ناسا عکسی شگفتانگیز از لبخند خورشید گرفت، اما همین لبخند «گاهی» میتواند برای زمین مشکلزا باشد!
امروز، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا، عکسی از خورشید خندان گرفت! ناسا در توییتر مینویسد، این لکههای تیره روی خورشید که در نور فرابنفش دیده میشوند، به عنوان سوراخهای تاجی coronal holes شناخته میشوند و مناطقی هستند که بادهای سریع خورشیدی به فضا فوران میکنند.
تلسکوپ ماهواره ای SDO ناسا هر 12 ثانیه از خورشید در 10 طول موج مختلف نور فرابنفش عکس میگیرد.
جرقهها و شرارههای خورشید در اتمسفر بیرونی، ذرات بارداری را منتشر میکنند که میتوانند با رسیدن به زمین، طوفان های ژئومغناطیسی ایجاد کنند که تهدیدی برای عملکرد ماهوارههای در حال گردش در مدار زمین است.
در واقع ما باز شاهد پاریدولیا، هستیم. پدیدهای که در آن ذهن تمایل دارد از الگوهای بیربط، شکل یک چهره را تصور کند.
اما این چهره خندان در واقع خطری را برای زمین ایجاد می کند و فقط اولین تماس بادهای خورشیدی شفقهای قطبی ممکن است در 28 اکتبر ایجاد کنند.
خطرات برخورد بادهای خورشیدی به مگنتوسفر زمین شامل آسیب به شبکههای رادیویی و اختلالات GPS است.
خورشید در حال حاضر در یک چرخه فعالیت زیاد است و می تواند به طوفان خورشیدی کلاس G5 برسد که حداکثر فعالیت آن است. در آن صورت، ماهوارههای مدار پایین زمین ممکن است در اثر گرما و تشعشعات شدید طوفان خورشیدی از بین بروند و رادیو موج کوتاه، GPS، شبکه تلفن همراه و اتصال اینترنت همگی به شدت مختل شوند.
ماهواره DSCOVR طوفان های خورشیدی و فعالیت خورشید را در به صورت زنده و بیدرنگ ردیابی میکند. اطلاعات پس از بازیابی دادهها، توسط رایانه های موجود در مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی پردازش میشود و ذرات خورشیدی از نظر دما، سرعت، چگالی، درجه جهتگیری و فرکانس اندازه گیری میشوند.