بررسی مقایسهای: آیفون 5S در مقابل آیفون 5C و سایر پرچمداران
بسیار اشتباه است که هنگام خرید یک گوشی هوشمند تنها به معیارهای سختافزاری و پرفورمانس خام گوشی توجه کنیم، البته عملا فنبویهای اپل یا اندروید، انتخابی بین این دو نمیکنند و از آنجا که قبلا به اکوسیستم اندروید یا iOS خو کردهاند، تنها در پی بررسی آیفون بعدی یا یک گوشی هوشمند برتر اندرویدی بعدی هستند نه تغییر جهت از اندروید به آیفون یا برعکس. بیشتر آن دستهای در انتخاب مردد میشوند که تا حالا گوشی هوشمند نداشتهاند.
به هر ترتیب اگر میخواهید آیفون 5S را با پرچمداران برتر دیگر مقایسه کنید، جداول این پست میتواند به شما کمک کند.
اما نخست بیاییم و برای آن دستهای که به آیفون 5C هم علاقهمند شدهاند، مقایسهای را انجام بدهیم.
این جدول بسیار گویاست (توجه داشته باشید که آیفون 5 دیگر تولید نخواهد شد.)
چیزی که بیش از هر چیز جالب به نظر میرسد این است که آیفون 5C آیفون ارزانی نیست، پیش از معرفی آیفون 5C تصور من این بود که اپل قیمت این گوشی را بسیار پایینتر از اینها بیاورد، اما شما تصور میکنید که یک گوشی 550 دلاری ارزان است. (قیمت گوشی آنلاک)
یکی از سؤالاتی که پاسخش برای من مهم است و ظاهرا فعلا به صورت رسمی به آن پاسخ داده نشده است، این است که قیمت نسخه آنلاک آیفون 5S چگونه خواهد بود؟
گرچه گوشی آیفون 5C از نظر سختافزار عملا گوشی مناسبی است، اما به گمانم کاهش قیمت آن نمیتواند (در این حدی که اپل اعمال کرده است) یک کاربر علاقهمند را وادار کند که چیزهای زیر را تحمل کند:
– گوشی با بدنه پلاستیکی (هر چند به قول اپل پلاستیکی که ارزانقیمت نمینماید!)
– گوشیای سنگینتر (132 گرم در مقابل 112 گرم)
– گوشیای ضخمیمتر (8.97 میلیمتر در مقایسهبا 7.6 میلیمتر)
– گوشیای بدون پردازنده 64 بیتی A7 و بدون پردازنده M7
– گوشیای بدون اسکنر اثر انگشت
– گوشیای بدون فلش دوتایی و بدون پیکسلهای بزرگتر 1.5 میکرونی
همینها ما را به این شک و تردید روبرو میکنند که اصلا آیفون 5C فروش چندانی داشته باشد یا نه.
بگذریم از این عکس که در آن کیس آیفون 5C با دمپایی پلاستیکی مقایسه شده است! ما گرچه آیفون 5C را در دست نگرفتهایم، اما ظاهرش چندان راضیمان نمیکند، هر چند اپل گفته است پلاستیک آن حس و حال ارزانقیمت بودن ندارد و هیچ درز و شکافی هم ندارد!
حالا بیاییم و آیفون 5S را با سه پرجمدار دیگر اندرویدی مقایسه کنیم که بعضی از آنها تازه معرفی شدهاند:
و حتی با گلکسی نوت 3 مقایسهاش کنیم:
و با پرچمدارانی سامسونگ و اچ تی سی و لومیا مقایسهاش کنیم:
همان طور که از جدول بالا برمیآید اگر معیار را اندازه صفحه نمایش، وضوح دوربین یا وضوح صفحه نمایش یا حتی هستههای پردازشگر قرار بدهیم، آیفون 5S بازنده است، در مقابل از لحاظ وزن و ابعاد، استفاده از فناوریهایی مثل حسگر اثر انگشت یا پردازشگر اختصاصی حرکتی M7 این آیفون است که برنده است.
