چرا دارندگان آیدیوایسها بیش از دارندگان اندروید از دستگاههایشان استفاده میکنند؟ (سه دلیل احتمالی)
آماری که عنوان میکند دارندگان آیفون بیش از دارندگان گوشیهای هوشمند اندرویدی از دستگاهشان استفاده میکنند، برای اپل بسیار خوشایند است. رسانهها و عاشقان اپل از این موضوع استفاده کرده و با استناد به سود بالاتر دستگاههای اپلی میگویند: «چه کسی به سهم بازار اهمیت میدهد؟ اپل در هر حال برنده است!»
سوالی که این مطلب قصد دارد به آن جواب بدهد این است که: چرا؟ چرا دارندگان آی فون زمان بیشتری را صرف کار کردن با گوشیشان میکنند؟ چرا توسعهدهندگان در اپاستور درآمد بیشتری نسبت به گوگلپلی دارند؟ این جادو از کجا نشأت میگیرد؟
هیچ کس جوابی درست و حسابی برای این پرسش ندارد. روانشناسی و جامعهشناسی نیز در این زمینه به بنبست میرسند. اطلاعات آماری درباره سن، جنس و موقعیت تنها موارد اندکی را برای ما روشن میکند. در واقع تفاوت بنیادینی بین کاربران اصلی هر یک از این پلتفرمها وجود ندارد. کاربران اندروید از مریخ نیامدهاند و استفادهکنندگان اپل هم اهل ونوس نیستند. آنها در همه جای جهان و در کنار هم زندگی میکنند.
شرکت تحلیل [بازار] موبایل فلاری (Flurry) فکر میکند که جوابهایی در اختیار دارد. در تحقیقی که به تازگی منتشر کرده است، فلاری به سه دلیل برای استفاده بیشتر کاربران iOS از دستگاههایشان اشاره میکند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که تعداد دیوایسهای اندرویدی روز به روز از تعداد آیدیوایسها پیشی میگیرد. گرچه شاید اینها دلایل اصلی این اتفاق نباشند، اما به هر حال مواردی تازه و قابل تامل هستند.
سهم اپها در برابر سهم دستگاهها
از دید فلاری دعوا بر سر سهم در بازار اپها است نه سهم بازار دستگاهها. اپل سهم بیشتری از اپها را در اختیار دارد و اندروید سهم بیشتری از دستگاهها را. در چارت زیر فلاری سهم دستگاههای اندرویدی را به صورت درصدی از دستگاههای iOS در طی ۴ سال گذشته آورده است. (خط 100 درصد نشاندهنده تعداد دستگاههای اپل است و خط منحنی نشاندهنده اندروید است.)
در چارت بعدی فلاری تفاوت میان الگوی استفاده از اپها را در دو پلتفرم نشان داده است. در این نمودار خط ۱۰۰ درصد نشاندهنده میزان استفاده دارندگان iOS از دستگاههایشان و خط شکسته نشاندهنده میزان نسبت میزان استفاده کاربران اندروید یه ۱۰۰ درصد اپل است.
اما چرا این تفاوت وجود دارد؟ فلاری سه دلیل را برای تفاوت میان میزان استفاده کاربران اندروید و iOS ذکر کرده است.
کامپیوتر جیبی در برابر تلفن ارتقا یافته
فلاری معتقد است با توجه به اینکه اپل ایده اپهای موبایل را با اپاستور به پدیدهای عمومی تبدیل کرد، مردم برای اپها است که به آیفون و آیپد روی آوردهاند. به همین دلیل است که «یک اپ برای این کار وجود دارد» (There’s an app for that) به شعار تبلیغاتی آی فون تبدیل شده است. اما در مقابل، اندروید دستگاههای ارزانتری دارد که با یک قرارداد دو ساله به صورت رایگان به مشتری داده میشود. تئوری فلاری این است که کاربران اپل به دنبال کامپیوترهای جیبی هستند که محوریت اصلی آنها اپها هستند در حالی که کاربران اندروید تنها به تلفنهایی هوشمندتر دسترسی پیدا میکنند که در آنها اپها چیزهای خوبی هستند، اما الزامی و حیاتی نیستند.
