بعد از جنجال درز عکس‌های مشاهیر، این بار بعضی از عکس‌های کاربران عادی در Snapchat به بیرون درز کرده است

هنوز مدت زیادی از هک شدن آی‌کلاد مشاهیری مثل جنیفر لارنس نگذشته است که بحران جدید در اینترنت شکل گرفته است. این مسئله در مورد مشاهیر نیست، بلکه در مورد کاربران عادی سرویس  Snapchat  است.

اسنپ‌چت البته در ایران شهرت اپلکیشن‌هایی مثل وایبر را ندارد، اما در میان کاربران غربی و مخصوصا نوجوان‌های خیلی محبوب است.

با این اپلکیشن می‌شود عکس‌هایی را فرستاد و دریافت کرد که بعد از مدتی، به صورت خودکار حذف می‌شوند، طوری که گیرنده عکس نمی‌تواند آنها را دوباره ببیند.

و البته گرچه کاربران اسنپ‌چت به خاطر این مسئله احساس یک امنیت نسبی را می‌کنند، بدیهی است که با کار ساده‌ای مثل اسکرین‌شات گرفتن از صفحه موبایل یا تبلت می‌شود، عکس‌ها را کپی کرد.

در این میان البته اپلیکیشن‌هایی هم نوشته شده‌اند که کار اصلی‌شان ذخیره‌سازی همین عکس‌های اسنپ‌چت است. خود مقامات و مسئولان اسنپ‌چت این اپ‌ها را تأیید نمی‌کنند و همیشه اپ استور اپل و گوگل پلی را کنترل می‌کنند تا جلوی این اپ‌ها را بگیرند.

اما به تازگی یک عضو ناشناس فوروم 4chan ادعا کرده است که به هک کردن یکی از این اپ‌های جانبی، توانسته است به دیتابیس عظیمی از عکس‌ها و ویدئوهای اسنپ‌چت دسترسی پیدا کند.

خبر بدتر اینکه که این عکس و ویدئوها برچسب نام کاربری اعضای اسنپ‌چت را هم خورده‌اند و بنابراین با انتشار این دیتابیس بزرگ، به زودی احتمال دارد که هزاران نفر از کاربران اسنپ‌چت با مشکل مواجه شوند.

10-11-2014 11-23-32 AM

در حالی که ابتدا گمان می‌رفت که Snapsave هک شده باشد، مشخص شده است که استی هک شده در واقع SnapSaved بوده است.

این SnapSaved به صورت یک سرویس وبی یا وب کلاینت برای مرور عکس‌های اسنپ‌چت عمل می‌کرد. متأسفانه همه عکس‌هایی که کاربران بعد از ورود به SnapSaved مشاهده می‌کردند، در سرورهای این سایت ذخیره می‌شدند و برچسب نام کاربری شخص را هم می‌خوردند.

SnapSaved  فعلا فعال نیست. اما انتظار می‌رود که به زودی تعداد زیادی عکس جنجالی در اینترنت منتشر شوند.

متأسفانه چنان که افتد و دانی، محتوای بخش زیادی از این عکس‌های مناسب نیست و از آنجا که به کاربران نوجوان مربوط می‌شود، حساسیت‌های زیادی برخواهد انگیخت.


نتیجه‌ای که از این خبر تازه می‌گیریم، همانی است که قبلا در «یک پزشک» در چند نوبت برایتان نوشته بودیم:

همیشه در محیط اینترنت و شبکه‌های اجتماعی چنان عمل کنید که گویی در میان همه دوستان و خانواده و اعضای محیط کار، هستید!

می‌دانم که تصور اینکه هیچ حریم خصوصی، حتی در اینترنت هم وجود ندارد، برایتان سخت است و عمل به چنین کاری برایتان دشوار است. اما واقعا غیرمنطقی است که تصور کنید، سرویس‌های حتی به ظاهر معتبر و مشهور اینترنتی، هک‌نشدنی هستند.

حتی اگر به خاطر رمزنگاری خوب یک اپلکیشن پیامرسانی، احساس ایمنی می‌کنید و تصور می‌کنید که حرف‌ها و پیام‌های شما قابل رصد نیستند، کافی است که به خود آیید و تصور کنید که چه می‌شود اگر یکی از اعضای گروهی که در آن به سر می‌برید، ماه‌ها بعد، پس از مشکل پیدا کردن با شما، با اسکرین شات‌هایی از سخنان شتاب‌آلود شما، تهدیدتان نکند!

منبع

4 دیدگاه

  1. قابل توجه خیلیها که با خونه خاله اشتباه گرفتند
    بعضی ها انگار چهار دیواری اختیاری را عملی کردند …

  2. وقتی به انتهای مطلب رسیدم بی اختیار این قطعه شعر محمد اومد جلوی چشمم :

    جهان جای نا امنی شده است پسرم/دوست پسرم
    جهان جای نا امنی شده است دخترم/دوست دخترم
    فقط به بی خطری عکسها و پوستر فوتبالیست های معروف میشود اعتماد کرد
    و عاشقشان شد
    و روی دیوارهای اتاق چسباند
    فقط عکس ها بی خطرند

    اگر خطرناک نباشند!

    م.لطفی

  3. مردم ایراد دارن که به این چیز ها اهمیت میدن
    اگر کسی اهمیت نده ، نه خبر گذازی دنبالش میره، نه ترافیکی برای سایت هایی که نمایش دهنده اون ها هستند، و نه لذتی برای اون هکر که بی شباهت به قاتل ذنجیره ای نیست.

    همه از توجه لذت میبرن، بیاید به کسانی که لایق این توجه نیستند، توجه نکنیم.

  4. در اصل فلسفه وجود نرم‌افزارهای پیام‌رسان رایگان همینه. این شرکت‌ها اطلاعات کاربرها رو ذخیره میکنند که در مواقع خاص در صورت نیاز سرویس‌های جاسوسی (همه کشورها. نه فقط اونهایی که اسمشون بد یا خوب در رفته!) اونها رو بفروشند. وگرنه همه میدونیم هزینه‌های پهنای باند و سرور برای چنین منظوری واقعن کمرشکن هست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]