نسل بعدی «ریکپچا» -فناوری تشخیص باتها از کاربران واقعی انسانی- به صورت نامحسوس عمل خواهد کرد
شما حتما با فناوری تشخیص باتهای اینترنتی از کاربران واقعی آشنا هستید. گوگل اسم ریکپچا ReCAPTCHA را روی فناوریای که خودش در این زمینه داشت، گذاشته بود.
در نسل یک ریکپچا، کاربر مجبور بود آمیزهای اعداد و حروف را که به او نشان داده میشد، وارد کند.
در نگاه اول تایپ این کاراکترها برای کاربران انسانی، نباید دشوار به نظر برسد، اما گاهی این اعداد و ارقام آنقدر درهمریخته و ناواضح بودند که باعث میشدند کاربران فقط در وقت نیاز صد در صد، در جایی ثبتنام کنند یا فرمی را ارسال کنند.
در نسل دوم فناوری ریکپچا، گوگل هوشمندانهتر رفتار کرد. حتما آن باکسهای «من یک روبات نیستم» را دیدهاید. در این شیوه، گوگل میآمد و با محاسبه جایگاه پوینتر ماوس روی صفحه نمایش و مسیر ورودش به باکسی که باید تیک میخورد، متوجه میشد که با یک بات مواجه نیست.
اما در نسل تازهای از ریکپچا که به زودی رونمایی خواهد شد، فرایند تشخیصی، کاملا نامحسوس میشود و در پشتزمینه انجام میشود. به احتمال زیاد این کار با توسعه فناوری نسل دوم ریکپچا صورت میگیرد.
البته در سایتهای ایرانی، مخصوصا کلیه درگاههای پرداخت- هنوز همان کپچاهای کاراکتری مرسوم هستند و ما کاربران تنبل اینترنتی منتظر هستیم که ببینیم عملا چه زمانی از مشقت وارد کردن کپچاها، معاف خواهیم شد!
این نوشتهها را هم بخوانید
واقعا این کپچاهای با تیک من روبات نیستم عالی هستن!!
البته در هر دو حالت نسل اول و نسل دوم، همچنان اگر جاوااسکریپت بسته باشه، نیاز هست که بعد از کلیک روی دگمه “من رو بات نیستم” یک متن جنریت شده طولانی رو در باکس کپی کنین و ارسال کنین! :)))
این خودش یه باگ هستش به نظرم البته خیلی وقته دیگه اون رو نمیبینم در نسل دومی ها