برای نخستین بار در وب فارسی: حضور «صفر و یک» در نمایشگاه بین‌المللی محصولات مصرفی CES 2014 و پوشش خبری این رویداد در «یک پزشک»

اگر از دوست‌داران فناوری باشید، به گمانم حتما با نمایشگاه بین‌المللی محصولات مصرفی یا CES که ژانویه هر سال در لاس وِگاس برگزار می‌شود، آشنا هستید، رویدادی چند روزه که در آن انبوهی از فناوری‌های و گجت‌ها معرفی می‌شوند.

معتبرترین شرکت‌ها از سراسر دنیا، به همراه انبوهی از کارشناسان و خبرنگاران حوزه فناوری هر ساله منتظر این رویداد می‌مانند.

گرچه حضور در نمایشگاه CES برای عموم مردم آزاد نیست، اما محصولاتی که در نمایشگاه معرفی می‌شوند، در واقع پیش‌نمایشی از چیزهایی هستند که همه مردم دنیا را در طول سال، شگفت‌زده خواهند کرد. در عرض 4 روز در نمایشگاه، شرکت و برندهای بزرگ، در این نمایشگاه آینده دنیای فناوری را می‌سازند.

با برنامه ویدئوی «صفر و یک» یک پزشک حتما آشنا هستید، برنامه‌ای که با ابتکار و تلاش دوست خوبم حسین سهندرام پا گرفت و مخاطب خاص خود را پیدا کرد.

12-13-2013 6-11-33 PM

چند ماه پیش، حسین با من تماس گرفت و گفت که این ایده را دارد که برای اولین بار «صفر و یک»، از نزدیک و به صورت ویدئویی این رویداد مهم فناوری را پوشش بدهد.

راستش بعضی از کارها، چون قبلا تجربه نشده‌اند، به نظر خیلی دشوار و دور از دسترس می‌آیند، به هر حال من ذوق‌زده، اما نامطمئن این پیشنهاد خوب را قبول کردم.

خوشبختانه حسین سهندرام، موضوع را دنبال کرد، برنامه‌ریزی کرد و علیرغم نبود پشتیبان خاص و یا کسی که بتواند تجربیاتش را در مورد پوشش یک همایش بزرگ به او انتقال دهد، یک تنه سعی کرد از پس دشواری‌ها برآید، ویزا اخذ کند، بدون بودجه خرج سفر را جور کند، حالا هم مدتی است که در پی گرفتن اسپانسر است و در این امر موفقیت‌های خوبی کسب کرده است.

12-13-2013 6-11-00 PM

برای حسین سهندرام آرزوی موفقیت می‌کنیم، امیدواریم با سلامت از سفر بازگردد و خورجینی پر از عکس، ویدئو و تجربیات و خاطرات برای ما به ارمغان بیاورد.


اما چرا در شرایطی که می‌شود CES را با مرور اخبار سایت‌های معتبر فناوری دنبال کرد، «صفر و یک» در صدد هست، از دید این رویداد را پوشش بدهد؟!

شما می‌توانید با مرور نقدهای یک گجت در پنج – شش سایت معتبر از زیر و بم و نقاط ضعف و قوت آن مطلع شوید و گجت را با رقیبانش مقایسه کنید، اما تجربه نشان داده است که هیچ چیز جای کاربری مستقیم گجت را نمی‌گیرد. همیشه شما با دیدن یک گجت از نزدیک و در دست گرفتنش چیزهایی را می‌بینید که چشمان دیگر ندیده‌اند و بازتاب نداده‌اند.

در مورد CES هم همین طور است، ما دوست داریم که متناسب با نیازها و سؤالاتی که در ذهن یک مخاطب ایرانی شکل می‌گیرد، رویداد را پوشش بدهیم. دوست داریم به زویایی سرک بکشیم که شاید از دید یک وب‌سایت خارجی، چیزهای حاشیه‌ای هستند.

