این نمودار جالب، اپل را متهم میکند که با کپیبرداری از گوشیهای شرکتهای مختلف، ملقمهای با نام آیفون X تولید کرده! ضعف اپل یا ادامه همان هوشمندی ذاتی اپل در «تعریف دوباره فناوریها» در قالبی جدید؟
این نمودار بالا را من در توییتر دیدم.
نمودار خیلی خوبی است و در آن نشان داده شده که تقریبا اپل هیچ یک از فناوریهای استفاده شده در آیفون X را رأسا خلق نکرده است.
در برخورد با این نمودار و فهم آن، آدمها دو دسته میشوند. یک دسته از آدمها فنهای اندرویدی هستند که با دیدن آن بلافاصله میگویند: بفرمایید! هزار دلار و بیشتر برای محصولی که آمیزهای از فناوریهای از قبل موجود بوده! ای اپل کپیکار!
اما من وقتی این تصویر را دیدم، یه یاد 10 سال پیش افتادم.
شما ممکن است شرکتی را پیشگام بدانید و مهندسان و مدیرانی را نابغه بپندارید که در محصول مصرفی خود، یک فناوری کاملا نو را تعریف میکنند و در آن میگنجانند.
اما فلسفه و DNA شرکت اپل و نیز واقعیت موجود در دنیای فناوری و صنعت چیز دیگری است:
شما باید بتوانید در زمان مناسب، مجموعهای از فناوریهای موجود را بقاپید، آنها را اصلاح کنید و توسعه بدهید و در قالب یک محصول پیراسته و خوشترکیب بفروشید و کاربردهای نوینی را برای رفع نیازهای هنوز به زباننیامده کاربران، مطرح کنید.
در همین چند جمله، من در واقع رکنهای اساسی شرکت اپل را برایتان به صورت مختصر و مفید، توضیح دادم.
آیا آیفون اوریجینال که جابز 10 سال پیش معرفی کرده بود، کاملا یک محصول نو بود؟
خیر! پیش از آن هم ما اوقات خوشی با گوشیها نوکیا داشتیم. من N97 را در همان زمان داشتم که به نظر طراحی خیلی عالی، دوربین خوب و حتی صفحه لمسی داشت.
در همان زمان هم یادم میآید که منتقدانی بودند که میگفتند، چرا این همه سر و صدا برای آیفون؟! مگر این گوشی چه چیزهایی دارد که گوشیهای خوب دیگر ندارند؟
اما اپل و جابز و مهندسان این شرکت، توانسته بودند، در زمان کاملا مناسب، مجموعهای از فناوریها را گرد آورند و iOS را خلق کنند و سختافزار و نرمافزار را در هماهنگی با هم توسعه بدهند و به صورت یک محصول عرضه کنند.
در این راستا صفحه لمسی آیفون مسلما با n97 تفاوت زیادی داشت. هم از نظر سختافزاری بهتر بود و هم مهمتر از آن شما میتوانستید با آن کارهایی مثل پینچ کردن عکسها را انجام بدهید که در آن زمان، وقتی اولین بار دیدمش، ضربان قلبم بالا رفت!
در مورد آیفون ایکس، من حس میکنم باز هم دقیقا این محصول در راستای فلسفه شرکت اپل قرار دارد.
بله! آنلاک شدن با چهره کاربر چیز تازهای نیست و از سال 2011 در گوشیهای مصرفی آمد. منتها سختافزار و نرمافزاری که اپل برای آن ارائه داده، چیز کاملا پیشرفته از آب درآمده که اصلا با نسخههای پیشین وسایل اندرویدی قابل مقایسه نیست.
صفحات نمایش لبه تا لبه، حذف دکمه هوم و به صورت متناسب با این دو، تعریف اعمالی مثل سوایپ از پایین یا تپ کردن برای بیدار کردن گوشی، هیچ کدام تازه نیستند. همان طور که صفحات نمایش با وضوح خیلی بالا یا شارژ وایرلس هم در گوشیهای دیگر وجود دارند.
منتها اپل همه اینها را در یک گوشی، سرشکن کرده، تعاریف تازهای از آنها ارائه کرده است و همان طور که امروز در یک پست دیگر نوشتیم واقعا میتوان تصور که آیفون X، آینده گوشیهای هوشمند است.
البته مسلم است که تردیدها و دشواریهایی هم در این مسیر وجود دارند.
در حال حاضر شما در امواج اخبار سختافزاری مرتبط با آیفون X غرق شدهاید، در صورتی که باید چند ماه دیگر را در نظر آورید، زمانی که توسعهدهندگان با ARKit اخت شدهاند و بعد احتمال یک جهش در واقعیت افزوده را با همین ابزار اپل، مطرح میکنند. گیمها و اپهای کاربردی مبتنی بر واقعیت افزوده، در کنار امنیت، رفاه و امکانات سرگرمیسازی آیفون X، میتوانند مقدمهای برای یک جهش در دنیای گوشیهای هوشمند باشند.
نه! اپل اصلا خمیرهاش شبیه شرکتهای زحمتکشی نیست که بار اول یک فناوری را صفر تولید میکنند و بین راه، در شرایطی که خودشان متوجه پتانسیلهای این فناوری نشدهاند، سرخورده و افسرده، رهایش میکنند.