این نوشتهها را هم بخوانید
به شخصه من از اپل به عنوان یک شرکت پیشرو انتظار داشتم چیزی فراتر از این عرضه کند، الان بعد از چندین سال کاملا مشخص شده است که شرکت هایی همچون سامسونگ و سونی توانسته اند این شرکت بزرگ را با چال جدی ای مواجه کنند.
قیمت هاشم اعلام شد آیفون 5c نسخه 32 گیگ با آیفون 5s نسخه 16 گیگ یه قیمته!!!
خوب این هم از اپل، یک ویژگی اپل که همیشه همراهش بوده و هست که البته عامل اصلی آن نوع طرز فکر جابز بوده و حتی کمی در میراث خواران او دیده میشود. این ویزگی به طرز عرضه فناوری بوده خوب ماکروسافت هم تلفهای هوشمند و هم تبلت را قبل از اپل داشت اما اپل اون رو متحول کرد، البته راجع به این مطلب صد ها مقاله و کتاب نشر پیدا کرده
اما وقتی به تکنولوژی های جدید ایفون نگاه میشه معنایی درک صحیح از تکنولوزی دیده میشه.
نه مثل سایر شرکت ها تنها افزایش تعداد پیکسل و اندازه صفحه،افزایش عمر باتری، کاهش وزن و صدها مورد دیگر که البته این یک ایجاد تقضا ست و باید این افزایش و کاهش ها ایجاد شود.بحث کپی ساسونگ (و سایر برند ها) و گوگل مد نظرم نیست،
خب البته فقدان تفکر جابز کاملا محسوس، که فکر کنم گوگل بیشترین سود را از این فقدان برده و میبرد.
البته سامسونگ هم که کماکان مشغول افزایش رم،پیکسل، باتری و چیپ اینولوپ ترکر و از این دست خلاقیت ها برای دوستدارن خودش و اندروید هست، خب طرز فکر ساسونگ شبیه کارتون که به همه چیز میشه یک گلکسی وصل کرد یا …
البته امید وارم با پررنگ شدن نقش ماکروسافت در این حوضه شاهد تغییرات اساسی ترباشیم.
خب شاید مدیرفوت شده اپل میتوانست ابزار پوشیندنی هم مانند تلفن و تبلت متحول کند.
اپل ِجابز بدون شک بهترین شرکت دنیا هست اما نه در زمینه تکنولوژی، در زمینه تبلیغات و استراتژی های مارکتینگ. و البته بعد اپل ِ جانی آیو جزو بهترین شرکت های دنیاست در زمینه طراحی صنعتی.
لطفا اینا رو به تکنولوژی ربط ندید، من خیلی قبل از فن بوی های امروزی اپل رو ستایش میکردم به خاطر مبحثی به نام “احساس محصول” ولی اینکه اپل رو خدای فناوری بدونید و فکر کنید همه دنیا داره از اون تقلید میکنه سخت در اشتباهید.
نمونه واضح این صحبت آی او اس هفت با اقتباس های زیاد از اندروید و ویندوز فون. در این باب مطلب زیاد هست که فرصت پرداخت به اون اینجا نیست.
قدرت اپل در بازاریابی هست که میتونه شما رو متقاعد کنه محصولش رو بخری و با خریدن محصولش احساس ارزشمندی کنی.
بحث و جدل برسر چیه دوست من من نظر این بود شما جور دیگر فکر میکنی نظرت خودت رو مستقل بده نه درجواب من
شما احساس ارزشمندی هنگام خرید داری من نه من احساس رفع نیاز
شما شرکت دیگری جز اپل خدا میدانی من نه فقط با دید رفع نیازبه شرکت ها مینگرم
شما کپی کاری دوست نداری من برام رفع نیازمهم است نه اولین
شما اپل بهترین شرکت تبلغاتی میدونی من نه شرکت رفع نیاز
من استفاده درست و به جای تکنولوژی به اپل نسبت میدم چون اگر اینطور نبود کالای دیگری که این امکان داشت انتخاب میکردم حالا شما آزادی
قدرت اپل نشان دادن نیاز شماست خوب برای این باید تبلیغ کرد،شناخت بدون تبلیغ ممکن نیست.
