواهد و رسم قدیمی مایکروسافت
    امیدورام که ویندوز 8 به سرنوشت ویستا دچار نشه
    هم کلی شرکت ضرر میدن
    هم ما باید وایسیم تا ویندوز 9 بیاد.

  5. ما که همین طوری دو تا مانیتور داشتیم و یکیش رو که به فنا دادیم . این کامپیوترهای لمسی که فکر نکنم خیلی زیر دست ما دوام بیارن.

  6. ممنون از مطلب خوبتون.

    در مورد «اما آیا اگر واقعا شما، پست میزی نشسته باشید و در حال کار کردن با یک لپ تاپ لمسی باشید، استفاده از صفحه لمسی برای شما آسان، کاربردی و لذت‌بخش خواهد بود؟ تصور کنید …»، بعید میدونم مایکروسافت و شرکت‌های سازنده‌ی لپ‌تاپ فکر اینجاش رو نکرده باشن

  7. ویندوز 8 روی یک PC معمولی ، بدون قابلیت لمسی، اصلا چیز جالبی نیست. همین الان همین کامنت رو از روی همچین سیستمی دارم می نویسم. احساس می کنم دسترسی به کارها توی این رابط جدید خیلی سخت تر از قبل شده. (توجه داشته باشید که رابط قبلی ویندوز حدود 17 سال هستش که داره استفاده میشه.)

    اما همین ویندوز 8 رور وی یک دستگاه MSI AIO که مانبتورش قابلیت Multi Touch داره رو نصب کردیم. در کل تجربه جدیدی از سیستم عامل (اون هم ویندوز) بود. طوری که رابط کاربری مترو خیلی خوب تونسته ما رو به ادامه کار با خودش تشویق کنه. اما نکته ای که وجود داره مربوط به نرم افزارهاست. شما با رابط مترو کار می کنید و وارد نرم افزار خودتون میشید. اما تو این نرم افزارها هنوز رابط کاربریشون اونقدر رشد نکرده که با Touch بشه همه کار کرد. (حتی برنامه های خود ویندوز مثل Paint).

    این تغییر فاز که شما تو مترو خیلی راحت دارید کار می کنید اما بعد به ماوس نیاز پیدا می کنید، بزرگترین چالشه ویندوز8 تو حوزه رابط کاربریه. (البته باید منتظر نرم افزارهای سازگار با ویندوز 8 هم بود.)

    نکته بد دیگه اینه که از یه سری امکانات این ویندوز به راحتی نمیشه استفاده کرد. مثلا MAP تو ایران کار نمی کنه. یا APP Store هم کار کردن باهاش داستان داره.

    فعلا فقط میشه گفت ویندوز 8 بزرگترین فمار مایکروسافت تا به امروز بوده.

    1. از آخر به اول جواب میدم
      تحریم ها همواره از طرف مایکروسافت خیلی کم راجع به ایران بوده مایکروسافت مجبوره طبق قوانین آمریکا عمل کنه مگرنه تخته میشه ( اپل و گوگل هم همینطور )
      بحث تغییر فاز هم واسه اینه که هنوز تمام مترو پیاده سازی نشده چیزی که من شنیدم اینه که در نسخه نهایی حداقل سیستم عامل به طور کامل روی Metro پیاده میشه ( ولی در مورد Task Manager و چند بخش دیگه شک دارم ) ٬ ولی اگر این یک پارچه کردن درست انجام بشه واقعا حرف نداره !
      اگر یک روز دندون رو جیگر بذارید اونموقه تفاوت ۸ رو با ۷ میفهمین و دستتون میاد ( یه کم باید بیشتر دستتون رو کیبورد باشه )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]