درمان پسرک ناشنوا با پیوند شنوایی ساقه مغز

به لطف شیوه درمانی پیوند شنوایی ساقه مغز، برای نخستین بار در آمریکا، یک پسربچه سه ساله ناشنوا، می‌تواند بشنود. حالا «گریسون» از شنیدن سر و صدای اطراف لذت می‌برد و به آنها واکنش نشان می‌دهد.

«گریسون کلمپ» بدون اعصاب حلزونی یا همان اعصاب شنوایی که سیگنال‌های شنوایی را از گوش داخلی به مغز می‌برند، به دنیا آمده بودند. چون اعصاب حلزونی در او وجود نداشت، پیوند حلزون نمی‌توانست به او کمک کند.

سپس پدر و مادر گریسون او را به بیمارستان دانشگاه کارولینای شمالی بردند تا در آنجا، یک شیوه درمانی دیگر روی او آزمایش شود، سه هفته پیش برای نخستین بار در آمریکا پیوند شنوایی ساقه مغز در مورد او انجام شد.

06-22-2013 07-04-46 PM

تصور کنید که قسمتی از یک جاده خراب باشد و بعد شما بتوانید از میانبری، محموله‌ای را به تکه سالم جاده برسانید تا به مقصد نهایی برسد.

شیوه درمانی پیوند شنوایی ساقه مغز یا Auditory Brainstem Implant که به صورت مخفف به آن ABI می‌گویند، همین کار را می‌کند، یعنی در فردی که اعصاب شنوایی‌اش آسیب دیده، سیگنال‌های شنوایی را به قسمتی از مسیر عصب شنوایی می‌رساند که سالم است، می‌رساند تا سیگنال‌ها از آنجا به قشر شنوایی مغز برسند و درک شوند.

06-22-2013 06-56-40 PM

جایی که باید پیام‌ها را به آنجا رساند، هسته‌های حلزونی ساقه مغز است. در این قسمت یک الکترود کوچک گذاشته می‌شود، این الکترود سیگنال‌های صوتی را از میکروفنی که پشت لاله گوش نصب می‌شود، می‌گیرد، ساقه مغز را تحریک می‌کند و باعث درک صدا می‌شود.

06-22-2013 06-58-13 PM

البته شیوه درمانی ABI تازگی ندارد، اما تا حالا در آمریکا در مورد اطفال انجام نشده بود و فقط در مورد بیمارانی که تومور مغزی یا بیماری نوروفیبروماتوز 2 داشتند، استفاده می‌شد.

تا حالا در سطح دنیا مجموعا حدود هزار عمل ABI انجام شده است. در اروپا پیش از این، ABI در موارد محدودی در مورد کودکان انجام شده است و سه هفته پیش گریسون نخستین کودکی در آمریکا شد که ABI کرد.

ABI در اطفال بهتر است که در سنین خیلی پایین انجام شود، چون در این سنین مغز در حال رشد و حالت پویایی دارد که می‌تواند خود را با شرایط تطبیق بدهد و از عهده پردازش پیام‌ها شنوایی برآید. در واقع 9 ماهگی بهترین سن برای انجام این عمل است، عملی که البته که در اروپا برای انجامش باید شصت هزار یورو هزینه کرد.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

7 دیدگاه

  1. یک ویدیوی جالب از لحظه ای که دیوایس نصب شده فعال میشود و کودک موفق به شنیدن صدای پدرش میشود نیز در این آدرس موجود است… پیشنهاد اکید دارم تماشایش کنید
    http://www.bbc.co.uk/news/health-22996378

  2. تلنگری بود که
    چقدر سیستم بدن ما پیچیده است و ما غافل هستیم از بدن و سلامتی خود و…

    تشکر

  3. درود
    من در ۵ سالگی بدلیل بیماری اوریون اعصاب شنوایی گوش راستم رو لز دست دادم
    باتوجه به این که موزیسین هستم، درمان گوشم برام حیاتی هست
    راهنمایی میخوام از شما که آیا این روش برای من کارساز هست و اینکه آیا در ایران این روش انجام میشه؟
    با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]