تنوع دستگاهها (Fragmentation) باعث محدود شدن محتوای اپها میشود
توسعهدهندگان اپل تنها با طیف محدودی از ابعاد صفحه نمایش و نسخههای iOS سروکله میزنند. کل محصولات اپل تنها ۴ سایز صفحه نمایش دارند. 3.5 اینچ برای تمام آیفونهای قبل از نسخه ۵، ۴ اینچ برای آیفون ۵ (5S و 5C)، و در دنیای تبلتها 7.9 اینچ برای آیپد مینی و 9.7 اینچ برای آیپد. همچنین در بیشتر موارد غالب کاربران اپل از آخرین نسخه iOS استفاده میکنند. در سمت مقابل، اندروید حجم عظیمی از دستگاههای قدیمی و جدید با اندازههای متفاوت صفحه نمایش دارد که نسخههای به روز و تاریخ گذشتهاش را با پردازندههای متفاوت اجرا میکنند. به همین دلیل فلاری معتقد است که حجم محتواها و قابلیت بهروزرسانی بدون دردسر اپها یکی از موضوعاتی است که نقطه ضعف اندروید در برابر iOS محسوب میشود.
چون اپل بزرگتر است، خوراک خودش را تامین میکند (چرخهای پایانناپذیر)
فلاری معتقد است که اپل از پدیدهای شبیه بهمن سود میبرد. در گزارش فلاری آمده است: «موضوع این است که اکوسیستم بزرگتر و غنیتر اپها که حول سیستمعامل iOS وجود دارد خوراک خودش را تامین میکند. دارندگان دستگاههای iOS از اپها استفاده میکنند، به همین دلیل توسعهدهندگان برای این کاربران اپ تولید میکنند، این اپها در مقابل تجربه مثبتی را بوجود میآورند، حرفها دهان به دهان میچرخد و میزان استفاده از اپها بیشتر میشود.»
اگر تئوریهای فلاری را با برخی دادههایی که اخیرا موسسه تحقیقاتی Experian منتشر کرده است ترکیب کنید، این موارد منطقی و درست به نظر میرسند. ۲۸ درصد زمانی که کاربران اندروید با دستگاههایشان کار میکنند، صرف مکالمه میشود. این میزان برای آی فون ۲۲ درصد است. همین موضوع تاکیدی است بر اینکه دارندگان دستگاههای اندرویدی به گجتهایشان به چشم تلفنهایی ارتقا یافته نگاه میکنند و نه کامپیوترهایی جیبی. دارندگان آیفون زمان بیشتری را صرف پیامک یا چت میکنند. مقایسه سایر کاربردها هم نتیجه تقریبا مشابهی دارد.
با این تفاصل آیا شما هم با نظر فلاری موافق هستید؟ اصلا به نظر شما تفاوت میان میزان استفاده از اپها و تعداد دستگاهها کمیتی قابل اندازهگیری است؟
منبع(+)
این نوشتهها را هم بخوانید
بیشتر جنبه تبلیغاتی و “شعاری” داشت…
قبل از اینکه این پست رو بخونم و با توجه به تایتل پست: آقای مجیدی من همیشه نظر دوستان رو در مورد طرفداری غیر عادی شما از اپل رو جدی نمیگرفتم. ولی با دیدن این چند پست آخر توی این لحظه در حال تجدید نظر هستم!
+1
“…کاربران اپل به دنبال کامپیوترهای جیبی هستند که محوریت اصلی آنها اپها هستند در حالی که کاربران اندروید تنها به تلفنهایی هوشمندتر دسترسی پیدا میکنند که در آنها اپها چیزهای خوبی هستند، اما الزامی و حیاتی نیستند…”
به این میگن تعصب بیجا!
دیگه بر هیچ کس پوشیده نیست که گوگلاستور با چه سرعت و نرخی در حال پیشی گرفتن از اپلاستور هست. تقریباً اکثر اپ های محبوب و پرطرفدار در آی او اس یک ورژن تحت اندروید هم دارند که این خودش گواهی برای رد اعتقاد بیپایه فلاری هست!
سلام
مطلب جالبی بود، ممنون
و تا حد بسیار زیادی قابل قبول
ولی به نظرم تا حدی به این مسئله که برتری اندروید در تلفن همراه است و ios در تبلت ها توجه کمی شده است.
استدلال نهایی بسیار ضعیفه. اینکه بخاطر تنها 6% اختلاف، بگیم “دارندگان دستگاههای اندرویدی به گجتهایشان به چشم تلفنهایی ارتقا یافته نگاه میکنند و نه کامپیوترهایی جیبی” واقعا خنده دار و غیرقابل پذیرشه.
