سکه‌های آمازون: سیستم جدید پولی برای رونق بخشیدن به اکو سیستم کیندل فایر

تاریخچه شکل‌گیری پول به عنوان قراردادی اجتماعی برای دست‌بیابی به شیوه‌ای استاندارد برای تعیین ارزش کالاها، شاید یکی از جالب‌ترین داستان‌های تاریخ تمدن بشر باشد. این‌که ارزش پول، کالا یا خدمات در شرایط مختلف چگونه تعیین می‌شود، سازوکارهای مالی و شاخه‌ای از علوم به نام اقتصاد همه حاصل توافق افراد جامعه بر سر ارزشمند بودن قطعه‌ای فلز یا بریده‌ای کاغذ است. اما ایجاد سیستم پولی جدید، خلق اکوسیستمی که معاملات آن بر سر کالاهایی غیرفیزیکی و با پولی غیرفیزیکی و واحد پولی ناشناخته‌ای صورت بگیرد، بدون برنامه‌ریزی دقیق و طولانی‌مدت و به خصوص بدون در اختیار داشتن حجم عظیمی از مشتریان فعال و وفادار ممکن نخواهد بود. این همان کاری است که شاید مشهورترین نمونه آن را بتواند در دلارهای لیندن در بازی آنلاین Second Life جست‌وجو کرد.

سکه‌های آمازون

به هر حال انگار آمازون، شرکتی که به نظر می رسد اهمیت چندانی برای کسب درآمد قایل نیست، هم به جایگزین متفاوتی برای کسب درآمد دست یافته است! این شرکت می‌خواهد پول‌هایش (پول‌های جدیدش!) را میان مردم تقسیم کند:

امروز ما رسما راه‌اندازی سیستم جدید مالی آمازون یعنی سکه‌ها در‌آینده نزدیک را اعلام کردیم. این سکه‌ها در حکم پول جدیدی برای مشتریان ما در ایالات متحده هستند که با آن‌ها می‌توانند به خرید اپ‌ها، بازی‌ها و خریدهای داخل اپ در اکوسیستم کیندل فایر بپردازند. زمانی که سیستم سکه‌ها در ماه می فعال شود، ما سکه‌هایی به ارزش کلی ده‌ها میلیون دلار را میان مشتریان‌مان توزیع می‌کنیم تا از آن‌ها برای خرید اپ، بازی یا خرید داخل اپ استفاده کنند.

سکه‌های آمازون

هر سکه آمازون که یک سنت ارزش خواهد داشت، می‌تواند توسط تولیدکنندگان محتوای فروشگاه کیندل (برنامه‌نویسان و خوانندگان و فیلم‌سازان و . . .) دوباره به دلار آمریکا تبدیل شود. در حوزه اقتصاد کلان، شما می‌توانید به این موضوع به چشم برنامه توسعه پولی تهاجمی برای رونق بخشیدن به اکوسیستم کیندل فایر نگاه کنید. با تزریق حجم عظیمی از این پول جدید به جامعه کاربران کیندل فایر، آمازون می‌خواهد میزان مصرف محتوا را توسط آن‌ها افزایش دهد. اما افزایش میزان مصرف محتوای فروشگاه‌های کیندل تنها هدف آمازون نیست، چرا که این افزایش مصرف و تقاضای بیشتر باعث سرمایه‌گذاری بیشتر شرکت‌های طرف سوم در توسعه محتوای کیندل می‌شود. به این ترتیب این سیستم پولی جدید تجربه‌ای کوتاه مدت برای خشنود کردن کاربران نخواهد بود. این کار بخشی از یک استراتژی طولانی‌مدت برای تقویت پلتفرم کیندل است. به علاوه آمازون از این طریق می‌تواند با بهره بردن از تعامل دینامیکی که میان مشتریان، بازار بزرگ، کیفیت و کمیت اپ‌ها برقرار می‌شود و همین‌طور تمایل بیشتر کاربران برای عضو شدن در این بازار، اکوسیستم خود را از سایر نمونه‌های مشابه اندروییدی جدا کند.

