با این ترفند ساده دیگر هرگز همراه بردن چتر یا کلید را فراموش نخواهید کرد!

5

چطور می‌توان حافظه را بهتر کرد؟

در کل راه‌های اصلی برای افزایش حافظه چیزهایی هستند مثل ورزش هوازی مرتب، کار کشیدن از مغز در فعالیت‌های ذهنی مثلا حل چیستان‌ها یا جدول کلمات متقاطع و نیز غذای سالم خوردن.

اما علیرغم اینها شما ممکن است آدم فراموشکاری باشید و هر روز با تنش ناشی از این فراموشکاری روبرو باشید.

شما ممکن است یادتان برود که:

-موبایل، گوشی یا جتر را با خود بردارید.

– یادتان بروید که تهویه خانه را هنگام خروج خاموش کنید یا شیر گاز را ببندید.

در این صورت برای بهبود حافظه چه می‌توان کرد؟

ترفندها خیلی زیاد هستند. برخی‌ها از شیوه‌های خیلی سنتی استفاده می‌کنند، مثلا بستن یک نخ به انگشت. برخی‌ها به تجربه دریافته‌اند که اگر چیزی را بلند تکرار کنند که یادشان بماند، میزان فراموشکاری‌شان کمتر می‌شود، مثلا اگر قبل از خروج بگویند: من سطل زباله را باید بیرون بگذارم، احتمال فراموشکاری آنها کمتر می‌شود.

البته این روزها ترفندهای تکنولوژیک هم زیاد شده‌اند. مثل زدن برچسب‌های مخصوص بر روی اشیایی مهم تا فرضا اگر شما فاصله معینی از آنها بگیرید، روی گوشی برای شما نوتیفیکیشن یا آگاه‌سازی بیایید.

به تازگی مرکز علوم سلامتی Baycrest در کانادا، تحقیقی روی 80 فرد بین 61 تا 88 سال انجام داد. در این روش مؤثرترین روش پیشگیری از این فراموشی‌های روتین مشخص شد.

معلوم شد که با در هم تنیدن ساختگی کارها با هم، یعنی نوعی از تداعی معانی، حتی می‌شود در کسانی که در مراحلی از زوال عقلی هستند، از فراموشی پیشگیری کرد.

برای این کار هر شخص باید با توجه به شرایط خودش، داستانی شخصی برای خودش روایت کند.

مثلا یک داستان ساده برای پیشگیری از فراموش چتر:

«اوه، هر روز صبح باید برم سر کارم، اما نمی‌دونم چرا تا در رو باز می‌کنم، گیر می‌کنه و نمی‌تونم در رو کامل باز کنم، آخه پشت در، یک چتر افتاده و همیشه مزاحمه!»

اصلا لازم نیست که داستانی که برای خودتان می‌سازید، شبیه داستان دیگران باشد. هر کس به فراخور وضعیت خودش، می‌تواند یک داستان شخصی بامزه برای خودش درست کند.

چیزی که مهم است این است که این داستان، دو کار را کاملا با هم قفل کند. یعنی بعد از ساختن داستان غیرممکن بشود که شما بخواهید کاری انجام بدهی و کار دیگر به خاطر آن داستان یادتان نیفتد.

خب، حالا بگذارید همینجا پیش شما، من برای خودم یک داستان درست کنم!

من همیشه می‌ترسم که نکند یک روز مودم همراه را با خودم سر کار نبرم. برای پیشگیری از این کار، تا حالا من کارهایی مثل گذاشتن مودم روی کیفم را انجام می‌دادم.

اما می‌توانم الان یک داستان شخصی برای خودم بسازد که رفتن سر کار و بردن مودم همراه را با هم قفل کند:

«عجب مشکلی برای کار ما ایجاد شده، الان حسگرهای اطراف اداره بدون تشخیص سیگنال‌های مودم، در را به روی آدم باز نمی‌کنند.»

