درسنامه و راهنمای خبرخوانی، فیدخوانی و سوژهیابی – قسمت سوم: پیدا کردن فید سایتها
هر سایت برای خودش یک یا چند خروجی فید دارد. برخی از سایتها از فید کامل استفاده میکنند و برخیها هم از فیدناقص. به عبارت دیگر برخی از سایتها متن کامل همه نوشتههای خود را در فید درج میکنند و برخیها هم فقط خلاصه مطالب خود را در فید درج میکنند.
معمولا اگر در منو، فوتر یا سایدبار هر سایت یا وبلاگی بچرخید، به آیکون فید برمیخورید.
البته این روزها برخیها از سایتها، یادشان میرود که آدرس خروجی فید را به صورت واضح، ذکر کنند. اما در این صورت هم ترفندهایی برای پیدا کردن آدرس فید سایتها/ وبلاگها وجود دارد.
حالا کاری که ما باید بکنیم، این سایت که آدرس این خروجیهای فید را بگیریم و به خورد ابزارهای مطالعه فید یا فیدخوانها بدهیم.
مشهورترین و بهترین فیدخوانهای فعلی طبق تجربه من فیدلی و اینوریدر هستند که هر یک خصوصیات و ویژگیهای خاصی دارند.
به گمان من استفاده توأم از هر دو فیدخوان میتواند جالب باشد، اما اگر میخواهید یکی را انتخاب کنید، من اینوریدر را به شما توصیه میکنم.
در پست بعدی، عملا وارد مبحث آموزش کار با فیدلی و اینوریدر میشویم.
مشاهده کل مطالب این درسنامه
این نوشتهها را هم بخوانید
به نظرم این مطلب رو لازمه تکمیل بفرمایید؛
1. در بسیاری از قالبهای سایتهای ایرانی، RSS حذف میشه و در مرورگری مثل فایرفاکس به سادگی قابل کشفه (کلیک راست روی صفحه و دیدن Page Info)
که البته فایرفاکس هم بر اساس متاتگ موجود در Head صفحه چنین تشخیصی میده.
2. بعضی سایتها نه فقط از قسمت دیداری سایت RSS رو حذف میکنن بلکه در Head سایت هم خبری از RSS نیست اما در واقع RSS دارن و پنهانه. اینجور سایتها رو هم با کمک سرویسهای آنلاینی که هست، میشه RSS ی که هست اما ردپاش پاک شده رو پیدا کرد.
سلام. یکی از خبرخوانهایی که من چند ساله استفاده میکنم و بسیار ساده و سبک و راحته، این خبرخوانه که ایرانی هم هست.
https://goo.gl/NsjOrL
قصد تبلیغ ندارم ولی واقعا ازش راضیم. پیشنهاد میکنم این هم امتحان کنید.
سلام
ممنون از درسنامه فوق العاده شما جناب دکتر. من بعد از گوگل ریدر از http://reader.aol.com استفاده می کنم و راضی هستم، گفتم علاوه بر دو ریدری که شما معرفی کردید این رو اضافه کنم شاید برای دوستان مفید باشد.