سایر شرکتها هم همان طور که در سایر حوضه ها از اپل تقلید کردن از این بخش هم کپی کنند من چه کاره باشم که سد معبر کنم
بخشی نیاز ها من با اندوید برخی با سایر سیستم ها
خوب زیاد هم برام شرکت مهم نیست دوست من امتحانش هم مجانی شما هرگوشی ارزشمند اپلی یا بی ارزش غیر اپلی را به من بدهی با کمال میل میپذیرم
من نزدیک هشت ماه میشه که 5 رو خریدم. کنفرانس دیشب اپل به لحاظ نوع تبلیغات 5s و نحوه نمایش اون ترغیبم کردم ماه بعد از چین بخرمش. اما این دو مدل رو مقایسه فنی که میکنم و با توجه به استفاده ای که از گوشی دارم، باعث میشه علاقه ای به خرید مدل بالاتر نداشته باشم. کاربری من با گوشی بیشتر اینترنتی و اپلیکیشن ها کاربردی برای بانکها و گزارشات و سینک شدن اونها با PC و لپ تاپم هستش. گرافیک بالا و 64 بیتی بودن رو اصلاً در خور ارتقا به مدل بالاتر نمیبینم.
ویژگی هایی 5 نسبت به مدل های قبلی داشت و من رو ترغیب به خریدنش کرد تقریباً توی مدل فعلی هست:
– نمایشگر بزرگ (و البته کافی)
– رتینا بودن
– دوربین 8 مگاپیکسلی
– کیفیت ساخت
و از همه مهتر سیستم عامل iOS
نمیدونم چرا همش از اپل انتظار شگفتی و شاید معجزه دارم.
اپل مثل مرسدس بنز میمونه. حالا شما میخواید مرسدس بنز سی کلاس رو با هیوندای جنسیس مقایسه کنید. قطعا از نظر امکانات جنسیس بالاتره. اما این کجا و آن کجا. امکانات سخت افزاری آیفون در کنار نرم افزارش معنی پیدا میکنه و این دو تا در کنار هم قدرتشون از خیلی از گوشیهای دیگه بالاتره. شما شاید با پولی که برای آیفون میدی بتونی دو تا گوشی سامسونگ یا سونی بخری. ولی دیگه آیفون نداری.
دوست من مثال ماورایی زدید؟
کجای جنسیس امکانات بیشتری از مرسدس بنز داره؟! جنسیس رو با مرسدس S کلاس 10 سال پبش باید مقایسه کرد (اونم از لحاظ امکانات فقط) که فکر میکنم همونم کم میاره.
در دنیای صنعت حودروسازی این گفته مشهور هست، که اگر میخوای ببینی در دهه ی آینده چه امکانات و گجت هایی تو خودروهای عادی برای عموم خواهد بود، به مرسدس زمان خودت نگاه کن.
بهتر مثال مع الفارغ نزنیم، اپل اپل هست، نه مرسدس بنز و نه بوئینگ و نه…
خب…؟ آیفون نداشته باشی! مگه آیفون داشتن باعث بالا تر رفتن فهم و فرهنگ میشه؟ یا ارزش های معنوی به دنبال داره!؟
البته! متاسفانه من میفهمم منظورت چیه
مردم تا میبینن آیفون دستته فکر میکنن دکترای فیزیک کوانتوم داری (یا بساز بفروشی؟)
سلام جناب دکتر مجیدی٬
من اتفاقا فکر میکنم راهی که پرچمدارای آندرویدی میرند اشتباه هستش. بیشتر از سختافراز٬ کاربری گوشی مهم است. به نظرم آیفون ۵s برگ برنده عالی خواهد بود و مسیرش هممسیر با موتو x و خانواده نکسوس خواهد بود. واقعا داشتن کیفیت ویدیو ۱۰۸۰ یا دوربین ۲۰ یا ۴۰ مگاپیکسلی نمیتونه دلیل بر به دردبخوری گوشی باشه. چیزی که گوشی رو محبوب بازار میکنه٬ راحتی و روانی استفاده و هوشمندی ذاتی گوشی هست که اپل این رو عالی داره انجام میده تو ۵s و توی ۵ این رو نکرد.