اپل، یک شرکت قاپزن هوشمند است. به موقع کپی میکند، شرکتهای کوچک را میخرد و متوجه کاربردهای فناوریهای آنها و نیازهای پنهان کاربران میشود.
در واقع شاید اگر نمودار بالا را به نیم مهندسان اپل نشان بدهید، در ذهنشان به آن افتخار کنند!
این نوشتهها را هم بخوانید
پیکاسو میگوید:«هنرمندان خوب کپی میکنند، هنرمندان بزرگ میدزدند»
این اصل رو هم ماکروسافت و هم اپل بخوبی و از دیر باز اجرا کرده و میکنند و اولین شرکتی که طعم دزدیده شدن ایده اش را چشید بخش تحقیقات digital research بود که خیلی قبل از اپل و ماکروسافت ایده سیستم عامل گرافیکی را داده بود.
دنیا عادلانه نیست و باید این حقیقت رو در نظر بگیریم که ما کاربران نهایی هستیم که در پایان با ایده های اصلاح شده دزدی یا درست استفاده شده سود میبریم.
دیشب که پخش زنده مراسم اپل رو دیدم شاید اون عظمت اجراهای نفس گیر رو نداشت اما اپل واقعا تلاش کرده بود در آیفون ایکس نشان دهد روح اپل همچنان زنده است و خلاقیت وجود دارد.
هرچند بشخصه خیلی بیشتر توجهم به ساعت lte اپل جلب شد تا آیفون ایکس.
در پایان مراسم وقتی به وبلاگهای مطرح فناوری ایرانی مراجعه کردم ، جنگی واقعی و البته قدیمی بین کاربران اندروید و اپل بر پا بود :)
باید دید از دل این کشمکش ها بین پرچمداران تلفن های همراه آیا ما آدم های بهتری با این گوشی ها میشویم یا حداقل امور زندگی خود را بهتر انجام میدهیم یا خیر.
و بنظرم طرفداران دو آتشه هر دو جناح یک گوشی از جناح مقابل تهیه کنن (پرچمدار هم نبود مهم نیست ) تا یکم راحتتر باهم کنار بیان.
من خودم از زمان آیفون 4 با اپل بودم اما اررور 1009 دیوونم کرد دیگه و حوصله چیز پی ان گذاشتن دائم روی گوشیم هم ندارم تصمیم گرفتم سامسونگ گلکسی رو بعد از دیدن نمایش اپل بخرم. هر کس هم عاشق اپل هست و آیغون ایکس رو خرید هم مبارکش باشه :)
این جمله از پیکاسو نـیست.
از داوینچی ست
بسیاری از فناوریهایی که توی عکس نشون داده شدند و زیر اسم هر فناوری سال حضورش رو درج کرده تا این سال هم بودند و اتفاقا پیشرفت کردند. اینطور نبوده که همون سال معرفی و رها بشند. رشد داده شدند و به بلوغ رسیدند. فناوریهایی که نام برده شد منحصرا در اختیار یک شرکت سازنده گوشیهای اندرویدی نبوده و نیست و سازنده های اندرویدی هم بصورت ترکیبی از اونها استفاده میکنند. و اتفاقا سال 2017 سالی هستش که خیلی از گوشیها از نظر سخت افزاری در یک رده قرار میگیرند. باید قبول کنیم آیفون 10 چیز خاصی نداشت. آیفون 10 کلکسیونی از فناوریهای خوب هست که قبلا توسط سازنده های اندرویدی ارائه شده. اون هم نه بصورت مجزا بلکه همانند آیفون بصورت کلسیونی بی عیب و نقص. نام اپل سالهای پیش با نوآوری آمیخته بود اما الان پیرو دیگر شرکتهاست نه پیشرو. حتی فناوریهای نوظهور در دنیای اندروید هم اونقدر کامل شده اند و به بلوغ رسیده اند که نتونیم این بهانه رو به اپل بدیم که این شرکت در انتظار بازخورد کاربران و بلوغ اون فناوری هست تا اونها رو در آیفونهای بعدی جا بده. مچکرم
دقیقا همینطوره , مثال خوب این موضوع میتونه شیااومی mi mix باشه که در ورژن اول و دومش که همین چند روز پیش معرفی شد. سایر مشخصات هم نسبت به گوشی های ارزان و در دسترس بازار چیز بیشتری نیست. مزیت اپل چیزی که در بالا اشاره شد نیست. دلیل فروش و سر صدا بر سر محصولات اپل آمریکایی بودن برند و سبک بازار یاببیه که مشتریانش رو بیشتر به صورت حسی جذب میکنه نه منطقی . شما تصور کنید همین ایفون ایکس توسط یه شزکت بی نام و نشون تولید میشد. چز یک تیتر ساده هیچ چیز دیگه ای بهش اختصاص داده نمیشد.
چیزی که برای من جالبه اینه که اپل بخاطر انحنای گوشههای گوشی سامسونگ ازش شکایت کرده بود. حالا چطور این همه تکنولوژی و نوآوریای که سایر شرکتها پیش از اپل خلق کردن رو استفاده میکنه! آیا پتنت اونها رو خریده؟
چه دعوایی هم بود خخخخ
من با شما موافقم که «اپل، یک شرکت قاپزن هوشمند است». مشکل اینه که طرفداراش و حتی خودش اینو قبول ندارن.