گوگل در حال نهایی کردن خرید بخشی از شرکت HTC: تکرار حس پشیمانی خرید موتورولا یا یک خرید سودآور برای هر دو شرکت؟
سرانجام، شنیدههای قبلی در مورد گوگل و HTC در حال پیوستن به واقعیت هستند و HTC هم حالا تأیید کرده که بخشی از قسمت موبایل این شرکت با قیمت 1.1 میلیارد دلار به گوگل فروخته خواهد شد.
این دو شرکت که پیش از این در مورد گوشیهای پیکسل با هم مشارکت داشتند، بعد از این خرید همکاریای از نوع تازه را تجربه خواهند کرد.
این خرید البته شامل امتیاز استفاده غیراختصاصی گوگل از محصولات فکری این شرکت هم خواهد شد.
البته این خرید باعث نخواهد شد که مثل خریده شدن نوکیا توسط مایکروسافت، فعالیت گوشیسازی HTC متوقف شود و جالب است بدانید که HTC در حال آماده شدن برای رونمایی از پرچمدار بعدی خود است.
خرید شرکت تایوانی HTC دومین خرید بزرگ گوگل محسوب میشود. شش سال پیش، گوگل قسمت موبایل شرکت موتورولا را با قیمت 12.5 میلیارد دلار خرید. انتظار میرفت این خرید بتواند اکوسیستم اندروید را متحول کند.
مثل برخی دیگر از فعالیتهای گوگل، این شرکت ابتدا از این خرید بسیار مسرور بود. در ابتدا تحت نظارت گوگل یک کارخانه موتورولا در آمریکا افتتاح شد و حتی گوشی پرچمدار موتو ایکس به بازار معرفی شد که مشتریهای میتوانستند، سفارش شخصیسازی آن را ارائه بدهند و تحویل بگیرند.
اما در سال 2014 ورق برگشت و گوگل شرکت موتورولا را به لنوو فروخت. تازه قیمت این فروش، خیلی کمتر از آن 12.5 میلیارد دلار کلان بود.
در نهایت حتی برخی از کارشناسان ارزیابی کردند که شاید این خرید تنها برای به چنگ آوردن پتنتهای باارزش موتورولا انجام شده بود. اما به هر حال این خرید اصلا برای گوگل موفقیتآمیز نبود.
بعد از این خرید ناموفق، گوگل برنامه نکسوس خود را با مشارکت با گوشیسازان دیگر، ادامه داد.
به تازگی هم که برنامه تولید سختافزار گوگل به سمت پیکسل، پیکسل XL، گوگل هوم و گوگل وای فای رفته است.
همین HTC پیکسلهای گوگل را در سال 2016 ساخت.
اما خرید HTC از سوی گوگل به این معنی است که گوگل به صورت مستقیم سازندگان گوشیهای اندرویدی را به چالش خواهد کشید و سامسونگ، ال جی و هووای باید نگران باشند.
ضمن اینکه اگر شنیده باشید، گوگل در ابتدای سال میلادی جاری، گوگل یکی از معماران تراشه اپل را خرید و این خرید نشان داد که گوگل در زمینه سختافزار میخواهد کارهای جدی کند.
اما از آن سو اگر به تاریخ HTC بنگریم میبینیم که این شرکت تاریخی غنی و ابتکارهای بسیار خوب در زمینه طراحی داشته، اما گویا همیشه چیزی نامرئی را کم داشته که باعث شده نتواند به موفقیت برسد.
شاید یادتان نیاید که زمانی HTC به خاطر ساخت گوشی ویندوزی مشهور بود و سپس با گوشی Dream که در آمریکا G1 خوانده میشد در سال 2008 مشهور شد. این گوشی شاید نخستین محصول اندرویدی تجاری قابل اعتنا در آن زمان بود.
بعد از آن ما همیشه از HTC شاهد عرضه گوشیهای یا طراحی بدنه نسبتا متفاوت و ابتکارهای خوب بودیم، اما همان طور که اشاره کردیم، مشکلاتی مثلا در زمینه بازاریابی یا نقایصی مثل زمخت بودن برخی گوشیهای یا دستکاریهای غیرمحبوب اندروید باعث میشد که مشتریها در نهایت تمایلی برای خرید انبوه گوشیهای این شرکت نداشته باشند. در این زمینه البته باید در پستی به صورت مشروح صحبت کنیم.
این نوشتهها را هم بخوانید
زمان نکسوس یک و دیزایر اولیه …. قشنگ اچ تی سی چند سر و گردن تو اندروید از همه سر تر بود .
اما خوب هم سامسونگ از اون طرف کمپین های تبلیغاتی چند میلیون دلاری گذاشت و هم کیفیت گوشی های اچ تی سی خراب شد . جوری که زمان اس 3 سامسونگ ، رسما چند سر و گردن از سامسونگ عقب بود … بعدش که سری وان ام7 رو داد تحول عظیمی تو طراحی گوشی ها به وجود آورد … ولی دیگه دیر شده بود و اعتبار اچ تی سی سر گوشی های قبلی اش لطمه دیده بود . سری های بعدی وان ام7 هم که هر کدوم مشکلاتی داشتند . یکی دوربین 4 مگاپیکسلی داشت . یکی اسنپ 810 یکی باطری و دوربین ضعیف …
الان که تو یو11 یک گوشی خوب داده بیرون هم برداشته به تقلید از اپل جک هدفون رو حذف کرده .. یعنی برای یک گوشی عالی و پرفکت یک دلیل قانع کننده برای نخریدن قرار داده …
اچ تی سی چوب سیاست گذاری های عجیب و بعضا اشتباه خودشو خورد.
صد البته که گوشی های خوبیش در میان تبلیغات نجومی سامسونگ و بقیه رقبا نتونست دیده بشه .
امیدوارم این سرمایه گوگل بتونه جان بده به اولین و بهترین سازنده اندروید. شرکتی که زمانی تکنولوژی فرسنگ ها جلو تر از رقبایش داشت. …
شرکتی که گوشی افسانه ای اچ دی 7 رو تو کارنامه اش داره . گوشی یی که میزبان بسیاری از سیستم عامل های عالم بوده ..
شرکتی که قبل از آیفون مفهوم و تجلی گوشی هوشمند بود و بعد از آیفون به کمک پوسته هایی که روی ویندوز میگذاشت بیشتر از خود مایکروسافت به ویندوز کمک کرد . شرکتی که زمانی که اندروید بسیار ابتدایی و خام بود ، پوسته سنس رو براش ساخت و گوگل رو مجاب کرد دستی به طراحی سیستم عاملش بکشه .
شرکتی که تو تاریخ کوتاه موبایل ها و اسمارت فون ها تو این ده پانزده سال .. نقشش بیرنگ و کمرنگ نبود .
البته گوگل از خرید موتورولا هیچ وقت پشیمون نشده و از اول برنامهش همین بود
با اون کار تونست تعهدات سنگینی از سامسونگ و دیگر تولیدکنندگان اندروید بگیره و جلوی پیشروی سامسونگ در دور زدن گوگل (با سیستم عامل تایزنش) رو بگیره
برای اطلاعات بیشتر:
https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/02/10/how-google-used-motorola-to-smack-down-samsung-twice/#4d9813f621fa
تا پشیمانی و زیان را چی معنی کنین. برای درک بهتر این مسئله شما باید رجوع کنین به برنامههایی که گوگل در ماههای اول خرید موتورولا داشت. اون زمان این مسئله رو تحلیل کرده بودیم.
منایع خارجی هم شاید اون بازه زمانی را فراموش کرده باشن.