دیالوگی از فیلم هابیت‌

این روزها بعد از برگزاری «گلدن گلوب» و با نزدیک شدن اسکار و مهم‌تر از آن در دسترسی قرار گرفتن روزافزون فیلم‌ها مطرح سال برای ما، تب فیلم‌بینی دوست‌داران سینما روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

در «یک پزشک»، در روزها و هفته‌ها پیش رو، خواهرم بیشتر در مورد فیلم‌ها مطرح سال خواهد نوشت، تا با هم به دورنمایی از فیلم‌های مهم سال 2012 دست پیدا کنیم.

در غیاب دوستان آفلاین علاقه‌مند و به روز در زمینه سینما، باید ما سپاسگزار وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی باشیم که باعث پیوند و نزدیکی ذهن‌های ما و اشتراک نظرات گاه متفاوت ما در مورد فیلم‌ها می‌شود.

همین جا، قبل از اینکه به بخش اصلی پست برسم، باید نکته‌ای را با شما در میان بگذارم:

در زمینه نقد یا مرور فیلم، مثل دنیای گجت‌ها یا ورزش، لزوما سلایق و نظرات و برداشت‌ها همه ما نباید یکجور و هماهنگ باشد، هر یک از ما با توجه به طرح شخصیتی، مطالعات ادبی قبلی، سابقه قبلی فیلم‌بینی، شرایط روحی و اجتماعی که در آن بزرگ شده‌ایم، زوایای متفاوتی از فیلم‌ها را می‌بینیم. اصولا یکی از خوبی‌های پدیده سینما همین است که هر کس با ظن خود، یار این هر شگفت‌انگیز می‌شود. بنابراین در اینجا پیشنهاد می‌کنم در نظرات و تبادل افکار خود، از مطلق‌بینی و سعی برای قبولاندن اجباری نظرات خودداری کنیم.

در نظر داشته باشید که هضم، درک و امکان لذت بردن از برخی از ژانرهای سینمایی، خود محتاج تجربه و طی کردن مراحلی است، همان طور که نمی‌شود دست کسی که تنها مثنوی و اشعار کلاسیک فارسی خوانده، «ناتور دشت» را و از او خواست که همچون دیگران به یکباره از کتاب لذت ببرد، درک ژانرهایی مثل فیلم‌های فانتزی یا تخیلی، هم محتاج طی مراحلی است.

فراتر از آنها ما برای درک برخی از فیلم‌ها، نیازمند درک و تجربه گاه عینی یک فرهنگ کاملا متفاوت را داریم، در غیر این صورت ظواهر فیلم آنچنان بر روی روح فیلم سایه می‌اندازند که ما عملا چیزی از فیلم را درک نمی‌کنیم.


هابیت‌ گرچه در نگاه اول شکوه «ارباب حلقه‌ها» را به یاد نمی‌آورد، اما بار دیگر هنر پیتر جکسون را به رخ می‌کشد، از این فیلم که هفته پیش موفق با دیدنش با کیفیتی بینابینی DVDSCR شدم، فعلا تنها یک دیالوگ خوب را انتخاب کرده‌ام و در فرصتی دیگر، بیشتر برای شما در مورد این فیلم خواهیم نوشت.

01-15-2013 06-06-12 PM

01-15-2013 06-00-21 PM

01-15-2013 06-01-04 PM

01-15-2013 06-02-04 PM

01-15-2013 06-02-40 PM

01-15-2013 06-03-51 PM

01-15-2013 06-04-35 PM

18 دیدگاه

  1. دیالوگ خوبی انتخاب کردید. ممنون.
    —-
    گفتید گلدن گلوب، واقعا که از انتخاب بهترین فیلم حیرت زده شدم!!! x(
    و برای دنیل دی لوییس نازنین هم خیلی خیلی خوشحال ، امیدوارم تمام جوایزی که لینکلن تو گلدن گلوب نگرفت در مراسم اسکار جبران بشه :-)

  2. سلام
    گفتم حیفه که از موزیک زیبایی که دورف ها برای خونه از دست رفتشون می خونند چیزی گفته نشه:
    http://youtu.be/iTKuWX7jH70

    به دوستان خارج از ایران هم ( اگه تا حالا این کارو نکردن )‌ توصیه می کنم نسخه 3D را حتما ببینند.

  3. این فیلم کامل کننده ارباب حلقه ها هست . خیلی چیزها تو ارباب حلقه ها گم بود ، یا بهتر بگم نامفهوم بود . اصلا سارامون کیه ؟ اون پنج جادوگر کیا بودند تو ارباب حلقه ها ؟ و کلی موضوع دیگه که قراره پیتر جکسون تو این فیلم توضیح بده . به نظر منی که تا به حال بیشتر از 20 بار هر قسمت ارباب حلقه ها رو دیدم ، دیدن اون فیلم (ارباب حلقه ها ) بعد از دیدن هابیت خیلی جذابتر میشه . برخلاف نظر خیلی ها که میگفتند هابیت نمیتونه به موفقیت ارباب حلقه برسه باید بگم اصلا قرار نیست که این به پای اون برسه . قراره این دو فیلم با هم برتر بشند و با هم رقابتی ندارند . به نظرم پیتر جکسون و نولان و کاپولا بینظیرترین کارگردانان تاریخ سینما هستند .

