دستهای مصنوعی که با یک اپلیکیشن آیفون کنترل میشوند
در سال 2004، «جیسون کوگر» در مزرعه پدربزرگش سوار یک خودروی زراعی بود که ناگهان با یک کابل برق زیرزمینی برخورد کرد و دچار برقگرفتگی با جریان 7200 ولتی شد، چند روزی پزشکان او را در کومای مضنوعی قرار دادند، او وقتی به هوش آمد، مشاهده کرد که پزشکان برای حفظ جانش مجبور شدهاند، دو دوست به شدت آسیبدیدهاش را قطع کنند.
از آن زمان، او از دستهای مصنوعی بسیاری استفاده کرده است، اما فقط از یکی از آنها راضی بوده است. دو دوست مصنوعی تازهای که او استفاده میکند، نخستین جفت دستهایی هستند که با یک اپلیکیشن آیفون کنترل میشوند.
این دستها را یک شرکت انگلیسی به نام Touch Bionics ساخته است و i-Limb نام دارند.
روی هر یک از این دستها میشود کنترلهای ظریفی را اعمال کرد، و بنابراین برای انجام کارهای روزمره مناسب هستند.
شخصی که از i-Limb استفاده میکند، میتواند روی هر یک از پنج انگشت کنترل داشته باشد و انگشت شست هم کاملا در همه جهات متحرک و قابل چرخش است.
این دست، ویژگی گرفتن و نگه داشتن خودکار اشتیا را دارد، به این ترتیب وقتی کسی با آن یک بطری یا سیب را میخواهد بگیرد، شیء مورد نظر از دستش سر نمیخورد و پایین نمیافتد.
اما بیهمتاترین چیز در این دست، اپلیکیشن کنترل آن است، روی یک آیپاد تاچ یا آیفون 5؛ اپلیکیشن مربوطه به کاربر امکان انتخاب 24 الگوی مختلف حرکتی را میدهد. وقتی که کسی میخواهد با یک ماوس کامپیوتر کار کند و راستکلیک کند، این حرکت، حرکت پیچیدهای است، اما اپلیکیشن، اجازه این کار را میدهد.
به شیوهای مشابهی انواع حرکاتی که در طی روز یک شخص ممکن است به آنها نیاز داشته باشد، پیشبینی شده است، از گرفتن یک قلم در دست تا دست دادن در ملاقاتهای کاری.
چیز جالب دیگر این است که هر کاربر میتواند حرکات پیشفرض را شخصیسازی کند و متناسب با نیاز خود تغییر بدهد.
این نوشتهها را هم بخوانید
من متوجه نشدم! این فرد هر دو دستش قطع شده، چطور با اپ کار میکنه؟ اپ چطور به دستها فرمان میده؟ آیا جیسون دست سومی داره که با اون به اپ فرمان میده؟!
لازم نیست هر بار برای به حرکت دراوردن دست، با اپ بهش فرمانی داده باشه، دست خاصیت چنگ زدن خودکار یا اتو گرسپ داره (توی متن بهش اشاره کردم)، حالا قبل از انجام هر کاری میتونی حرکت دست را برای اون با اپلیکیشن سازگار بکنه.
فرض کنید که این شخص میخواد روزنامه بخونه، میره توی اپلیکیشن و اون حرکت رو انتخاب میکنه، به تناسب قبل از شروع هر کار مثل کار با مته برقی، نوشتن با قلم همین کار و میکنه. بعدش که کار شروع شد و دستش به جسم مورد نظر برخورد کرد، دست به صورت خودکار همون کارو میکنه.
اصولا دستهای مضنوعی فناوریهای مختلفی دارن:
– دست کاملا مکانیکی باشه، که در این صورت فقط نمایی از دست داره و حرکت ظریف نداره.
– دست حالتی بین مکانیکی و الکتریکی داشته باشه که بازم حرکت ظریف نمیتونه بکنه.
– دست با استفاده از سیگنالهای حرکتی اعصاب در قسمتهای باقیمانده اندام یا حتی فرمان حرکتی خود مغز حرکت بکنه، این خیلی خوبه، اما خیلی گرون درمیاد، پیچیدگیهای خاص خودش رو داره و گاهی هم کنده.
– راه اخیر که در این پست بهش اشاره شده اینه که دست یه حالت خودکار اقبل شخصیسازی قبل از یک کارای روتین داشته باشه.
ممنون از توضیحتون
اشکال ملانقطی نمیخام بگیرما ولی جریان … ولتی اشتباهه.واحد جریان آمپره
هنوز دستگاهی ساخته نشده که مانند فیلم هری پاتر بشه با چندتا دست کار کنیم و با مغز کنترل بشه!
اگه بشه چی میـــــشه!
خیلی دور از دسترس نیست، با این سرعتی که تکنولوژی داره پیش میره بعید نسل ما شاهد چنین چیزی هم باشه…