به این ترتیب اگر  در دراز مدت سکه‌های آمازون به  روشی عمومی و پرطرفدار برای انجام تراکنش‌های مالی تبدیل شوند، این شرکت می‌تواند به شکل عمیق‌تری به فعالیت‌های شبه بانکداری وارد شود یا حداقل به کمک مشتریانی که از این سیستم مالی استفاده می‌کنند، به منبع عظیمی از سرمایه‌های با ترخ بهره اندک  دست یابد.

گاه آمازون را به واسطه ناکارآمدی سیستم‌های مالی‌اش یا درآمد اندک در برابر گردش مالی بسیار بالا، سرزنش می‌کنند، اما با این حرکت آمازون نشان داده است که به شدت مشتاق است که راه‌های جدیدی برای کسب درآمد، خدمت‌رسانی به مشتریان و افزایش اعتبار برندش بیاید. این حرکت آمازون با توجه به سرمایه‌گذارانی که بیش از هر چیز نگران درآمد شرکت در سه‌ماهه‌های مالی سال هستند، حرکتی هوشمندانه محسوب می‌شود.

منبع (+)


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

5 دیدگاه

  1. یکی میشه دقیقا توضیح بده این کار آمازون چطور میتونه بهش کمک کنه! خوب چه کاریه داد و ستد با دلار مگه عیبش چیه که آمازون اومده اینجوری لقمه رو دور سرش پیچونده؟!
    آقای شریف پور اصلا میشه خودتون با زبون ساده تر بگین سازوکارش چطوریه؟

    1. سلام دوست عزیز
      این سیستم پولی مجازی از چند جهت میتونه برای آمازون مفید باشه:
      ۱- پولهای مجازی برای اپ ها و به خصوص بازی‌ها بسیار مناسب هستند. معمولا در هیچ پلتفرم بازی اسلحه‌ها، میان‌برها و غیره با پول واقعی فروخته نمیشوند.
      ۲- یادتون باشه که این پول فقط برای تولید کنندگا محتوا قابل تبدیل به دلاره. بنابراین شارژ کردن یک میلیون سکه به کاربران، به اونها قدرت خرید می‌ده، اما آمازون عملا هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنه.
      ۳- به آمازون اجازه می‌ده سیاست‌های پولی دلخواهی رو اجرا کنه و لازم نباشه براش به دولت، بانک یا هر کس دیگه‌ای جواب بده. مثلا اگر آمازون بخواد برای تشویق کاربران به هر نفر ۱۰۰ سکه بده این هیچ هزینه‌ای براش نداره و به راحتی مدیران سایتش می‌تونن این کار رو انجام بدن. اما با پول واقعی هم هزینه هنگفتی داره و هم مستلزم کلی تراکنش بانکیه.
      ۴- نکته چهارم که شاید برای کاربران ایراد محسوب بشه و برای آمازون مزیت اینه که قانون تبادل و نرخ برابری سکه آمازون با پول معمولی دست خودشه و بنا به مصالحش کم و زیادش میکنه.
      ۵- جذابیت یه بازار و یک تجربه جدید (اون هم رایگان) می‌تونه مشتریان جدیدی رو به اکوسیستم تزریق کنه.

      *** اینها چیزایی بود که به نظر من رسید. اما مطمئنا دلایل بهتری هم برای خودشون داشته و همینطور عیب و ایرادهایی رو هم ممکنه همراه داشته باشه که ما هنوز ازش بی خبر هستیم. به هر حال ممنون که وقت گذاشتین برای خوندن مطلب و نظر دادن.

      1. ممنون از پاسخت احمد عزیز حالا دست گیرم شد یعنی چی و چقدر میتونه پر منفعت باشه این کار آمازون!
        بازم تشکر از مقاله ی عالی و پر بارتون که بازم مثل همیشه به معلومات ما افزود :-)
        پاینده باشید

  2. من هم که از علم اقتصاد زیاد سر در نمیارم نفهمیدم
    ایجاد پولی غیر واقعی چه چرخه ای رو ایجاد می کنه که اگر این 10 میلیون رو به عنوان شارژ حساب های کاربری در نظر بگیریم ،عمل نمی کرد چیزی متفاوت وجود داره در کلان قضیه؟؟؟
    به هر حال این ده میلیون به صورت دلار واقعی خارج خواهد شد این فقط یک شو ِ؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]