آیا هوش مصنوعی می‌تواند روزی جای پاتولوژیست‌ها را بگیرد؟! الگوریتم هوش مصنوعی با 86 درصد دقت در تشخیص تومورهای روده بزرگ

1

از همان نخستین روزهای فراگیر شدن استفاده از کامپیوترها، آنها در پزشکی کاربرد پیدا کردند. کاربردها در ابتدا به سادگی ذخیره اطلاعات بیماران بود، اما بعدها از کامپیوترها و برنامه‌های کامپیوترهای برای بررسی‌های آماری و پژوهشی و حتی کمک به تصمیم‌گیری‌های پزشکی استفاده شد.

منتها برخی از فرایندهای تشخیصی آنقدر پیچیده به نظر می‌رسیدند که گمان نمی‌رفت به زودی کامپیوترها بتوانند نقشی در آن ایفا کنند.

تفسیر برش‌های بافتی و مقاطع میکروسکوپی یا عکس‌های رادیوگرافی بیماران یکی از این حوزه‌هاست. برای این کار همواره به پزشکانی نیاز است که درک درستی از بافت‌ها و اندام‌ها سالم داشته باشند و با مشاهده هزاران تصویر سالم و بیمار، در طی یک مدت طولانی توانایی تفسیر پیدا کرده باشند.

اما هوش مصنوعی می‌کوشد که همان فرایندهای تفکر، تحلیل و استدلال انسان‌ها را به نوعی شبیه‌سازی کند. جالب است که این فناوری در حال سرک کشیدن به حوزه‌های قبلا ممنوع پزشکی است.

در خبری جالب پژوهشگران ژاپنی یک الگوریتم هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند با دقت قابل قبولی تومورهای روده بزرگ یا کولورکتال را تشخیص بدهد.

برای این کار آنها، نخست تصاویری از 30 هزار سلول در مرحله پیش‌سرطانی و سرطانی را به خورد الگوریتم هوش مصنوعی دادند که تا بتواند به خودش آموزش بدهد که سلول‌های سرطانی بافت روده، چه تغییراتی پیدا می‌کنند.

در مرحله بعد آن تصاویر با بزرگ‌نمایی پولیپ‌های روده را به الگوریتم دادند و جالب بود که هوش مصنوعی با دقت قابل قبولی می‌توانست مشکل‌دار بودن یا نبودن پولیپ‌ها را تشخیص بدهد.

نتایج این پژوهش توسط دکتر یوچی مورا از دانشگاه شووا در تازه‌ترین همایش اروپایی بیماری‌های گوارشی در بارسلونا ارائه شد. او در ارائه مقاله خود ادعا کرد که دقت این الگوریتم 86 درصد که بسیار شگفت‌انگیز است.

اگر بتوان به صورت زودرس سرطانی بودن پولیپ‌های روده را تشخیص داد، در این صورت می‌توان به موقع مداخله درمانی کرد و جان بسیاری از آدم‌ها را نجات داد.

البته مسلما بر سر کاربرد عملی این فناوری، بحث‌هایی درخواهد گرفت. بحث‌هایی مثل اینکه این سیستم تا چه حد قابل اعتماد یا مقرون به صرفه است و در کدام مناطق استفاده باید استفاده شود.

در عین حال در دهه‌های آینده موضع‌گیری پزشکان؛ مثل سایر قشرهای دیگری که حرفه‌شان مورد تهدید فناوری هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت، دیدنی خواهد بود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

نمونه‌هایی از تغییر دکوراسیون‌های زیبا و اقتصادی

بعضی از تغییر دکوراسیون‌ها بسیار زمان‌بر و پرهزینه هستند، اما برخی هم بسیار اقتصادی و مختصیر و مفید هستند، با این همه تغییر زیادی در روحیه ما و زیبایی خانه‌مان ایجاد می‌کنند.این تغییر دکوراسیون‌ها ممکن است برایتان جالب باشند:…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

محصولات رادیواکتیوی که در قرن بیستم در قالب کالاهای مصرفی عادی به مردم فروخته می‌شدند

پیش از درک خطراتی که قرار گرفتن در معرض تابش‌های رادیواکتیو برای انسان به همراه دارد، مردم و حتی دانشمندان می‌پنداشتند که مواد رادیواکتیو ترکیبات جالبی برای درخشان و نورانی کردن اشیا هستند. در ادامه چند مورد از عجیب‌ترین کاربردهای مواد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. فرهاد می گوید

    الان مشکل دینا برای آموزش الگوریتم ها هست، اگر نه الگوریتم های کارا موجود است.
    پزشکی به شدت توسط هوش مصنوعی زیر و رو خواهد شد و پیشرفت شگرفی در آن رخ خواهد داد. زیرا پژشکی نظری نیست بلکه تجربی است. دقیقا مانند بخش خیلی بزرگی از هوش مصنوعی، و همون بخشی که بیشترین سرعت پیشرفت را دارد! 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.