فناوری چاپ سهبعدی جان یک کودک شیرخوار را نجات داد
وقتی «کایبا گیونفریدو» به دنیا آمد، والدینش انتظار نداشتند که نوزادشان بیماری دشواری داشته باشد، اما شش هفته بعد از تولد، او دچار مشکل تنفسی و دشواری در شیر خوردن شد. این مشکل تا دو ماهگی به تدریج بیشتر شد، طوری که مجبور شدند برای این شیرخوار لوله تنفسی بگذارند (انتوباسیون تنفسی)، تا او بتواند تنفس کند.
بررسیهای انجام شده، مشکل این شیرخوار را آشکار کردند، مشخص شد که او مبتلا به تراکئوبرونکومالاسی موضعی localized tracheobronchomalacia است، در این بیماری نای و نایژهها نرمتر از حالت معمول هستند و روی هم میخوابند و باعث مشکل تنفسی میشوند، در مورد «کایبا» یک مشکل دیگر هم وجود داشت، شریانهای ریوی او از محل نامعمولی منشأ گرفته بودند و در ادامه روی نایژه اصلی چپ فشار وارد میآوردند.
شیرخوار را نمیشد برای همیشه به همین صورت با لوله تنفسی و تنفس مصنوعی زنده نگاه داشت، به همین خاطر پزشکان دانشگاه میشیگان به این فکر افتادند که در محل ضعف و نرمی نایژه یک نوع محافظ و غلاف برای نایژه درست کنند، طوری که نایژه روی هم نخوابد.
اما این کار به صورت سنتی ممکن نبود، چون اگر کودک همواره در حال رشد است و متناسب با آن نایژه و دستگاه تنفسی او هم بزرگتر میشود، پس نیاز به قطعهای بود که خود را با رشد کودک تطبیق دهد، به تدریج حل شود و از نظر آناتومی کاملا هماهنگ با شکل دستگاه تنفس کودک باشد.
به همین خاطر نخست کودک سی تی اسکن شد و بعد یک نمونه سهبعدی دقیق از دستگاه تنفسی ایجاد شد و دست آخر با فناوری چاپ سهبعدی با پلیمر زیستیای به نام «پُلی کاپرولاکتون»، غلاف مورد نظر ساخته شد، این غلاف ظرف دو سال به تدریج جذب بدن میشود، در این فاصله نایزه کایبا فرصت رشد و سفت شدن را پیدا میکند.
غلاف مورد نظر ساختمان پیچیدهای داشت و همان طور که میبینید تقریبا میشود آن را به لوله یک جاروبرقی تشبیه کرد.
تنها 21 روز بعد از عمل، کایبا از دستگاه تنفس (ونتیلاتور) جدا شد و حالا خودش میتواند نفس بکشد.
فناوریهای کاربردهای متفاوتی دارند، با فناوری چاپ سهبعدی میشود تفنگ پرینت گرفت یا مثل این مورد برای نجان جان انسانها از آن استفاده کرد.
منبع: nejm و gizmodo و techcrunch
این نوشتهها را هم بخوانید
کاش همه مردم دنیا میتونستند به سرعت از چنین پیشرفت هایی در دنیای پزشکی برخوردار باشند. چرا در دنیایی که انقدر سریع اطلاعات در دسترس همه قرار میگیره باید عده ای از چنین امکاناتی محروم باشند؟
من همیشه از خواندن مطالب پزشکی شما و به ویژه آنها که باعث نجات انسان می شوند لذت می برم. چه دنیای پیچیده ای است. تولید کننده ای که می داند با استفاده از مواد شیمیایی میلیونها نفر را در معرض سرطان قرار می دهد و انسانهایی که تمام تلاش خود را برای زنده نگه داشتن نوزادی دو ماهه با بیماری نادر می کنند. واقعا اگر انسان این چیزها را نشنود و یا مثلا افرادی چون پروفسور پروانه وثوق وجود نداشتند، امیدی به زندگی وجود نداشت.
ضمنا تصویر غلاف به مرجان بسیار شبیه است
این طوری که فناوری داره پیشرفت میکنه چند سال دیگه شخص مورد علاقت میتونی از نت دانلود کنی بعد ازش پرینت سه بعدی بگیری!!!
پرینت سه بعدی قشنگ ترین ایده ای بوده که تا حالا شنیدم
میشه در مورد هزینه های اینجور عمل ها هم صحبت کنید. چون اینطور به ذهنم میرسه که درسته این تکنولوژیها اونور هست ولی خب اونجا هم یکسان در دسترس همه نیست و باید هزینه های بالایی را پرداخت بکنی یعنی در واقع قادر به پرداخت این هزینه ها باشی
تصور همه کاربردهای فناوری چاپ سهبعدی، غیرممکن است. با این فناوری، حتی میتوان برق چاپ کرد.
باید اعتراف کنم که از ایده تفنگ بیشتر خوشم اومد!
و چه زیباست انسانیت…
آنگاه که پروردگار اشرف مخلوقاتش را که از عالیترین و پیچیدهترین مغزها در میان تمام موجودات زنده برخوردار است به میدان میفرستد و این مخلوق از نعمت فوقالعاده ذهن خلاقش شایستهترین استفاده را میکند…
و اینجاست که همه غرق شگفتی میشوند و ناخودآگاه در درونشان حسی زبانه میکشد که معنای آن “تبارک الله احسن الخالقین” است.
و چه زیباست انسانیت…