خورشید در بطری: راه‌حل‌های ساده و ارزان برای مشکلات پیچیده

13

تأمین روشنایی کارگاه‌های کوچک و منازل در کشورهای توسعه‌نیافته و فقیر در طول روز، معضل کوچکی نیست.

همین هزینه که به نظر چندان زیاد نمی‌آید، از عهده بسیاری از شهروندان این کشورها برنمی‌آید.

به نظر منطقی می‌آید که معماری اماکن طوری صورت بگیرد که در طول روز کمترین نیاز به روشنایی مصنوعی باشد، اما عملا امکان تغییرات گسترده در همه خانه‌ها و کارگاه‌ها وجود ندارد.

از سوی دیگر باید به مسئله آلودگی محیط زیست برای تأمین نیروی الکتریسیته هم توجه کنیم. یک لامپ 50 واتی اگر در هر شبانه‌روز 14 ساعت روشن بماند، سالانه به میزان 200 کیلوگرم دی اکسید کربن برای تأمین نیروی برق همین لامپ راهی جو می‌شود. این عدد را اگر در تعداد کل لامپ‌هایی که در طول روز روشن می‌مانند، ضرب کنید، عددی نجومی به دست می‌آید.


اما یک مکانیک ساده برزیلی به نام آلفردو موسر، راهی ساده و ارزان برای تأمین روشنایی پیدا کرده است:

کافی است که شما سوراخ‌هایی در سقف ایجاد کنید، طوری که یک بطری پلاستیکی معمولی نوشابه بتواند در آن تعبیه کرد.

بعد بطری را پر از آب می‌کنید و کمی ماده سفیدکننده به آن اضافه می‌کنید تا به مرور زمان آب بطری نگندد و آلگ در آن تشکیل نشود.

کمی از قسمت سر بطری را بیرون سقف باید بگذارید.

6-29-2014 10-33-06 AM

حالا این بطری، نور خورشید را از خود به میزان قابل قبولی عبور می‌دهد و روشنایی محل نظر شما را تأمین می‌کند. میزان نوری که هر یک از این بطری‌ها به داخل می‌آورد، بستگی به شدت تابش نور خورشید دارد، ولی عموما به اندازه یک لامپ 40 تا 60 واتی است.

6-29-2014 10-32-24 AM

6-29-2014 10-30-59 AM

6-29-2014 10-30-00 AM


خوشبختانه از این ایده استقبال بسیار زیادی شده است، طوری که 140 هزار خانه، تنها در کشور فیلیپین که یک چهارم مردمش زیر خط قفر هستند، مجهز به همین لامپ‌های خورشیدی شده‌اند.

15 کشور دیگر از هند تا بنگلادش و از تانزانیا تا آرژانتین و فیجی می‌کوشند که بیشتر از این روشنایی طبیعی استفاده کنند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

پرتره‌های بیماران از بیمارستان روان‌پزشکی بدنامی در بریتانیا در قرن نوزدهم

‌ این عکس‌ها چهره بیمارانی را نشان میدهد که در بیمارستان سلطنتی بیتلم در لندن - که یکی از بدنام‌ترین بیمارستان روانپزشکی بریتانیا در قرن نوزدهم به شمار می‌رفت- تحت درمان قرار گرفتند.عکاسی به نام هنری هیرینگ از تعداد زیادی از بیماران…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار، نقاشی‌های خود را ارتقا می‌دهد

در حالی که بسیاری از هنرمندان از هوش مصنوعی فرار می‌کنند، هنرمند دیجیتالی به نام Cy Teh از امکانات خلاقانه آن استقبال کرده . او با آمیختن نقاشی‌های دیجیتال خود با هوش مصنوعی، آثار هنری ترکیبی بی نظیری خلق می‌کند که هنر او را به سطح جدیدی…

10 عکس بسیار زیبا از درخت – انتخاب شده از عکاسان خلاق

درخت‌ها زندگی‌بخش زمین و مایه زیبایی آن هستند. انسان‌ها هزاران سال است که آنها بهره می‌برند و تا توانسته‌اند پهنه زمین برخوردار از زیبایی‌شان را کمتر و کمتر کرده‌اند. درختان متنوع با شکل و آرایش متفاوت ریشه، تنه، شاخه‌ها و برگ‌ها، چشم‌نواز…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
13 نظرات
  1. علیرضا می گوید

    واقعا ایده خوبیه ولی به نظرم توی عکس دومی یه خورده مبالغه شده

  2. فرشاد می گوید

    واقعاً ایده خوبیه فقط یک مشکل کوچیک داره و اون کم کردن مقاومت سقف و سخت بودن آب‌بندی دور بطری هست.

