درسنامه و راهنمای خبرخوانی، فیدخوانی و سوژهیابی – قسمت پنجم: شیوه مشاهده فیدهای اضافه شده به فیدخوانها
فیدها را به صورت دلخواه مشاهده کنید
فیدلی و اینوریدر ممکن است به صورت پیشفرض فیدها را به صورت خلاصه به شما نشان بدهند. مثلا این طوری:
در این صورت باید شما روی هر مطلب کلیک کنید، تا متن کاملاش را بخوانید و بعد دوباره یم مطلب را ببندید و روی مطلب بعدی کلیک کنید تا متن کامل آن را هم بخوانید. اما برای اینکه از همان اول مطالب به صورت پشت سر هم و قطاری به صورت کامل نشان داده شوند، به این صورت که بتوانید با اسکرول کردن، از یکی به دیگری بروید، راه سادهای وجود دارد.
در فیدلی:
با کلیک روی پیکان کوچک کنار نام هر فید، کادری را میبینید:
حالا میتوانید با انتخاب گزینه مشاهده به صورت کامل یا full article view، کاری کنید که از دفعات بعد، هر وقت قصد مطالعه فید مورد نظر را کردید، مطلب به صورت کامل به شما نمایش داده شود.
اما شما بر حسب سلیقه و نیازتان میتوانید مطالب را در نمایش اولیه پیشفرض به صورت کارتی، مجلهای یا نمایش عنوان هم ببینید و بعدا اگر نیاز شد مطلبی را کامل ببینید، با یک کلیک مطلب کامل را ببینید.
در اینوریدر:
در منوی بالا روی آیکون چشم کلیک کنید:
حالا اگر روی expanded view کلیک کنید، مطلب را به صورت کامل میتوانید ببینید.
چه کار کنیم که همیشه مطالب همه فیدها را به صورت پیشفرض به صورت نمایش کامل ببینیم؟
در فیدلی:
در ستون سمت چپ فیدلی روی گزینه more کلیک کنید، با این کار گزینه preferences را خواهید دید.
حالا اگر روی گزینه general کلیک کنید.
با انتخاب full articles میتوانید کاری کنید که فیدلی از این بعد به صورت پیشفرض، هر فید را در حالت نمایش کامل به شما نمایش دهد.
در اینوریدر:
روی علامت چرخ گوشه سمت راست و بالا و بعد preferences کلیک کنید:
حالا طبق عکس زیر گزینههای مربوطه را انتخاب کنید و با انتخاب expanded view کاری کنید که از این به بعد همه فیدها به صورت پیشفرض به صورت کامل به شما نمایش داده شوند:
یک ویژگی خوب اینوریدر: بارگزاری سریع نسخه موبایلی مطالب در مورد فیدهایی که ناقص هستند
همان طور که پیشتر گفتیم برخی از سایتها فید ناقص دارند و طبعا برای ملاحظه مطالب آنها شما مجبور هستید که روی لینک مطالب کلیک کنید و وارد سایت آنها شوید و مطالب را ببینید. اما در اینوریدر، شما میتوانید خیلی سریعتر، نسخه موبایلی یک مطلب را، مشاهده کنید و این طوری در وقت و پهنای باند اینترنتی خود صرفهجویی کنید. (شکل زیر را ببینید.)
دیدن مطالب داغ، لایکشده و دارای کامنت در اینوریدر
طبعا وقتی شما مقدار زیادی فید به اینوریدر اضافه کردید، یکی از مشکلات شما این خواهد بود که در روزهایی که وقتتان کم است، بتوانید مطالب برتر و داغ را ببینید. در این صورت باید به شما مژده بدهیم که اینوریدر میتواند مطالبی که توسط کاربرانش بیشتر لایک شدهاند را در قسمت trending نمایش بدهد. (شکل زیر)
در همین قسمت شما میتوانید سایتهای تازهای، علاوه بر سایتهایی که پیش از این مشترک آنها بودهاید را کشف کنید و مشترک فید آنها شوید.
به طوری که در عکس بالا مشخص است، در زیر قسمت مطالب داغ؛ مطالبی که لایک کردهاید یا کامنت پای آنها گذاشتهاید هم قابل دسترسی هستند.
دیدن تعداد لایکهای یک مطلب در فیدلی
خیلی ساده در زیر عنوان هر نوشته، لایکهای آن مشخص است:
تگ کردن مطالب در فیدلی و اینوریدر
شما بعد از مدتی تعداد خیلی زیادی فید به فیدخوانهای خود اضافه خواهید کرد. هر روز تعداد قابل ملاحظهای از این مطالب را خواهید خواند و تعدادی از آنها را مورد پسندتان واقع شده، برای دسترسی بعدی «ستارهدار« خواهید کرد. (با کلیک بر روزی گزینه مربوطه در زیر هر مطلب.)
فیدلی:
اینوریدر
اما مشکل وقتی ایجاد میشود که در آینده بخواهید یک مطلب خاص را از بین چندصد مطلب ستارهدار شده پیدا کنید!
برای اینکه چنین مشکلی ایجاد نشود، باید یاد بگیرید که مطالب را به صورت موضوعی برچسبگذاری کنید. شما میتوانید برچسبهای مختلفی، ماطبق با نیاز درست کنید، مثلا برچسب مطالب فناوری، برچسب مطالب خیلی مهم، برچسب مطالبی که میخواهم به دوستانم نشان بدهم. وقتی این طوری نوشتهها را برچسبگذاری کنید، پیدا کردن آنها خیلی ساده میشود.
در فیدلی به چنین کاری، اضافه کردن مطلب به یک بورد گفته میشود:
در اینوریدر هم گزینه مربوطه را میتوانید ببینید:
مشاهده کل مطالب این درسنامه
این نوشتهها را هم بخوانید
“دیدن تعداد لایکهای یک مطلب در فیدلی”
این قسمت غلط است، فیدلی امکان لایک کردن ندارد. عددی که نشان داده می شود مربوط به میزان تعداد افرادی است که می خواهند مطلب را در آینده بخوانند. “save for later” با کلید میانبر L.
من هنوز تا آخر مطلب را نخوندم، اما امیدوارم مقایسه بین فیدلی و بقیه فیدخوان های معروف داشته باشید. بعد از گودر من از فیدلی استفاده می کنم. اما همیشه نگران این هستم که شاید جامعه فعال فارسی زبانی نظیر مرحوم گودر وجود داشته باشد که من بی خبرم. اگر می توانید میزان کاربرهای هریک را هم اعلام نمایید.
ضمن تشکر و خسته نباشید بابت این درسنامه
…
چرا اسم و ایمیل و سایت توی کامنت هاتون ذخیره نمیشه که برای هر کامنت مجبور نباشیم دوباره فیلدها رو پر کنیم؟!