منبع

توصیه می‌کنیم بخوانید:

استیو مک‌کوری: سی سال ثبت پرتره‌‌ها

فرانک مجیدی: من اولین بار کارهای «استیو مک‌کوری» را در گوگل ریدر دیدم. عکس‌های او فقط یک پرتره ساده نبودند، داستانی از فرهنگ و احساسات مردمی در هر عکس موج می‌زد. داستانی که…

قابل اعتمادترین قلم دنیا!

بعضی مطالب در وب فارسی به سرعت همه‌گیر می‌شوند، این مطالب که پوسته‌ای جذاب دارند، حاوی نکته‌ای بسیار جالب هستند، طوری که سایت‌ها و خبرگزاری‌های بی‌تأمل آنها را کپی پیست…
آگهی متنی در همه صفحات
معتمد مالیاتی کیسان / خرید تصفیه آب خانگی / گیربکس حلزونی / دانلود فیلم / بخاری برقی / فنر صحافی / قیمت سمعک / لمینت دندان سعادت آباد / اوزمپیک / بهترین مرکز تخصصی معاینات طب کار / دستگاه تصفیه آب تایوانی اصل / دانلود فیلم دوبله فارسی / فروشگاه لوازم پزشکی / معتبر ترین داروخانه اینترنتی کشور / موتور کولر آبی / فروشگاه لوازم بهداشتی / بهترین مودم 5G / خرید عطر و ادکلن / جراحی زیبایی / فروشگاه لوازم بهداشتی / آموزش زبان فرانسه / شیشه اتومبیل / دانلود ریمیکس های جدید / بهترین جراح اسلیو معده در تهران / قیمت گوسفند زنده / موتور فن کویل / لیزر زگیل تناسلی / بهترین کلینیک کاشت مو مشهد / بهترین سریال های ۲۰۲۴ / ثبت برند / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / پزشکا / نرم افزار حسابداری / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه لوازم بهداشتی / داروخانه تینا / سایت نوید / کلاه کاسکت / تجهیزات پزشکی / بهترین سریال های ایرانی / کاشت مو / قیمت ساک پارچه ای / دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    وای! من سالهاست دارم از این روش استفاده میکنم. سیستم تداعی. اولین بار هم توی یه فایل صوتی آموزش زبان نصرت شنیدم!
    یه خاصیت دیگش هم اینه که وقتی ما مشغول ساختن اون داستان هستیم همزمان قوه تخیل خودمون رو هم تقویت میکنیم که نقش زیادی در خلاقیتمون خواهد داشت.

  2. ihnd می گوید

    جالب بود. شبیه تکنیک های حافظه ست.
    یک داستان تخیلی غلو شده که دو موضوع را در ذهن به هم قفل میکند و تا آخر عمر هم ماندگاری دارد.

  3. پیمان می گوید

    به عنوان فردی که به نوعی از این روش سالهاست که استفاده میکنم باید بگم که داستانی که شما برای مودم ساختید احتمالا اگر زیاد فراموش کار باشید کارایی ندارد. به این علت که خود داستان هنگامی به یادتان میاید که شما در های شرکت را میبینید و دیگر فایده ای ندارد که مودم به یادتان بیاید. این نوع سیر داستانی نیاز به کلیدی به موقع برای یاداوری خود داستان دارد.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      کاملا بستگی به شخص خودتون داره. در مورد خودم، من توی لحظات اخر ترک کنزل مدام به فکر اینم که ساعت ورودم چند می‌خوره و یک پیوندی بین ساعت حضور و غیابی که مودم را هم باید دیتکت کنه، ایجاد می‌شه!
      کاملا شخصی هست. یکی ممکنه یک داستان مشحک برای خودش درست کنه و یادش بمونه.

  4. محمد فلاح می گوید

    بله در کتاب 57درس برای تقویت حافظه اینو خونده بودم، یه نکته اضافهرهم داشت که اگه تداعی ها هر چه غلو آمیز تر و مضحک تر باشند راحت تر در ذهن آدم میمونن, مثلن چتر داستانتون را 4متری بکنید یا مودم همراه تون رو براش 4 تا چرخ بذارید و توی اون بشینید و برید اداره…..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.