برای ایفون ۵c هم باید عرض کنم٬ فکر میکنم قرار هست که شکاف نبود مدلهای قدیمیتر آیفون رو پر کنه٬ وقتی دیگه آیفون ۴ و ۵ تولید نمیشه٬ گوشی باید تولید بشه با پورت جدید اپل و توانایی ماندن در بازار برای چند سال آینده.
در مورد باز فکر کردن کاملا با شما موافقم. من در سه سال اخیر از آیفون ۴٬ گلکسی s۲ و لومیا ۶۲۰ استفاده کردم. در حال حاضر به نظرم بهترین انتخاب لومیای نوکیا هست. قیمتی عالی٬ تعداد اپلیکیشن کافی و کیفیت ساخت عالی نوکیا. من لومیا ۶۲۰ رو ۲۰۰ دلار خریدم و خیلی راحت کاری رو که یه اندروید مثل Galaxy express $320)یا آیفون اس۴ (۴۵۰ دلار) را برای من انجام میده.
با توجه به استراتژی اپل فکر نمی کنم iPhone 5C گوشی ارزانی در نظر گرفته شده باشه.
حتما این مقاله را هم بخوانید. http://goo.gl/ZVkq61
البته اپل همیشه روی کاغذ بازنده بوده اما در کارکرد و کاربردپذیری خیلی قبولش دارم واقعا حس راحتی به کاربر میده شاید اپل روی کاغذ بازنده باشه ولی باز اپل در میزان حفظ کاربران و راضی نگه داشتن آنها موفق بوده در حالیکه آندروید نمیتونه زیاد کاربرهاش و راضی نگه داره یکی از دلایل قوی بودن اپل اینه کسی که باهاش کار میکنه حاضر نیست به گوشی و سیستم عاملی دیگه سوئیچ کنه در حالیکه آندروید اینطوری نیست و خیلی از کاربرهای خودش و از دست داده اپل در حفظ کاربران موفق تر هست
اپل گوشی هاشو در جهت افزایش کارایی در گیم و بازی های سه بعدی پیش می بره و سامسونگ در جهت تقویت قلم و تبلت هاش معلومه که داره درست پیش می ره و کار فرهنگی می کنه و کی داره بیراهه میره ! حرفی نیست که سامسونگ از کپی کردن بعضی نوآوری های اپل شروع کرد، اما اپل 5s نشون داد که خود اپل هم انگار فهمیده که گیم یا بازی واقعی رو به رقیباش باخته…
من که یک پزشک نیستم، برای من همون GLX مثلا تولید ایران هم کفایت میکنه. مهندس زراعت و اصلاح نباتات
کلا از اپل ناامید شدیم . مصرف کننده درپی پرداخت هزینه کمتر و امکانات سخت افزاری بهتره که مشخصا آیفون ۵S بازنده هست.
رقابت دیگه واقعا خیلی سنگین شده بین تولید کننده ها طوریکه اپل دیگه کم آورده !
به نظر من کوچک پنداشتن سنسور اثر انگشتى که اپل استفاده کرده به دور از انصافه. بزرگتر شدن صفحه نمایش و مگاپیکسل بیشتر دروبین که بیشتر جنبه تبلیغاتى داره تا عملى براى شخص من اهمیتى و یا ارزشى نداره… نمیدونم با سنسور تشخیص اثر انگشت لپ تاپ ها کار کردین یا نه؟ اگر کار کرده باشین احتمالا با من هم عقیده هستین که بدون اغراق این سنسور و پروسه پردازش و تشخیص اثر انگشت در آیفون یک شاهکاره، شاید یک انقلاب! تشخیص آنى اثر انگشت در هر زاویه اى که باشه!! ارسال اثر انگشت تشخیص و کد گذارى شده و مطابقت اون با صاحب دیوایس و ارسال دستور به سیستم عامل برای آنلاک کردن و ورود به صفحه اصلى! تمام اینها در یک چشم به هم زدن!! علاوه بر این هیچکس نمیتونه منکر بالا بودن ضریب امنیتى تشخیص اثر انگشت نسبت به روشهاى متداول لاک کردن دیوایس بشه!
