سفر بی‌بازگشت به مریخ + داستان علمی تخیلی اخترناو – پیش حتی اگر ناممکن باشد!

6

خیلی وقت‌ها، زمانی که اخبار مربوط به مأموریت‌های فضایی را دنبال می‌کنیم، از خودمان می‌پرسیم که چرا بشر تا حالا نتوانسته روی سطح مریخ بنشیند. مأموریت فضایی به مریخ هر چند ممکن است در شرایط حاضر و با این بحران فراگیر افتصادی دنیا، پرهزینه و بیهوده به نظر برسد و علیرغم اینکه ممکن است مشکلات تکنیکی هم برای فرستادن و بازگرداندن سالم فضانوردان به مریخ وجود داشته باشد، یک آرزوی پنهان در دل ماست.

متأسفانه سازمان‌های فضایی معتبر، هیچ برنامه مدونی برای فرستادن انسان به مریخ ندارند، اما در ژوئن سال ۲۰۱۲، خبر عجیبی منتشر شد، در این زمان یک کارآفرین هلندی به نام «باس لنسدورپ» اعلام کرد که قصد دارد یک پروژه خصوصی را شروع کند که هدف از آن فرستادن ۴ انسان تا سال ۲۰۲۳ به مریخ و فراتر از آن ایجاد یک کلونی ۲۰ نفره در سطح سیاره سرخ تا سال ۲۰۳۳ است.

url233

این پروژه برای خود، پشتیبان‌ها و منتقدانی دارد و مراحلی برای انجام آن تعریف شده است.

در نخستین گام در سال میلادی جاری، باید ۲۴ فضانورد برای انجام این مأموریت انتخاب شوند و آموزش ببینند، سال بعد هم باید ماهواره ارتباطی مدارگرد ساخته شود.

Mars_One

اما چرا باید در شرایطی که سازمان‌های فضایی بزرگ از تدوین یک برنامه برای مأموریت سرنشین‌دار به مریخ در حال حاضر عاجز هستند، یک فرد این همه شهامت داشته باشد و این مأموریت عجیب را ظرف ۱۰ سال عملی بداند؟

یکی از دلایل این است که در این برنامه که به Mars One موسوم است، فضانوردان داوطلب بعد از سفر به مریخ، هیچگاه به زمین برگردانده نخواهند شد! همین مسئله است که احتمالا موفقیت این پروژه را بالا برده است. در حقیقت در حال حاضر فناوری لازم برای یک سفر رفت و برگشت به مریخ وجود ندارد یا دست‌کم مشکلات و هزینه لازم برای این کار بسیار زیاد هستند.

اما Mars One این مشکل را با پاک کردن صورت مسئله پاک کرده است!

اما واقعا چند نفر را که واجد شرایط لازم باشند، می‌توان پیدا کرد که حاضر به انجام این مأموریت بی‌بازگشت باشند و بخواهد روی سطح مریخ بمیرند؟

یاد یک داستان علمی-تخیلی افتادم که مدت‌ها پیش خوانده بودم، داستان بسیار زیبایی است، از خواندنش ضرر نمی‌کنید، هر چند عکس‌هایی که از صفحات آن داستان دارم تا حد زیادی بی‌کیفیت هستند، این داستان در ویژه‌نامه علمی-تخیلی مجله دانشمند چاپ شده بود:

03-18-2013 11-02-39 AM

        03-18-2013 11-03-19 AM

03-18-2013 11-03-45 AM

03-18-2013 11-04-20 AM

03-18-2013 11-04-53 AM

03-18-2013 11-05-22 AM

03-18-2013 11-05-52 AM

03-18-2013 11-06-17 AM

03-18-2013 11-06-48 AM

منبع: + و + و +

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۸ خودروی جذاب تاریخی که توسط طراحان ایتالیایی بازطراحی و جاودانه شدند