و مهم‌تر از آن به سبک پست‌های «یک پزشک»، فرهنگ و کاربردهایی از یک نمایشگاه محصولات مصرفی بیرون بکشیم که به کار ما بیایند، چیزهایی که معمولا در وب‌سایت‌های خارجی پوشش داده نمی‌شوند.

ما دوست داریم، آن شوق و ذوق، آن حس و حال شیدایی برای دانش را پوشش بدهیم، ما علاقه داریم که ببینیم با این گجت‌ها چطور می‌توانیم تبدیل شهروند بهتری برای ایران عزیزمان و آدم بهتری برای جامعه خود بشویم و چطور می‌توانیم با آنها ذهنی خلاق‌تر و روحیه‌ای بشاش‌تر داشته باشیم.

چون دست آخر چیزی که از گجت‌ها به یادگار می‌ماند، آن فرهنگ، اخبار و اطلاعاتی است که کسب کرده‌ایم، یا آن کتاب‌هایی است که با یک تبلت خوانده‌ایم و یا آن نزدیک و قرابتی که با لایه‌های مختلف مردم از طریق آنها پیدا کرده‌ایم.

اگر جز این بود، «یک پزشک» و «صفر و یک»، علاقه خاصی به بازتاب دادن میزان رم، پیکسل‌های صفحه نمایش، انحنای OLEDها یا توان پردازشی گجت‌ها ندارند. چرا که اینها همه عدد هستند و ما در پی «عدد» نیستیم، بلکه دنبال آن «حال» هستیم!

12-13-2013 6-43-54 PM

در پایان باید بنویسم که صفر و یک، از پیشنهادها شما و نیز احیانا پیشنهاد اسپانسرینگ شما استقبال می‌کند. اگر پیشنهادی داشتید با ما تماس بگیرید.

در صورت تمایل شما می‌توانید صفر و یک را در اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی توییتر و فیس‌بوک هم دنبال کنید. این هم کانال برنامه «صفر و یک» در یوتیوب.


آنچه از نمایشگاه CES سال 2014 انتظار داریم

مساحت نمایشگاه یک میلیون و 920 هزار فوت مربع است، انتظار می‌رود بیش از 20 هزار محصول تازه معرفی شوند و بیش از 152 هزار نفر در این رویداد شرکت کنند. از این عده حدود 3200 نفر اعضای شرکت‌ها هستند و بیش از 6300 نفر هم خبرنگارهای رسانه‌های کاغذی، تلویزیونی و اینترنتی. بیش از 150 کشور دنیا در این نمایشگاه نماینده دارند.

می‌شود گل کردن محصولات زیادی را پیشبینی کرد:

– تلویزیون‌های 4K خمیده یا احیانا تلویزیون‌های سه‌بعدی بدون نیاز به عینک

– فناوری‌های نوین چاپ سه‌بعدی

– اولترابوک‌هایی که به پردازنده هاسول می‌نازند!

– انواع فناوری‌های پوشیدنی از ساعت‌های هوشمند گرفته تا عینک‌ها

– دستگاه‌های پخش جاری محتوا روی تلویزیون‌ها

– موبایل‌های عجیب با صفحات نمایش خمیده

– درخشش شرکت‌های چینی و تایوانی

12-11-2013 6-11-43 PM


تاریخچه CES

شاید فکر کنید که این نمایشگاه رویدادی با قدمتی حداکثر 10 ساله باشد، اما جالب است بدانید که نخستین بار CES در سال 1967 برگزار شد، در آن زمان CES یک نمایشگاه مستقل نبود و در شهر نیویورک به عنوان یک بخش فرعی نمایشگاه موسیقی شیکاگو برگزار می‌شد، اما بعد از مدتی CES هویتی مستقل یافت و مختص معرفی محصولات مصرفی شد.