از همه اینها مهمتر اپل ما رو از به خاطر سپردن و نگهدارى رمز ورود دهها و صد هاسایت داره بى نیاز میکنه. درسته شروعش با اپ استوره ولى کم کم تمام سایتها از این روش براى authentication استفاده خواهند کرد. چى از این بهتر و مطمئن تر که براى ورود مثلا به نت بانکتون به جاى رمز از اثر انگشت خودتون استفاده کنید. رمزى که همیشه ترس از دیده شدن، هک شدن، فراموش کردن و …. داریم.
برعکس شما فکر نمی کنم که سنسور تشخیص اثر انگشت در ایفون نه یک انقلاب به شمار می اید و نه یک شاهکار! اگر نگاهی به موبایل Motorola ATRIX محصول سال 2010 بیاندازید کاملا مشخص میشود اپل چیز جدیدی را رو نکرده است. در همین گوشی اندرویدی محصول سه سال قبل موتورالا، تشخیص اثر انگشت و انلاک کردن موبایل به صورت آنی و بدون هیچ تاخیری از طریق دکمه پاور انجام می شود چیزی که شما به ان میگویید شاهکار و انقلاب! اپل چیز جدیدی را در ایفون ارائه نکرده است تنها از تکنولوژی موجود در گوشی خود بهره برده و با تبلیغات وسیع آنرا برای مشتریانش شاهکار و انقلاب جلوه میدهد.
بله اگر با این دید به مسائل نگاه کنیم خب مایکروسافت هم چندین سال پیش تر از معرفی آیپد تبلت رو به بازار عرضه کرده بود! ولی یک محصول رو وقتی میشه انقلابی و شاهکار تلقی کرد که با یک ایده پردازی عالی و جسورانه، مدیریت سخت افزار و اینترفیس درست که صرفا با شناخت خوب بازار و از همه مهمتر قابل استفاده بودن اون ابزار یا تکنولوژی که فقط جنبه تبلیغاتی نداشته باشه، امکان پذیره. کما اینکه من متوجه نمیشم سنسوری که درست مثل نمونه های لپ تاپ برای تشخیص باید انگشت رو روش کشید چه شباهتی به سنسوری طراحی شده اپل داره؟!
اگر اینجوری است که شما می گویید پس اگر شرکتهای دیگر هم همین سنسور تشخیص انگشت را بهبود دهند و موجب پیشرفتش شوند به تعبیر شما ، تمام این شرکتها دائما در حال انقلاب کردن هستند! البته انقلاب کردن هم همیشه چیز خوبی نیست چون ممکن است کلاه گشادی بر سر مردم گذاشته شود :)))
نه دوست عزیز این نوآورى هاى مربوط به اپل تعبیر من نیست، اتفاقى است که افتاده و در خبرها درج شده و من صرفا تکرارش کردم. و اضافه کنم که بله این بار رو اشتباه نکردین دقیقا تکنولوژى هر لحظه در حال منقلب شدنه و باید منتظر انقلابى نو بود :)
دکتر، نوت 3 دوربینش برای فیلم برداری سه حالت مختلف داره (نه دو تا)
فیلم برداری 4K در 30pfs
فیلم برداری FHD در 60pfs
فیلم برداری HD در 120pfs
که نسبت به آیفون 5S برتری محسوس داره.
ولی اگر از چنگ اعداد و ارقام اغوا کننده بیرون بیایم، من شخصا Moto X رو به همه ترجیح میدم. Moto X در نبرد اعداد بزرگتر شرکت نکرد.
Moto X سخت افزاری کافی داره و تمرکزش بر روی حس انسانی هست.
به نظر من حرف جانی آیو “تکنولوژی زمانی در اوج قدرت هست که در پس زمینه محو میشه” که در معرفی آیفون جدید گفت در مورد آیفون صادق نیست و در مورد Moto X صحت داره.
تجربه انسانی تر با گوشی.