ایتالیا خانه‌های طراحی معروفی دارد. Pininfarina ،Bertone ،Touring ،Giugiaro و Vignale برخی از مهم‌ترین نام‌های طراحی خودرو هستند. در این خانه‌های طراحی، همه‌چیز از جمله خودرو طراحی می‌شود. چه خودروهایی که تجاری و قابل تولید باشند؛ چه…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

نحوه تماشای فیلم ها و سریال های تلویزیونی مارول به ترتیب درست – یک فهرست جالب

خب، اول اصلا باید پاسخ بدهیم که چرا ممکن است کسی از فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مارول لذت ببرد و عاشق‌شان باشد. من خودم اصلا دوست‌دار این فیلم‌ها نیستم. ولی خب مگر من عاشق ژانرهایی از سای فای نیستم و از اینکه بقیه این دنیاها را درک…

محصولات رادیواکتیوی که در قرن بیستم در قالب کالاهای مصرفی عادی به مردم فروخته می‌شدند

پیش از درک خطراتی که قرار گرفتن در معرض تابش‌های رادیواکتیو برای انسان به همراه دارد، مردم و حتی دانشمندان می‌پنداشتند که مواد رادیواکتیو ترکیبات جالبی برای درخشان و نورانی کردن اشیا هستند. در ادامه چند مورد از عجیب‌ترین کاربردهای مواد…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند! جستجوی اینترنتی این…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

6 نظرات
  1. Marilyn می گوید

    آقای دکتر بسیار جالب البته از اون جالب تر ارشیو شما ست.بسیار خاطره انگیز بود البته من این داستان را تا به حال نخونده بودم ولی من را یاد کارهای ایزاک اسیموف انداخت.
    به قول معروف
    جددا،اوه اوه

  2. سامان بزرگمهر می گوید

    به همه توصیه می کنم که پرونده این ماه ماهنامه نجوم رو درباره پروژه مارس وان بخونن . به خصوص به خاطر این که میتونین مصاحبه اختصاصی ماهنامه رو با سرپرست این پروژه بخونین . چیزی که من رو در مورد این پروژه خیلی شگفت زده میکنه اینه که حدود هفتاد ایرانی برای سفر به مریخ داوطلب شدن!

    1. Marilyn می گوید

      سامان جان ترجمه مصاحبه رو می گی ؟
      چون من تو سایت
      http://mars-one.com/en/mars-one-news
      http://mars-one.com/en/mars-one-news/press-releases
      هر چی گشتم اسمی از ایران ندیدم چه برسه به “ماهنامه نجوم رو درباره پروژه مارس وان بخونن . به خصوص به خاطر این که میتونین مصاحبه اختصاصی ماهنامه رو با سرپرست این پروژه بخونین”
      لطف میکنینی لینک این مصاحبه رو بدی

      1. سامان بزرگمهر می گوید

        نه خیر . مصاحبه اختصاصی محمد جواد ترابی با مدیر پروژه رو . شما یه سری به سایت ماهنامه بزنین

  3. مریم می گوید

    امیدوارم توی مریخ تکاور فضا رو هم پیدا کنن :دی

    داستانش خیلی قشنگ بود. یه داستان علمی-تخیلی شاعرانه.
    هر چند فکر می کنم با سرعت متوسط ۰.۴۳ سرعت نور زمان برای سرنشینان سفینه باید حدود ۱۲.۵ سال طول بکشه نه ۱۴ ماه.

  4. erfan می گوید

    ﺩﻛﺘﺮ ﺟﺎﻟﺒﻪ ﻭﻟﻲ ﻣﻦ ﻣﻴﮕﻢ ﺑﺮﻥ ﺩﺭ ﻓﻀﺎ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﻜﺎﺭﻥ
    ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﻬﻢ ﻧﺨﻨﺪﻳﺪ
    ﻣﻦ ﺩﺭ ﺧﻮﺍﺏ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻢ

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5