استفاده از «گوگل گلس» در احیای قلب و ریه

هنوز گوگل گلس در دسترس همگان قرار نگرفته است، اما در همین سطح توزیع بسیار محدود هم، روزی نیست که خبر کاربردهای جالب آن را نخوانیم.
در حوزه پزشکی ما پیش از این خبر استفاده از گوگل گلس برای آموزش پزشکی یا استفاده از آن برای پخش زنده اعمال جراحی را خوانده بودیم، اما در تازهترین خبر، جادوی گوگل گلس ممکن است به نجات زندگی آدمها هم بیاید.
پزشکی به نام کریستین اسد با همکاری دو فرد از شرکت evermed ، اپلیکشنی به نام CPRGlass را آماده کرده است، این اپلیکیشن به هر شخصی که عینک گوگل به چشمش باشد، کمک میکند تا در موارد اورژانس، زمانی که فردی روی زمین افتاده و علایم حیاتی ندارد و نیاز به احیای قلبی-ریوی دارد، به طرز مؤثر و مفیدی عمل احیای یا CPR را انجام بدهد.
حقیقت این است که درصد بسیار کمی از مردم، اصول اولیه CPR را میدانند و از نحوه ماساژ قلبی درست و سرعت و عمق آن آگاه هستند. تلاشهای زیادی برای اطلاعرسانی به مردم انجام شده است که به هر دلیل کافی نبودهاند.
اما کاری که اپلیکیشن CPRGlass میکند، جالب است:
– فردی که متوجه ایست قلبی -تنفسی شخصی در پیرامونش شده است، اپلیکیشن را با فرمان صوتی OK GLASS, CPRGLASS احضار میکند.
– دستورالعمل CPR روی صفحه عینک ظاهر میشود، از او خواسته میشود که به مراحل ABC احیا توجه کند و به ترتیب آنها را انجام بدهد یعنی راه هوایی را درست کند، تنفش بدهد و جریان خون را برقرار کند.
– دوربینهای موبایل و گوگل گلس این توانایی را دارند تا از روی رنگ چهره متوجه بود یا نبود ضربان قلب افراد شوند. ما پیش از این در «یک پزشک» اپلیکیشنهایی را معرفی کردهایم که میتوانند با استفاده از دوربین تعداد نبض شما را نشان بدهند، اپلیکیشن CPRGlass هم میتواند متوجه نبض در بیمار شود و به این ترتیب دو کمک خوب به احیاگر میکند: الف- او را متوجه میکند که آیا ماسازهایش مؤثر هستند یا نه. یعنی ماساژها منجر به برقراری جریان خون لازم شدهاند یا نه. ب- او را متوجه میکنند که آیا خود بیمار ضربان قلب و نبضاش برقرار شده است یا نه.
– کار جالب دیگری که اپلیکیشن میکند این است که در حین ماساژ، ترانه Staying Alive گروه بیجیز را پخش میکند! اصلا تعجب نکنید، در «یک پزشک» پیشتر در این مورد هم توضیح دادهام. به صورت خلاصه احیاگرها با اینکه میدانند تعداد درست ماساژ در دقیقه باید 100 عدد باشد، اما در عمل نمیتوانند ماساژ خود را با این عدد هماهنگ کنند. ترانه مشهور Staying Alive ضربآهنگی بسیار نزدیک به 100 در دقیقه دارد، پس اگر احیاگر ماساژش را با این ترانه هماهنگ کند، میتواند مطمئن باشد که درست ماساژ میدهد.
در اینجا در سایت انجمن قلب آمریکا هم میبینید که قضیه کاملا جدی است. ترانههایی که ضربآهنگ 100 تایی دارند، زیاد هستند، اما ظاهرا مشهور بودن ترانه و متن ترانه باعث شده است که این ترانه، ترانه مرجع برای احیا شود.
– عینک مجهز به ژیرسکوپ است، پس میتواند مشخص کند که احیاگر، در ماساژ، قفسه سینه بیمار را با عمق مناسب ماساژ میدهد یا نه.
– عینک زمانسنج دارد، پس CPRGlass میتواند زمان شروع احیا و مراحلاش را ثبت کند.
– CPRGlass به صورت خودکار بر اساس اطلاعات GPS با نزدیکترین مرکز خدمات پزشکی و اورژانس تماس میگیرد. بنابراین یک احیاگر تنها لازم نیست که دو سه دقیقه از وقتاش را صرف گرفتن تماس تلفنی کند و در این زمان فوق العاده بااهمیت میتواند روی احیا متمرکز شود.
عالیه فقط رابطش چندان دلچسب نیست
دوسیت عزیز این یه اپ برای نجات جون انسانهاست نه یه اپ زینتی که رابط کاربریش دلچسب باشه!!!!
در کل ما نمی تونیم استفاده کنیم
، هنوز ما مترو نداریم تو کل کشور ، 140 سال پیش تو لندن بود ، حالا گوگل گلس بیاد ؟؟؟ 😐 😀
چی شده مگه یو تیوب فیلتر نبود!!!؟؟؟
عالی… کاش از تکنولوژی فقط همین نکات مثبت و مفیدش رو استفاده می کردیم.