سایت خوبی که به پدر و مادرها، در انتخاب اپلیکیشن‌های مناسب برای کودکانشان کمک می‌کند

در ایران، به صورت متناقض ما نخست شاهد ورود سریع فناوری هستیم، بعد مدتی می‌گذرد و ناگاه متوجه می‌شویم که فرهنگ استفاده از فناوری، همراه فناوری شکل نگرفته است، اصولا کسی به این فکر نبوده است که استفاده از هر چیزی فرهنگ و خردمندی خاص خودش را هم طلب می‌کند.

در یک چرخه باطل همیشه چنین چیزی در تاریخ ایران تکرار شده است، از ورود خودرو به ایران گرفته تا اینترنت و گجت‌ها.

اما در شرایطی که جوان‌ها و بالغین ما، بیشترین استفاده‌ای که از اینترنت می‌کنند وقت‌گذرانی و استفاده بی‌هدف از شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های چت است، به عنوان والدین یا مسئولان یک مؤسسه آموزشی پیش‌دبستانی یا دبستان، وظیفه سنگینی بر دوش شما نهاده شده است و باید بتوانید متعهدانه عمل کند.

متأسفانه طبق حرف پراکنده‌ای که به گوشمان می‌خورد، مدت‌هاست که کودکان ایرانی استفاده درستی از گجت‌های خود نمی‌کنند و متأسفانه باید بگوییم گاه چیزهایی را روی صفحه نمایش خود می‌بینند، که نباید…

و این در شرایطی است که غربی‌ها، وقتی پای کودکانشان در میان باشد، بسیار سخت‌گیرانه و با وسواس شدید عمل می‌‌کنند.

هیچ متوجه شده‌‌اید که مثلا در آی‌تونز، حتی برای دانلود اپلیکیشن‌هایی، مثل اپلیکیشن‌های خبرخوان، اخطار سن داده می‌شود؟! یعنی آستانه وسواس برای کودکان آنقدر بالاست که این بیم و نگرانی وجود دارد که حتی با یک اپلیکیشن خبرخوان که کامل اپلیکیشن معصومی به نظر می‌رسد، کودکی در زیر سن قانونی به محتوایی نامناسب برای او دسترسی پیدا کند.

در ایران به صورت متناقضی، هرگونه حق انتخاب از بالغین سلب می‌شود و صحبت از احراز هویت و «کنترل» هوشمند می‌شود، اما در مقابل هیچ کار ارزشمند فرهنگی نظام‌مندی در مورد کودکان صورت نمی‌گیرد.

البته من شخصا اعتفاد دارم که کنترل نباید از بالا از پایین صورت بگیرد، بلکه خود پدرها و مادرها، NGOها و توسعه‌دهندگان اپ‌ها و مارکت‌های ایرانی باید دست به دست بدهند و سیستم مناسبی برای توسعه اپلیکیشن‌های مناسب برای کودکان، افزایش آگاهی و دانش آنها با فناوری مدرن و نیز کنترلی نرم -و نه قهرآمیز- با آنها فراهم کنند.


همه اینها مقدمه‌ای شد برای معرفی یک سایت که می‌تواند الگویی برای همه ما باشد:

سایت Moms With Apps

330 توسعه‌دهنده در این سایت گرد هم جمع شده‌اند، تا اپلیکیشن‌های مناسب برای کودکان را به سادگی و دقت هر چه تمام‌تر معرفی کنند.

1-5-2015 5-14-29 PM

کودک 4 ساله‌ای دارید و می‌خواهید یک اپلیکیشن مناسب برای او پیدا کنید تا شکل‌ها را بشناسد؟ می‌خواهید رنگ‌ها را به آموزش بدهید یا مهارت‌های زندگی را؟

کودکتان نوجوان شده و می‌خواهید یک اپلیکیشن در مورد تاریخ یا موسیقی را برایش نصب کنید؟

همه چیز به راحتی در سایت Moms With Apps انجام می‌شود.

حتی والدین و اولیاء مدرسه می‌توانند روی چیزهای جزئی‌تر هم تمرکز کنند:

– می‌توانند اپلیکیشن‌هایی را انتخاب کنند که بعد از نصب نیازی به اتصال اینترنتی برای کارکرد نداشته باشند.

– می‌توانند اپلیکیشن‌های را انتخاب کنند که نیاز به اتصال به شبکه‌های اجتماعی نداشته باشد یا آگهی‌ای در آن نمایش داده نشود.

– می‌توانند اپلیکیشن مناسب برای پلتفرم گجت خود را انتخاب کنند: iOS، اندروید یا ویندوز فون.

3 دیدگاه

  1. سلام.
    قابل ستایش است این تلاش برای ایجاد رغبت برای ارزشها.
    به نظر من آموزش وظیفه هر نخبه ای است.

  2. والدین ایرانی در این خصوص به دودسته تقسیم می شوند:والدین ناآگاه و آگاه،که متأسفانه دسته ی اول تعدادشان بسی بیشتر از دسته ی دوم می باشد.بهترین راه برای همه گیر کردن اموری از این دست،مراجع دولتی ست که صد البته با دانش افراد متخصص و کاربلد این راه هموارتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]