آقای مجیدی، من تقریباً مطمئن هستم که حسگر اثر انگشت هم جزو برنامه های NSA برای داشتن بانک وسیعی از fingerprint های مردم دنیاست. قبلاً هم اپل و دیگر شرکت ها ادعا میکردند که اطلاعات خصوصی کابرانشان را به دولت ها نمی دهند که بعد دیدیم حقیقت ماجرا را. الآن هم مسئولان NSA در صدد تکمیل پایگاه داده ی خودشون هستند و اگه به اسلایدهایی که چند وقت پیش منتشر شد و استیو جابز مرحوم را همان «برادر بزرگتر» میخواند مراجعه کنید، دقیقاً متوجه میشوید که یکی از برنامه های NSA دقیقاً همین افزایش نفوذ گجت ها در زندگی مردم، به منظور جاسوسی از آنهاست.
این نظر شخصی من است ما یا باید در یک خانه ایزوله و… (که فکر نکنم وجود داشته باشد باشیم
یا اینکه برای احتیاط هم شده فایلهای خود را با نرم افزار های رمزگذاری و … امن کنیم و به انها نگاه امن کنیم یعنی وقتی به شما میگویند این اطلاعات در گوشی شما ذخیره و همنجا تبدیل به رمز میشه در ذهن خود بگی بله (البته این ساده لوحی بزرگی یه اما چاره کجاست؟؟؟) خب شما از این فن آوری استفاده نکن و از هیچ فناوری دیگر اما حتی در خانه خود هم بدون استفاده از فناوری بدون هیچ وسیله دیجتال باز امکان شنود و حتی پیگری فیزیکی شما هست بهتر به مقالات گوش زمین و چشم شب یک نگاه بندازی گوش زمین حتی در زمان ساخت قادر به تشخیص صدای کیبورد شما و به صورت مضحکی صدای حشرات در اتاق شما را داشته جدا از اینکه کجای این کره خاکی باشی و با وجود بک دور ها حتی اگر چشم شب نتواند شما را تشخیص دهد دوربین های مداربسته اماکن مختلف شما را رصد کرده و خیال بردار نوزاد تا بزرگتر را راحت میکنند.
اثر انگشت دیجتالی سالهاست داره رصذ میشه اما کمی ناقص بوده و حالا برای راحتی من و شما از شیوه مضحک تشخیص چهره و نیز کامل تر شدن بانک اطلاعاتی دوستان این امکان فراهم شده پس بنابر این اگر این اطلاعات مورد نیاز سازمان امنیت است باید با کمال میل حتی اثر انگشتان پای خود را به انها هدیه دهیم چون بانک اثر انگشت مردم اپلی خطری جدید برای امنیت محسوب میشود.یا که نه
پس بهتر با زبان خوش این اطلاعات به او بدهیم یا بعد ها مشخص شود این فناوری سالها به صورت مخفی بوده و ما بارها وبارها پسورد خورد را وارد می کردیم و فکر میکردیم دوستان را از داشتن این گوهر جدید محروم کرده ایم.بعد ادوارد دوم به ما بگوید … ها کجا کارید انها اثر … شما رو هم دارند.
انتخاب با خود دوستان است
بعد از گذشت این سه سالی که به بحث گوشی های هوشمند علاقه مند شدم… این بحث ها که کی برنده و بازنده هست دیگه جذابیتشو برام از دست داد. من فقط چیزی که مطمئن هستم در موردش اینه که اونایی که محصولات اپل رو استفاده میکنن عاشق اپل هستن. حتی اگر این معشوق یک بیوه ی پیر و چروکیده باشه با کمال میل پول و وقت و عشقشونو خرجش میکنن! مهم نیست که چقدر پدر عروس (اپل محترم در نقش پدر عروس) این وسط ازشون باج میگیره بابت این عشق
یک نکته جالب! پردازنده ها 32 بیتی معرفی شدند! آیا باید انتظار پردازنده های 64 بیتی رو در موبایل داشته باشیم؟! آیا اپل برای بار اول این کار رو خواهد کرد؟ اصلاً سی پی یوی 64 بیتی چه مزیتی برای یک اسمارتفون خواهد داشت؟!
گوشی فوق العاعده ای هست بنده یک ماه دارم استفاده می کنم