بین سال‌های 1978 تا 1994، نمایشگاه CES رویدادی بود که 2 بار در سال برگزار می‌شد: یک بار در ژانویه در لاس وگاس و یک بار هم در شیکاگو در ماه ژوئن، به این دو نمایشگاه نمایشگاه‌های زمستانه و تابستانه محصولات الکترونیک می‌گفتند.

بین سال‌های 1995 تا 1997، نمایشگاه تابستانه به تدریج اعتبار خود را از دست داد، تا اینکه از سال 1998، نمایشگاه سالانه شد و قرار شد که ژانویه هر سال در لاس وگاس برگزار شود.


محصولات و لحظه‌های تاریخی CES در گذر زمان

همیشه مرور چیزهایی که قبلا داشته‌ایم، محصولات و فناوری‌هایی که زمانی شگفت‌زده‌مان می‌کردند و حالا دیگر جایگاهی در زندگی‌مان ندارند، می‌تواند جالب باشد. مرور این محصولات و فناوری‌ها، گاهی مثل مطالعه تاریخ می مانند، چیزی شبیه ظهور و سقوط امپراتوری‌ها!

سال 1967

نخستین سال CES که همان طور که پیشتر گفتم در نیویورک برگزار شده بود، در این نمایشگاه شرکت‌های حضور داشتند که از جمله آنها می‌توان با ال جی، موتورولا و فیلیپس اشاره کرد.

1967

سال 1969

تلویزیون‌های سبک 900 گرمی 1.5 اینچی پاناسونیک و هدفون استریو در این نمایشگاه جلب نظر می‌کردند.

1969 2

سال 1970

ضبط ویدئویی روی نوارهای کاست

سال 1971

پخش ویدئوی VCR سونی مدل U-Matic بسیار جلب توجه کرد.

1971

سال 1972

در این نمایشگاه 40 هزار نفر شرکت کردند، که دو برابر بیشتر از سال پیش بود. 300 شرکت هم در نمایشگاه شرکت کردند.

سال 1974

پخش‌کننده دیسک‌های لیزری. هیچ فکر می‌کردید سابقه این پخش‌کننده‌ه به سال 1974 برگردد؟ پس بعید نیست فناوری‌های عجیب و غریب امروز در یک دهه بعد، یک چیز معمول در زندگی ما شوند.

1979

سال 1981

دوربین فیلمبرداری پرتابل

1982

سال 1990

فناوری صدای دیجیتال

سال 1991

فناوری پخش تعاملی از روی دیسک‌های فشرده

سال 1993

مینی‌دیسک

سال 1994

سیستم ماهواره‌ای دیجیتال

1995

سال 1996

DVD

سال 1998

تلویزیون‌های با وضوح بالا یا همان HDTVها

سال 1999

ضبط برنامه‌های تلویزیونی روی هار دیسک (دستگاه‌های PVR)

سال 2000

رادیوی دیجیتال

سال 2001

تلویزیون پلاسما و ایکس باکس

سال 2002

سرور رسانه‌ای خانگی

سال 2003

دیسک بلو ری، رادیوی HD

2003

سال 2005

در سالی که تلویزیون IP معرفی شد، بیل گیتس هنگام معرفی ویندوز مدیا سنتر شرمنده شد، چون حین توضیحاتش «صفحه آبی مرگ» ظاهر شد! در همین سال بود که سامسونگ یک تلویزیون پلاسمای 102 اینچی معرفی کرد.

سال 2006

سرویس‌های محتوای دیجیتال، نقطه عطف این نمایشگاه بودند. در سخنرانی بیل‌گیتس، تلویزیون‌های HD نقطه تمرکز بودند.

در همین نمایشگاه بود که جنگ بین بلو ری و DVDهای HD نمود پیدا کرد. فیلیپس در این سال یک نمایشگر قابل انعطاف معرفی کرد که می‌توانست یک عکس را چند ماه بدون مصرف برق، نمایش بدهد.

