پاسخ علمی به سؤالی که خیلی کودکانه به نظر می‌رسد: چرا پاهای هشت‌پاها به هم گره نمی‌خورند؟!

4

هشت‌پاها، 8 پا و به عبارت صحیح‌تر «بازو» دارند که روی آنها صفحات چسبنده‌ای قرار دارند که از طریق آنها می‌توانند به هر چیزی بچسبند، اما سؤالی کودکانه و شاید احمقانه‌ای که به نظر می‌رسد، این است که چرا در طبیعت -و نه در انیمیشن‌ها- ما هشت‌پایی را ندیده‌ایم که پاهایش به هم گره خورده باشند.

جالب است بدانید که به تازگی نتیجه یک تحقیق در مجله Current Biology منتشر شده است که به همین سؤال پاسخ می‌دهد.

5-24-2014 10-28-12 AM

دو سوم کل اعصاب هشت‌پاها در مغزش قرار ندارند، بلکه در بازوهای این جانداران هستند. این اعصاب اجازه می‌دهند که هشت‌پاها بتوانند به سرعت شکل، رنگ و بافت بازوهایشان را تغییر بدهند و از طریق صفحات چسبنده به چیزهای مختلف بچسبند و مزه‌شان کنند.

هشت‌پا یک شبکه عصبی در سراسر بدنش دارد که توسط مغز کنترل می‌شود.

وقتی صفحات چسبنده بازوهای هشت‌پا با چیزی تمایش برقرار می‌کنند، رفلکس «موضعی» اتفاق می‌افتد که باعث اتصال می‌شود. در طبیعت وحشی قطع شدن بازوهای هشت‌پاها خیلی زیاد اتفاق می‌افتد، جالب است بدانید که حتی در صورت قطع شدن این بازوها، آنها توانایی حرکت و گرفتن اشیا را به مدت تقریبا یک ساعت حفظ می‌کنند!

محققانی که روی بازوهای قطع شده هشت‌پاها کار می‌کردند، متوجه شدند که صفحات چسبنده یک بازو، هیچ گاه به خود همان بازو یا یک بازوی دیگر که با پوست پوشیده شده باشد، نمی‌چسبند.

اما اگر پوست بازوی هشت‌پا برداشته شود، صفحات چسبنده می‌توانند به همان بازو یا بازوی دیگر متصل شوند.

در مرحله دیگر، محققان یک ظرف آزمایش را طوری با پوست هشت‌پا پوشاندند که نیمی از آن پوشیده و نیم دیگر برهنه بود. ضمن تحقیق پژوهشگران متوجه شدند که اگر یک بازوی هشت‌پا را به ظرف آزمایش نزدیک کنیم، بازو به قسمتی از ظرف آزمایش که با پوست پوشیده شده، نمی‌چسبد و از آن اجتناب می‌کند.

هشت‌پاها موجوداتی هستند که جانداران همنوع خود را هم می‌خورند، وقتی که یک بازوی قطع شده در جوار یک هشت‌پای سالم قرار گرفت، محققان متوجه شدند که آنها در مواردی با آنها مثل غذا رفتار می‌کنند و در موارد دیگر اصلا با آن تماس برقرار نمی‌کنند یک سر آن را در دهان می‌گذارند.

همه موارد بالا پیشنهادکننده این مطلب هستند که نوعی مکانیسم شنایی خود در هشت‌پاها وجود دارد که از تماس صفحات چسبنده به پوست خود هشت‌پا جلوگیری می‌کند. البته رفتار بعضی از هشت‌پاها نشان می‌دهد که مغز هشت‌پا می‌تواند بر این فرایند رفلکس موضعی غلبه کند.

نتایج این تحقیق می‌تواند به دانشمندان علم روباتیک در ساختن روبات‌های با فرایندهای حرکتی پیچیده‌تر کمک کند: در حال حاضر برای حرکت هر جزء حرکتی یک روبات باید محاسبات پیچیده‌ای در پردازشگرها صورت بگیرد. حالا هر چقدر روبات انگشت‌ها و بازوهای بیشتری داشته باشد، محاسبات پیچیده‌تر می‌شوند. تحقیق جدید دانشمندان را به فکر انداخته است که شاید بشود با ساده کردن فرایند، با تعبیه کردن مکانیسم تشخیصی در هر جزء حرکتی روبات‌ها، به موفقیت رسید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

به نظرتان کدام شغل‌ها بیش از آنچه که لایقشان است، درآمد دارند؟!

بسته به فرهنگ هر کشور و شرایط سیاسی و اقتصادی هر ناحیه پاسخ به این سوال هم متغییر است.اما چرا ما برخی‌ها را از این نظر همیشه در رادار خود داریم و بعضی‌ها را نه.واقعیت این است که برخی اصلا چراغ خاموش حرکت می‌کنند و در رادار ما نیستند…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

عملیات گانرساید: حمله نروژ به تاسیسات آب سنگین نازی‌ها که آنها را از بمب اتمی محروم کرد

سرهنگ ارتش سلطنتی نروژ، لیف ترونستاد، پس از تحویل کپسول‌های انتحاری، به سربازانش اطلاع داد: «نمی‌توانم به شما بگویم که چرا این مأموریت اینقدر مهم است، اما اگر موفق شوید، برای صد سال در خاطره نروژ زنده خواهد ماند.»با این حال، این…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. دابل می گوید

    هشت پا ها یکی گونه های باهوش بین حیوانات حساب میشن – شاید در حد دلفین ها و طوطی ها

  2. شیما می گوید

    وقتی عنوان رو خوندم، با خودم گفتم اصلا چرا باید گره بخورند؟!
    و بعدش تازه متوجه صفحات چسبنده شدم!

    جالب بود، ممنون 🙂

  3. آزاد می گوید

    هر قدر بیشتر در مورد توانایی های دیگر حیوانات مطلب می خوانم بیشتر ایمان می آورم که این خلیفگی زمین و اشرفیت مخلوقات چه توهم احمقانه و خودخواهانه ایست که تا سال ها به آن «دچارمان » کرده بودند! امان از ما دوپا ها!

    1. خلیفه می گوید

      به نظم در مورد توانایی‌ها خودت که خلیفه‌یی چیزی نمی‌دانی. امان از توهم و خودخواهی. من عرف نفسه فقد عرف ربه …

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.