میزان وبگردی کاربران اندرویدی هم 4% بیشتره، پس باید بگیم که کاربران اندرویدی به گوشی هاشون به عنوان ابزار وبگری نگاه می کنند، اما کاربران اپلی به عنوان ابزار پیام رسانی؟!
استدلال بینهایت ضعیف و کودکانه ایه.
موارد فوق نسبتا درست هستند، اگه بخوام یه دلیل هم به دلایل فوق اضافه کنم می تنم بگم که اپلیکیشن ها و بازی ها، در بسیاری از موارد، در آی دیوایس ها بسیار بسیار روان کار می کنن، در حالی که در دیوایس های اندرویدی چنین نیست. و این خودش باعث می شه دارندگان آی دیوایس ها بیشتر از اپ هاشون استفاده کنند، چون حس خوبی بهشون می ده
اگر طرفدار اپل باشی حتما این موضوع رو قابل قبول میبینی
ولی از نظر من که اندرویدی هستم زیاد منطقی به نظر نمیاد
آنچه که دوستمان هادی نوشته، به نظر من نکتهی مهمیه و خیلی مهمتر از این که کاربران اپل به دنبال فلان هستند و کاربران اندروید به دنبال فلان. این یه واقعیته که اپلیکیشنها در آیاواس بسیار روانتر کار میکنند و کار کردن با آنها دلچسبتر است. در مورد این که چرا برنامهنویسان اغلب کار برای اپاستور را بر کار روی بستر اندروید ترجیح میدهند و اگر هم برای هر دو برنامه داشته باشند، اول به سراغ اپل میروند، به نظر من تنوع و همخوانی دستگاهها دلیل اصلی است. برنامهنویس اپل، دردسر بسیار کمتری خواهد داشت برای آن که برنامهاش با همهی آیدیوایسها سازگار باشد و کافیست برنامهی خود را روی دو یا سه دیوایس آزمایش کند. اما برنامهنویس اندروید، با تنوع روزافزونی از دیوایسها روبروست و اغلب چارهای ندارد جز آن که برنامهی خود را روی یک یا چند دیوایس برتر و پرچمدار آزمایش کند و بقیه را به شبیهسازها یا به خود کاربرها وا بگذارد و به هر حال، فرآیند سودآور شدن برنامهاش، بیشتر به درازا خواهد انجامید.
WARNING
Fan boy alert!
به نظر من شما میباست هر مطلب رو که از منبع خارج از ایران قرار میدید بصورت لوکال بهش نگاه کنید.درواقع باید اونو لوکالیزه کنید.پایه هر دو پلتفرم شدیدا وابسته به اینترنت است.بحث بهره مندی از آپ ها در هردو سیستم عامل شدیدا وابسته به این پارامتره.در کشور ما که به دلایل مختلف امکان بهرهمندی از یک اینترنت پرسرعت و مقرون به صرفه فراهم نیست قیاس بین این دو نتیجه مناسبی رو دربر نداره.من با هر دو نوع گجت کار کردم در روانی و کاربر پسند بودن آی دیوایس ها شکی نیست، اما بنده شخصا خودم گجت های مبتنی بر اندروید رو بیشتر میپسندم به دلایلی که اینجا فرصت نام بردنش نیست.
مطلب جالب بود و شاید باید به هویتسازی برند اپل هم اشاره کرد. اصولن کاری که کاربران آیدیوایسها میکنند استفاده از هویت برند است که به هویت دارنده منتقل میشود. brand Identity مقولهای است که نمیشه بهش فکر نکرد.
عدم تکثر بین دستگاهها و نسخههای سیستمعامل هم مزید بر علت همین نکته است.
البته باید به قضیه جور دیگه ای هم نگاه کرد. کسانی بیشتر به سراغ ایفون میرند وابستی بیشتری به موبایل احساس می کنند. اپل هم در جذب این افراد به خاطر داشتند دامنه وسیعی از برنامه ها و امکانات موفقتر بوده. یه چرخه ای ایجاد شده که دائماً نیز در حال پررنگتر شدن است.
یکی دیگه از دلایلی که وجود داره به نظر من و ذکر نشد اینه که کلا محصولات اپل به خاطر طراحی چشم نوازی که معمولا دارن، علاقه ی افراد به استفاده رو بیشتر می کنند. در واقع کاربر هنگام استفاده از محصولات این شرکت احساس خوبی دریافت می کنه.