عنکبوتی که بعد به دام انداختن یک کرم شب‌تاب نر، آن را وادار به ارسال سیگنال نوری به سبک کرم‌های شب تاب ماده می‌کند تا نرهای بیشتری را شکار کند!

گونه‌ای از عنکبوت‌ها با نام «آرانِئوس ونتریکوسوس» (Araneus ventricosus) که در مناطق چین، ژاپن و کره به‌طور گسترده یافت می‌شود، توانایی‌های شگفت‌انگیزی در فریب دادن حشرات از خود نشان می‌دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این عنکبوت می‌تواند با به دام انداختن کرم‌های شب‌تاب (fireflies) نر، آنها را وادار به ارسال سیگنال‌هایی کند که معمولاً توسط کرم‌های شب‌تاب ماده برای جذب نرها استفاده می‌شود. نتیجه این فریبکاری این است که کرم‌های شب‌تاب نر دیگر نیز به سمت تله‌ی عنکبوت کشیده می‌شوند و در نهایت شکار عنکبوت می‌شوند.

در این تحقیق، محققان مشاهده کردند که کرم‌های شب‌تاب نری که در تار عنکبوت گرفتار شده‌اند، معمولاً سیگنال‌های نوری تک‌پالس ارسال می‌کنند که شباهت زیادی به سیگنال‌های کرم‌های شب‌تاب ماده دارد.

حققان آزمایشی میدانی انجام دهند تا ببینند آیا حضور عنکبوت باعث افزایش شکار کرم‌های شب‌تاب می‌شود یا خیر. نتایج نشان داد که تارهایی که عنکبوت در آنها حضور داشتند، نرخ شکار بیشتری داشتند.

محققان بر این باورند که حمله‌ی عنکبوت ممکن است باعث تغییر در انتقال‌دهنده‌های عصبی کرم شب‌تاب شده و سبک سیگنال‌دهی آن را تغییر دهد. این یکی از مثال‌های نادر استفاده از موجودات زنده به عنوان «عروسک» یا مترسک برای فریب دیگر موجودات است.

این یک نمونه‌ی جالب از تعاملات پیچیده بین گونه‌ها در دنیای حشرات است.

منبع: کارنت بیولوژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا