کنترل مغز با لیزر، البته در مورد یک کِرم!
گروهی از دانشمندان انستیتوی پزشکی «هووارد هیوز» یک کرم کوچک با نام علمی Caenorhabditis elegans را با مهندسی ژنتیک ایجاد کردهاند که سلولهای عصبی یا نورونهایش، نور فلوروسنت از خود ساطع میکنند. به همین خاطر رهگیری نورونهای این کرم طی آزمایش ساده میشود.
علاوه بر این مهندسان این سلولها را طوری مهندسی کرده بودند که به نور حساس باشند، طوری که با پالسهای نور لیزر بتوان آنها را فعال کرد.
دانشمندان به این ترتیب کرمی در دست دارند که میتوان با نور لیزر، یک نورون منفرد آن را فعال کرد و بر رفتار و حتی حواس کرم کنترل داشت!
در آزمایش انجام شده که نتایج آن در مجله علمی نیچر منتشر شده است، دانشمندان ادعا کردهاند که توانستهاند با لیزر کرم را وادار به حرکت به سمت راست یا چپ یا حرکت دورانی کنند. دانشمندان حتی توانستهاند کرم را با تابش لیزر به مغزش متقاعد کنند که غذا در نزدیکیاش قرار دارد و کرم با این تصور به حرکت درمیآمد.
یک جنبه مهم این تحقیق این است که دانشمندان میتوانندبا تاباندن نور به نورونهای مختلف کرم، متوجه شوند، چه نورونی مسئول چه کاری است.
شناخت از یک نورون منفرد و سیستم ساده عصبی، مقدمهای برای فهم سیستمهای پچیده عصبی خواهد بود.
این نوشتهها را هم بخوانید
دقیق متوجه نشدم ولی این علم میتونه مشکلات نخاعی و غیر این رو به راحتی درمان کنه؟ یا حتی اون هایی که از نظر عصبی مشکل دارند؟
مسلما نه.