    بی‌ربط: این پست ناخودآگاه منو یاد لامپ کم‌مصرف انداخت که با شعار پایین آوردن هزینه وارد شد، ولی در عمل میبینیم که هزینه تعویض خود لامپ با توجه به عمر مفیدش، برای مصرف کننده از هزینه برق مصرفی لامپ رشته‌ای بیشتره. و فقط فشار رو از روی حکومت‌ها برمیداره و میندازه رو دوش مشتری!

  3. امیر حسین می گوید

    سلام.بارون بیاد چه اتفاقی میفته.میدونم توی کشورهای جنوب شرق بارون زیادی میاد؟

  4. هنردوست می گوید

    بسیار پست زیبایی بود. لطفا پست‌های مشابه بیشتر بگذارین. زندگی خلاقانه‌تر و هوشمندانه‌تر و پایدارتر کمی بیشتر تبلیغ بشه 🙂

  5. مهدي می گوید

    هرچندکمتر میتوان به اعتبار مطالب یک پزشک شک کرد ولی چون لینک خبر رو ندادی دکتر عزیز باید بگم مدتی پیش در مورد این ابتکار خوندم که کارایی گفته شده رو نداره و تا حدودی در عکسها دستکاری شده! که در دو عکس آخر همین پست هم تفاوت فاحشی دیده میشه.به نظر نمیرسه آب به تنهایی کافی باشه !
    ولی خب چون عملا امتحانش نکردم ، به ایده اش به عنوان راهگشا احترام میذارم.

    1. حمید می گوید

      به نظر منم کارایی فوق العاده نمی تونه داشته باشه ولی ایده جالبیه و اگر روش کار بشه شاید بتونه سر منشا ایده های دیگری باشه 🙂

  6. اتی می گوید

    یک سال پیش تو یکه سایتی که نو اوری و خلاقیت ها معرفی مرد دیدمش…خیلی دیر گذاشتید

  7. سیدامین می گوید

    این روش تو معماری سنتی خیلی از مناطق ایران استفاده میکرد. فکر کنم بیشتر استفادش هم توی بازارهای سرپوشیده بود. ولی به جای پلاستیک از شیشه‌های منحنی کوچک استفاده میکردند. مثل این میموند که کلی استکان کوچیک تو سقف باشه.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنونم از کامنت شما. کاش عکسی هم برای کامنت شما پیدا می‌کردم.

      1. مهدي می گوید

        به این نوع نور گیرهای سقفی در معماری سنتی ایران “گُلجام” میگفتن.سقف حمام گنجعلی خان کرمان نمونه خوبیه واسه مثال دوستمون. ولی اون ماجراش فرق میکنه و خبری از آب نیست!

    2. سيد محمد می گوید

      در شهرهای سنتی و معماری ایرانی، برای روشنی حمام ها از شیشه های مات استفاده می کردند، اما بازارها بدون پوشش خاصی تنها حفره هایی در سقف بازار بوجود می اوردند و از این باریکه نور بازار روشن می شد در شهرهای اقلیم گرم و خشک مانند اصفهان، یزد و کرمان از این روش استفاده می شد

  8. علی می گوید

    درباره آب بندی دور بطری، قاعدتا با موادی مثل چسب سیلیکون یا حتی قیر میشه به خوبی مشکل رو حل کرد.
    درباره کم شدن مقاومت سقف هم، توجه کنید که معمولا سقف کارگاهها، انباری ها و خانه های فقیرنشین، در حالت عادی هم مقاومت چندانی ندارند!
    به عنوان مثال در تصاویر همین مقاله، ورقه فلزی و سیمانی موج دار، چوب و پوشال دیده می شود. فکر نمی کنم وجود چند سوراخ کوچک مشکل خیلی جدی برای مقاومت ایجاد کند.

  9. بهار می گوید

    یاد یکی دیگر از پست های یک پزشک درباره مکانیکی که چیز جدیدی به جای فورسبس در کمک به زایمان بوجود آورده افتادم .
    یک ابتکار خلاقانه و کوچک که احتمالا یک مهندس برق به آن میخندید .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5