عجیب‌ترین مرزهای دنیا

6

1- آرامگاه سلیمان شاه، قسمتی از خاک ترکیه در داخل خاک سوریه:

آرامگاه سلیمان شاه در شمال شهر حلب واقع شده‌است. این آرامگاه با وجودی که در خاک سوریه واقع شده، ولی بر اساس پیمان‌نامه‌هایی که پس از سقوط امپراتوری عثمانی وضع شد، بخشی از قلمروی ترکیه در خاک سوریه محسوب می‌شود.

در این آرامگاه، سلیمان شاه، پدر ارطغرل غازی و پدربزرگ عثمان غازی بنیانگذار سلسله عثمانی دفن شده است.

در سال ۱۹۳۸ ساختمانی بزرگ در آن منطقه بنا گردید و ژاندارمری ترکیه در محل مستقر شد و ارتش ترکیه مسئولیت حفاظت از آرامگاه را بر عهده گرفت.

در سال ۱۹۷۳ دولت سوریه با ساخت سد بر روی دریاچه اسد موجب زیر آب رفتن آرامگاه و روستاهای اطراف گردید. اما دولت سوریه با هماهنگی با ترکیه قبل از بهره‌برداری، ساختمان ژاندارمری و آرامگاه و همچنین روستای کاراکوزک را به محلی امن منتقل کردند.

به دنبال جنگ داخلی در سوریه، در سال 2015، طی یک عملیات نظامی، ارتش ترکیه، بقایای جسد سیلیمان شاه را از بیم نابودی محل در جریان درگیری‌ها به جنوب، جایی در داخل خاک ترکیه در 180 متری مرز منتقل کرد. اما تکریه تصریح می‌کند که جابجایی موقت است.

2- مرز عمان و امارات

به ای نقشه دقت کنید:

اگر خوب دقت کنید، می‌بینید که در داخل امارات، قسمتی کوچکی از عمان کاملا محصور شده است.

اما اگر نقشه بزرگ‌تر را ببینید، بیشتر متعجب می‌شوید!

در داخل همین قسمت کوچک از کشور عمان با سه هزار نفر جمعیت که به کلی در داخل خاک امارات است، یک روستا با 40 ساختمان قرار دارد که این روستا متعلق به امارات است!

این وضعیت خاص، حالت جالبی را ایجاد می‌کند، یعنی شما از این قسمت کوچک خاک امارات اگر بخواهید به خاک اصلی امارات پا بگذارید باید از از دو پست مرزی بگذرید!

در همان نقشه اول هم اگر دقت می‌کردید، می‌دیدید که قسمتی از خاک عمان به کل از خاک اصلی منفک است:

حالا یک وضعیت خاص در اینجا، نقشه زیر را ببینید و تصور کنید شخصی بخواهد این سفر کوتاه را انجام بدهد! او باید از چند پست مرزی بگذرد و چند بار مهر در گذرنامه‌اش بخورد؟!

3- قبرس

خیلی‌ها تصور می‌کنند که نقشه قبرس به همین تر و تمیز است:

بعضی‌ها که مطالعه بیشتری دارند، اخبار را بیشتر دنبال می‌کنند یا اهل سفرند، می‌دانند که قبرس یک قسمت جنوبی به نام جمهور قبرس و یک قسمت شمالی تحت تسلط ترکیه دارد:

اما جالب است بدانید که نقاط کوچکی از قبرس هنوز جوز خاک انگلیس هستند و یک ناحیه حائل تحت تسلط سازمان ملل متحد بین شمال و جنوب هم وجود دارد:

اما اگر دقیق‌تر شویم می‌بنیم که در منطقه تحت تسلط انگیش، قسمت‌های کوچکی هستند که خاک جمهوری قبرس هستند و در منطقه محافظت شده توسط سازمان ملل، هم قطعه کوچکی از منطقه تحت مالکیت ترکیه وجود دارد.

تاریخچه قبرس را می‌توانید در ویکی‌پدیا بخوانید تا آگاهی یابید که تحت چه شرایطی قبرس چنین تقسیم شده است.

