اوضاع فروش موسیقی وخیم است؛ سیدی مُرد و آیتونز نیز در حال احتضار است!

فکر کنم همهی ما مردن و کمکم به فراموشی سپردن سیدیهای موسیقی را باور داریم. در سال گذشته فقط 141 میلیون سیدی موسیقی در امریکا به فروش رفته است. این تعداد کمی بیشتر از تعداد بلیطهای دو فیلم پر فروش سالهای 2014 و 2013 (Guardians و Iron Man 3) است. این مقایسه به خوبی وضعیت این دو صنعت را نشان میدهد. بنابراین واژه «مرده» برای صنعت موسیقی دیجیتال چندان هم نامانوس و غریب نیست. فقط اوضاع فروش سیدی وخیم نیست؛ سرویس آیتونز اپل نیز در سراشیبی و تنزل فروش قرار دارد و 13 درصد نسبت به سال قبل کاهش فروش داشته است.
تقریباً یک دهه قبل صنعت رکورد موسیقی با سیدی و سرویسهای فروش ترکهای موسیقی مانند آیتونز نابود شد و اکنون همین سیدی و آیتونز دستخوش تحولات و تغییرات و انقلابهای دیگری شدهاند و حال و روز خوبی ندارند. اما چه چیزی سیدی و آیتونز را به زمین میزند؟ جواب ساده است: استریم و سرویسهای آنلاینی مانند SoundCloud، Spotify، Pandora، iHeartRadio و البته بلاگهای موسیقی. موسسه نیلسن طی گزارشی به بررسی وضعیت فروش موسیقی در سالهای 2014 و 2013 پرداخته است. در سال 2014، فروش موسیقی در فروشگاههای زنجیرهای 20 درصد افت داشته است. همین وضعیت برای فروش آلبومهای جدید رخ داده و با کاهش فروش 14 درصدی روبرو شدند. فروش آنلاین آهنگهای جدید نیز 10.3 درصد افت داشته است.
در این میان دو چیز افزایش فروش داشتند: استریمینگ موسیقی و آلبومهای Vinyl. شاید فروش موسیقیهای آنلاین از طریق استریم را راحت قبول کنیم اما فروش موسیقی Vinyl چطور؟ سالها بود که صفحههای گرامافونی فراموش شده بودند اما همانند یک بچه ققنوس از میان خاکسترها سربرآورده و دوباره در آسمان موسیقی به پرواز درآمدهاند. فقط در سال 2014 نزدیک به نه میلیون و دویست هزار LP به فروش رفته است. رشدی 51 درصدی نسبت به سال 2013. این نوع از موسیقی حتی از استریم ویدیو نیز رشد سریعتری را تجربه میکند. شاید نه میلیون زیاد به نظر نرسد ولی این اندازه هست که دربارهاش صحبت کنیم و جدی بگیریم. نه میلیون برابر 3.5 درصد فروش کل موسیقی در سال 2014 امریکا است. فروش سیدی موسیقی تنها 15 برابر فروش آلبومهای Vinyl است. صدای باکیفیت و لذت یک تجربه جدید برخی دلایل استفاده از آلبومهای Vinyl هستند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
اکنون، جریان موسیقی دیجتال در دست YouTube، SoundCloud، Spotify و دیگر سرویسهای آنلاین است. بسیاری از کاربران دوست دارند موسیقی را روی اسمارتفون و تبلت گوش کنند و استریم موسیقی با این دستگاهها چه از نظر سختافزاری و چه از نظر نرمافزاری بسیار سریعتر و راحتتر شده و لذت و تجربه جدیدی به همراه میآورد. وقتی یک آلبوم تنها چند ده هزار فروش دارد اما روی سرویسهای آنلاین استریم موسیقی میلیونها بار اجرا میشود و کاربران گوش میکنند، حقیقتی تلخ و تکاندهنده را باید بپذیریم و آن هم تغییر مدیا در صنعت موسیقی دیجیتال است.
با پیش رفت سریع تکنولوژی و همه گیرتر شدن اینترنت باید منتظر قربانیان بیشتری باشیم..
ممنون خانم کیانی ، اکثر کاربران سراسز جهان موسیقی رو به صورت غیر قانونی دانلود می کنند فقط تعداد کمی هستند که از سرویس هایی نظیر آیتونز خریداری می کنند
البته SoundCloud به نظر من سرویس خوبی هست
ولی چرا تلخ؟ به نظر من تنها روش های عرضه تغییر پیدا کرده و اتفاقا نحوه دسترسی آسان شده. فکر می کنم عرضه به صورت استریم باعث بیشتر شدن استفاده های قانونی و هدایت مردم به این مسیر شده. حق انتخاب مردم بیشتر شده و نیازی نیست برای گوش دادن به یک آهنگ، یک آلبوم خریداری بشه. ممکنه بگین درآمد عرضه موسیقی کم شده ولی من میگم بیشتر شده. من که عضویت اسپاتیفای رو دارم ماهانه 10 دلار میدم و سه ماهه 30 دلار. یعنی با این قیمت من می تونم با این قیمت در طی سه ماه حدود 30 تا آهنگ از آیتیونز برای خودم بخرم ولی در عمل هیچوقت همچین خریدی نداشته ام. یعنی قیمت اسپاتیفای گرون تر از آیتیونز در میاد برای من. ولی در عوض اسپاتیفای باعث شده هر وقت و هر جا خواستم آهنگ مورد نظرم رو پیدا کنم و گوش بدم. به نظر من این تغییر تلخ نیست و اتفاقا مثبت و شیرین هست. در کل به نظر من هر تغییری شیرین هست.
دقیقا! به عنوان یه مثال ساده تو همین یک پزشک خودمون… من ترجیح میدم پادکست هارو آنلاین گوش بدم تا اینکه دانلودش کنم… حالا فکر کن سرعت اینترنت زیاد و حجم نامحدود وپوشش شبکه وایرلس خیلی ببیشتر بود… دیگه کسی نیاز نداره فایل رو روی دیوایسش ذخیره کنه…
و این است دنیای کلود… :)
با توجه به این که Vinyl نام شناخته شده ای نیست، تو پرانتزی چیزی بهتر بود توضیح کوچیک در موردش مینوشتید.
Vinyl همون صفحات گرامافونه؟ اگه بله، پس چرا دیگه از اسم Vinyl استفاده کردید؟
با اجازه…
درسته واینل همون گرامافونه و اغلب با شنیدن نام گرامافون یاد صدای بی کیفیت قدیمی می افتیم. درحالی که امروزه واینل ها بخاطر صدای با کیفیت “آنالوگ” ای که دارند بسیار مورد توجه است. صدای آنالوگ پیوسته و روان است ولی صدای دیجیتال گسسته و منقطع است. همچنین رنج فرکانسهای بیشتری رو ساپورت میکنه.
تغییر مدیا در موسیقی یه حقیقته ولی چرا “تلخ و تکان دهنده”؟ من توی حرکت به سمت “استریم” ضرری نمیبینم.
برای رادیوی اینترنتی علاوه بر iHeartRadio که اشاره کردید
TuneIn Radio رو هم پیشنهاد میکنم.
دوستانی ک موافق رفتن صنعت صدا به سمت کلود و انلاین و دیجیتالیزه شدن! D: بیشتر هستند…
پیشنهاد میکنم حتما حتما حتما حتما این پست رو مطالعه کنند…
http://www.hifi.ir/?p=5175