    1. بهتاش جان
      برای جواب سوالاتتون هیچ چیز بهتر از خوندن کتاب های استاد تالکین نیست.
      توی این سری فیلم هم دنبال جواب سوالاتتون نگردید.
      به نظر من کسی که کتاب ها رو نخونده باشه با هزار بار دیدن مجموعه فیلم ها هم متوجه نمیشه آخرش اینا کی هستن!
      پیروز باشید

  4. نه تنها فیلمش بدترین فیلم 2012 بود بلکه ضعیفترین فیلم در کارنامه پیتر جکسون هم هست

    1. احتمال میدهم شما فیلم رو ندیدید و روی شنیده ها قضاوت میکنید. پیشنهادم تعمق بیشتر در آن چیزی است که میبینید و میشنوید :)

  5. یه روندی که توی سینمای هالیوودی بیش از پیش شاهدش هستیم، به نظر من، ظهور قهرمانهای معمولی هست. قهرمان‏های فیلم های امروزی کوتوله، مست و پاتیل، شکست خورده در زندگی زناشویی، فقیر، ورشکسته و غیره هستند. قهرمان‏های بسیاری از فیلم‏های امروزی آدم‏های عادی هستند که با تکیه به خیرخواهیشون و به رقم شکست پذیریشون پیروز می شن و نه با تکیه بر هوش یا قدرتهای فوق بشری.
    البته مثال نقض بسیاره ولی فکر نمی کنم شما بتونید این خلق قهرمان‏های فناپذیر و عادی رو به عنوان پدیده‏ای نسبتاً جدید در سینمای تجاری امروز نادیده بگیرید.
    اینهارو گفتم که بگم به نظر من این الزاما با واقعیت سازگار نیست. بلکه به نظر من یه تکنیک تجاری برای جلب مخاطب بیشتره. برای همزادپنداری بیشتر و برای دادن حس ارزشمندی به انسان قرن بیست و یکی که از هر زاویه به خودش نگاه می کنه گمنام و بی مقداره. درست مثل هابیت جوان.
    این فیلم‏ها به نظر من شده‏اند مثل زغال سنگ برای لوکوموتیو انسان گمنام این دوران که نمی دونه به چه چیز خودش باید بنازه میون 7-8 میلیارد نفر. این انسان از دیدن پیروزی ابر قهرمان‏ها خسته‏است. از دیدن ابر مردهای دنیای واقعی هم خسته است.
    سرتون رو درد نیارم. این دیالوگ هم به نظر من زیر مجموعه‏ی همون تکنیک تجاریه و تنها به ما کمک می کنه که از تلاش‏های کوچیکی که در رابطه با ارزشمندیشون دچار شک و تزلزل هستیم نجات پیدا کنیم و احساس جلال و شکوه کنیم. هابیت جوان توی ما این حس رو ارضا می‏کنه آیا؟

    1. شما کاملا در اشتباهید دوست من

      اتفاقا استاد تالکین در مورد شاهکارش هابیت و ارباب حلقه ها میخواد به ما بفهمونه که حتی کوچکترین فرد هم میتونه دنیا رو تغییر بده.
      فراموش نکنید که کتاب های ارباب حلقه ها پس از کشتار 60 میلیونی جنگ جهانی نوشته شده…کشتاری که توسط نویسنده کتاب تجربه شده در حالی که هیچ کاری نمیتوانست در روند جنگ انجام بده…بنابراین اعتقاداتش رو در غالب یک قهرمان کوچک اندام و صلح طلب در حماسه اش نشون میده.

      پیشنهاد میکنم در زمینه درونمایه کتاب هابیت فایل صوتی زیر را به دقت گوش دهید:
      http://v3.arda.ir/podcast-conference/

  6. من این نسخه رو یک هفته است روی سیستم خودم دارم ، اما نمیتوانم خودم را راضی کنم تا با کیفیت پایین فیلم رو ببینم ، از طرفی تا آمدن نسخه بلوری ریپ خیلی طول میکشه ، فکر کنم باید خودم را راضی کنم و با همین نسخه بسازم!
    ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    به اسکار نزدیک میشیم منتظر پست های خانوم مجدید هستیم :)

  7. این فیلم دیالوگ های به یاد ماندنی، مفهومی و زیبایی داره که شما ظاهرا فقط همین قسمت رو فهمیدید :)

    جایی که گندالف میگه “…شجاعت واقعی این نیست که جون کسی رو بگیری بلکه اینه که جون کسی رو نجات بدی”

    از این مدل دیال.گ ها زیاده…
    و درضمن. هنر پیتر جکسون ابدا در فیلم هابیت نسبت به ارباب حلقه ها نقصان نیافته بلکه بیشتر هم شده است. (البته دلایل بسیاری وجود دارد تا این فیلم توسط منتقدان کوبیده شود)

    برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر حتما مراجعه فرمایید:
    http://forum.arda.ir/index.php?showtopic=1436&view=findpost&p=30304

  8. من همین نسخه دیدم و یک سوال دارم :
    فیلمی که من دیدم 2:40 بود و در انتها هم تنها با نشان دادن چشم اژدها که در قلعه بود همه چی تموم شد ایا این نسخه کامل فیلم بوده؟ یا فیلمی که من دیدم ناقص هست؟

    1. شما نسخه کامل سینمایی رو دیدید که در سینماها هم همین نسخه پخش شد.
      نسخه اکستند فیلم که پیش بینی میشود تا 30 دقیقه اضافه تر(از نسخه سینمایی) داشته باشد تا سال دیگه منتشر نخواهد شد.

      نسخه اکستند معمولا کاملترین نسخه می باشد.

  9. ولی صحنه های زیادی حذف شده و تعدادی اظافه شده بود مثلا زنده موندن ازوگ azog اورک کثیف گونداباد و حمله ی اورک های وارگ سوار و حظور راداگاست قهوه ای و سارومان سفید کاملا جدید بود و برعکس ارباب حلقه ها بیشتر کامپیوتری بود برای اطلاعات سایت ما arda.irً به شما کمک خواهد کرد

  10. سلام من کتاب هابیتو قبل از تمام کردن سه گانه ارباب حلقه ها خونده بودم هنوز موفق نشدم هابیتو ببینم ولی باور دارم هر نقصی هم که توی فیلم باشه چیزی از ارزش داستان استاد تالکین کم نمیکنه

  11. دوستان لطفا با تعصب نظر ندید من خودم یکی از طرفداران فیلم های ارباب حلقه ها هستم و اونو بهترین فیلم تاریخ می دونم به خاطر 1-فیلم نامه بسیار قوی 2-انسجام در داستان3- دیالوگ های بسیار زیبا و…. اما هابیت تنها فیلمی خوش ساخت می باشد ولی از لحاظ فیلم نامه بسیار ضعیفه درسته چند دیالوک زیبا بکار رفته اما عین همین مفهوم در ارباب حلقه نیز گفته شده به طور مثال جایی گاندالف می گه:”من احساس می کنم حرک این هابیت هامانند سنگ های کوچکی ست که بهمنی عظیم به همراه داره”، ثانیا فیلم نزدیک به نصف زمان خود را به موضوع های کاملا بی ربط از داستان اصلی حدر می ده در صورتی که در سه گانه ارباب حلقه ها موضوعی بی خود بیان نمی شود مگر اینکه در سرنوشت داستان تاثیر داشته باشه. در کل هابیت کاری بسیار ضعیف نسبت به ارباب حلقه ها بوده وتمام مشکل آن تنها در فیلمنامه است.

  12. یکی از دیالوگ های به نظرم جذاب فیلم هابیت
    بیلبو :گاندولف تو تضمین میکنی که سالم برگردم؟
    گاندولف:نه و اگر برگردی هم دیگه اون آدم سابق نخواهی بود

    فیلم هابیت فیلم سرگرم کننده ای هست فیلم اون حس و جوی که فیلم ارباب حلقه ها به بیننده. القا میکرد رو نداره. یادمه اولین بار فیلم نگاه کردم بهت و حیرت. منو گرفته بود نتوستم فیلم هضم کنم از بس این فیلم عظیم بود رفتم دنبال کتابش و هر سه جلد خوندم. و فهمیدم که جکسون 20 درصد از کتاب تو فیلم قرار داده و این باعث زیبایی فیلم ارباب حلقه شد چون چیزایی رو به بیننده نشون میده که واقعا برای فهم ماجرا نیاز داره و اگه علاقه بیشتر بدونه میره کتاب میخونه مثل من که نه تنها سه جلد ارباب حلقه ها خوندم بلکه به واسطه ی علاقه ایی که داشتم هابیت و سیراماریلون هم. رو مطالعه کردم. ولی هابیت یه کتاب. صفحه300 که میتونه ازش یه فیلم دو ساعت ساخت نه بیشتر. اول قرار بود هابیت یه پیش در آمد تک قسمتی برای سه گانه ی ارباب حلقه ها باشه ولی بعدها کردن سه گانه که این باعث ضربه خوردن به داستان و مسیر فیلم اصلی شد کتابش چیزی خاصی نداره که بخواد سه گانه ازش ساخته بشه حالا پیتر جکسون گفته از کتاب ها و دست نوشته های استاد تالکین هم کمک هایی خواهد گرفت و به گذشته سایرون خواهد پرداخت و قسمت دوم هابیت تم تاریکی نسبت به فیلم قبلی خواهد داشت امیدوارم حالا که فیلم سه گانه شده بتونن به خوبی از این این مسیر فیلم پیش ببرن و انسجام داستانی خوبی شاهد باشیم.
    قسمت دوم هابیت هم که رفت اکران سینما ها شد فکر کنم دو ماه دیگه کیفیت متوسطش برسه بازار

    برای دیدنش لحظه شماری میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]