4- آسیای میانه

به این نقشه دقت کنید که در آن قسمتی از خاک کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان، نمودار است:

نزدیک‌تر می‌رویم:

همان طور که می‌بینید جزیره‌های از خاک ازبکستان در داخل خاک قرقیزستان محصور هستند.

دو قسمت از خاک تاجیکستان در داخل خاک قرقیزیستان است و یک قسمت‌اش در داخل خاک ازبکستان!

در ضمن در گوشه راست و بالای تصویر هم مشخص است که قسمتی از خاک قرقیزستان در داخل خاک ازبکستان است!

گفته می‌شود که استالین با سکونت دادن فرمایشی اقوام مختلف در مناطقی تازه، مسبب ایجاد چنین وضعیتی بوده است.

اما شاید عجیب‌تر از همه اینها ملاحظه این نقشه باشد:

قسمتی از خاک ازبکستان کاملا داخل خاک قرقیزستان است. اما جالب است که 99 درصد ساکنان این منطقه تاجیک هستند!

5- جزیره Pheasant

در مرز بین فرانسه و اسپانیا، رودی به نام Bidasoa جاری است. در این رود جزیره کوچک هفت هزار متر مربعی به نام Pheasant قرار دارد که طبق توافق هر شش ماه مالکیت‌اش بین فرانسه و اسپانیا، تغییر پیدا می‌کند!

جالب است که هر 6 ماه مراسم تغییر مالکیت به صورت منظم برگزار می‌شود و از سال 1659 که چنین توافقی انجام شد تا حالا 700 بار مالکیت این جزیره، دست به دست شده!

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…

این عکس‌ها را ببینید تا تصدیق کنید که افسوس‌ها (حسادت‌های) اینستاگرامی ما بسیار اوقات درست نیستند!

هر کسی ممکن است طور خاصی از اینستاگرام استفاده کند. یکی صفحات خبری را دنبال می‌کند، دیگری بیشتر صفحات کاری یا سرگرمی را. یکی به اخبار و عادات سلبریتی‌ها علاقه دارد و برخی‌ها هم همه آشنایان و اعضای خانواده و دوستان قدیم و جدید را دنبال…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

عکس‌های قبل و بعد بی‌نظیر تاریخی: بناها و مناظر در گذر زمان

عکس‌های قبل و بعد همیشه علاقه‌مند زیادی دارند. مدتهاست که در اینترنت عکس‌های قبل و بعد افرادی که رژیم لاغری اختیار می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند یا جراحی زیبایی می‌کنند، منتشر می‌شود و محبوبیت زیادی هم دارند.اما در سطحی ژرف‌تر، بیایید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. آرش می گوید

    سلام.

    جاده Saatse Boot هم در نوع خودش جالب می باشد. اگر مقدور بود به متن اضافه بفرمائید. این جاده از استونی گذشته وارد روسیه شده و دوباره وارد استونی می شود. در این جاده کسی اجازه پیاده راه رفتن را ندارد و باید حتما با ماشین یا چارپایان باشند!
    با احترام

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      بله، عجایب چغرافیای سیاسی دنیا خیلی بیشتر از اینهاست. منتها می‌ترسم اگر زیاد به این مطلب متمرکز شود، شبیه شلدون بیگ بنگ تئوری بشوم 🙂

  2. پژمان می گوید

    واقعا مقاله جالبی بود ممنون

  3. به دونه می گوید

    همیشه آتش جنگ آماده شعله ور شدنه، اگه توطئه نیست، پس چیه؟
    همیشه قدرتمندان دوران از این روش برای تسلط به امور استفاده میکنند.
    به قول دائی جان ناپلئون، کار، کار این اینگلیساس 🙂

  4. محمد می گوید

    سلام و درود به خاطر وبسایت فوق العاده شما
    در مورد دلایل چنین تقسیم مرزی بین عمان و عمارات اطلاعی دارید؟

    1. محمد می گوید

      ببخشید امارات!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.