150 هزار نفر در نمایشگاه شرکت کردند و این نمایشگاه با مساحتی حدود 1.67 فوت مربع، تبدیل به بزرگ‌ترین نمایشگاه محصولات الکترونیک در آمریکا شد.

سال 2008

در سالی که تلویزیون OLED محور اصلی نمایشگاه بودند، بیل گیتس اعلام کرد که دیگر از کارهای روزانه‌اش در مایکروسافت کناره خواهد گرفت، تلویزیون 150 اینچی پاناسونیک تعجب همه را برانگیخت.

سال 2009

تلویزیون‌های سه‌بعدی

سال 2010

تبلت‌ها، نت‌بوک‌ها و وسایل اندرویدی

سال 2011

در این نمایشگاه کینکت معرفی شد و باز هم تبلت‌ها در محور توجه بودند، نسخه هانی کام اندروید توجه زیادی را به خود جلب کرد.

سال 2012

در این سال مایکروسافت از CES خداحافظی کرد، 153 هزار نفر در این رویداد شرکت کردند. اینل پردازنده آیوی بریج را معرفی کرد. اولترابوک‌ها، تلویزیون‌های OLED سه‌بعدی، تبلت‌های اندروید 4.0 مشتاقان زیادی دراین نمایشگاه داشتند.

سال 2013

تلویزیون با وضوح بالای اولترا، OLEDهای خمیده، فناوری خودروهای بی‌راننده مورد توجه حضار قرار گرفتند.

 the-history-of-ces_502910b19w04c6_w1500


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

15 دیدگاه

  1. سعی کنید خیلی پیشرفت نکنید

    میترسم …

    همین دور همی شما یه چی بفرماینن و ما یه چی بگیم … راضی ایم!

    1. البته که با این اوضاع کاملا حق با شماست !

      جای دوستان دیگر هم که در عرضه اطلاع رسانی فن آوری روز دنیا هم بودند این روز ها واقعا احساس می شود.

      همگی امیدواریم که جناب آقای مجیدی و دوستان همکارشان همیشه در صحت و سلامت کامل باشند.

  2. تبریک عرض می کنم آقای دکتر، واقعا میتوان گفت یک پیشرو در آگاهی رسانی فن آوری روز دنیا هستید مخصوصا برای ایرانی ها، همچنین از دوستتان هم بسیار قدردان هستم.

  3. کاش توی کشور ما هم نمایشگاه هایی در حد این نمایشگاه ها برگذار می شد تا ما میتونستیم از نزدیک شاهد امر باشیم.

  4. فکر میکنم زمانش رسیده تا یک پزشک از یک وبلاگ سرگرمی که برای اوقات فراقت مطالب جالب و خواندنی میذاره ، تبدیل به ” رسانه ی یک پزشک ” بشه. مقالات شما در نوع خودش بسیار خلاقانه و تحسین برانگیزه. خیلی دوست دارم که فعالیت تون جنبه ی جدی تری به خودش بگیره. امیدوارم همیشه موفق باشین.

  5. وای عالیه دکتر، من تلاش های بی دریغ شما و حسین سهندرام عزیز رو واقعا تحسین می کنم و امیدوارم که تو این کار موفق باشین. ممنون

  6. به نوعی احساس می کنم نمایشگاه ها به مانند گذشته جذاب نیستند حتی ces! شاید به دلیل نبود محصولات انقلابیه یا عدم تحولات چشمگیر تکنولوژی های موجود. حتی ۳ سالی میشه دیگه به الکامپ وطنی فکر هم نمیکنم !
    در هر صورت امیدوارم صفر و یک با دست پر برگرده.

  7. خبر بسیار خوشحال کننده ای است که با این شور و شوق به دنبال ایده های جدید هستید.
    مطمئنم گزارش های هیجان انگیزی را با نگاه ایرانی از این نمایشگاه خواهیم دید و خواند و شنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]