زنان الهام‌بخش (4): سکینه یعقوبی

4

فرانک مجیدی: خانم سکینه یعقوبی با وجود ساختارهای سنتی روستاهای افغانستان که تبغیض‌های جنسیتی را منجر شده، هنوز از آموزش زنان و دختران ناامید نشده‌است. او به ایجاد برنامه‌های تعاملی برای اموزش زنان و دختران، باور دارد. نهادی که او تأسیس نموده، انستیتوی افغان برای یادگیری، (AIL)، بزرگ‌ترین NGO در افغانستان محسوب می‌شود. این مؤسسه در سال 1996 تأسیس گردیده و تا امروز 335 شعبه‌ی آموزشی را در افغانستان و پاکستان دایر نموده‌است.

رؤیای خانم یعقوبی قابل ستایش است. او آرزوی افغانستانی آزاد و تحصیل‌کرده را دارد که در آن، زنان بتوانند ناقدانه بیاندیشند و برای پرورش فرزندان‌شان داناتر باشند. یکی از آمارهای تکان‌دهنده درباره‌ی افغانستان، این است که این سرزمین، در زمینه‌ی نرخ مرگ و میر نوزادان، در رده‌ی دوم جهان قرار دارد. او می‌داند که جهل و فقدان آموزش، بزرگ‌ترین دردهای افغانستانِ امروز هستند. او تلاش می‌کند که با متمرکز کردن ذهن‌ها و قلب‌های مردم روی موضوع آموزش، این امید را پرورش دهد که آن‌ها فکری به حال و روز خود کنند و مهربانانه‌تر رفتار نمایند. آن‌چه می‌توانیم از خانم یعقوبی بیاموزیم، شاید موارد زیر باشد:

8-27-2015 4-52-34 PM

1- برای ساختن تغییر واقعی، بایستی از جامعه‌ی خودمان شروع کنیم

در جامعه‌ی افغانستان، محدودیت‌ها و بایدها و نبایدهای زیادی وجود دارد تا رفتار یک خانم، «قابل قبول» باشد. مردها باورهای عجیبی در این باره دارند که یک خانم چطور باید رفتار کند. برای بهبود وضعیت زنان در افغانستان از طریق آموزش، سکینه با رهبران جامعه به منظور برنامه‌ریزی، توسعه و پیاده‌سازی تمامیِ پروژه‌ها کار می‌کند و این موضوع، مستلزم آن است که جامعه به این پیشرفت‌ها رضایت دهد و خود، مشارکتی فعال در برنامه‌ها داشته‌باشد. چنین رویکردی، فضای پذیرش و اعتماد را فراهم می‌سازد. این موضوع به‌ویژه در جوامع محافظه‌کار که نیازمند پیاده‌سازی برنامه‌های جدید هستند، اهمیتی به‌سزا می‌یابد.

8-27-2015 4-54-12 PM

2- آماده‌ی یک بازیِ طولانی باشیم

خانم یعقوبی انتظار ندارد که تغییر در جامعه‌ی افغانستان، یک‌شبه اتفاق بیافتد. آموختن به تمام جامعه، نیاز به زمان، تلاش و حمایت از سوی جامعه دارد.

3- ذهن‌های اگاه، تغییر پایدار را ایجاد می‌کنند

سکینه در رؤیاهای‌ش جامعه ی افغانستانِ فردا را چنین می‌بیند: «جایی‌که زنان و مردان با موقعیت‌ها و شانس‌های برابر در آن مشغول به کار می‌شوند، جایی‌که حقوق بشر نقض نمی‌گردد، جایی‌که هماهنگی و عدالت، برای همه وجود دارد.» برای رسیدن به برابری واقعی، بسیار مهم است که افراد تحصیل‌کرده -چه زن و چه مرد- به‌عنوان تهدید برای جامعه‌ی افغانستان پنداشته نشوند، بلکه به‌عنوان افرادی از آن‌ها استفاده شود که می‌توانند وضعیت تمامیِ جامعه را بهبود بخشند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. Arezoo می گوید

    لطفا‌ زنان و دختران الهام بخش ایرانی را هم معرفی کنید…

  2. صدرا می گوید

    چرا انقدر زوم کردین رو زنان افغانستان؟تو ایران هم داریم.تو غرب تو افریقا چین …

  3. فرهاد می گوید

    باعث افتخار است، دست چنین انسانی را باید بوسید که از دل آن همه مشکل از سال 1996 تا الان مشغول فعالیت است. یعنی توی این فاصله کوهی توی افغانستان نماند که در اثر درگیری ها و جنگ اینقدر ثبات داشته که ایشان در تلاش خود داشته اند
    ممنونم خانم مجیدی که در مورد زنانی می نویسید که از نظر زبانی و فرهنگی و دینی در جامعه ای زندگی می کنند که شباهت های زیادی با جامعه ما دارند و می توان از تلاش آنها در محیطی مشابه درس گرفت و به کار بست. الهام بخش هر جا که باشد الهام بخش است، افغانی، تاجیک، ایرانی و آفریقایی و چینی و غیره، خون کسی رنگینتر از بقیه نیست
    آخرین سرخط را باید با طلا نوشت: “ذهن‌های اگاه، تغییر پایدار را ایجاد می‌کنند” “Open minds make lasting change”

    1. سمانه می گوید

      بسیار درست

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.